Hoe hogescholen de werknemer van de toekomst co-creëren

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

De werknemer van de toekomst bestaat evenmin als de werknemer van vandaag. De arbeidsmarkt is bijzonder gedifferentieerd en pluriform. Als beroepsonderwijsinstellingen zijn we zelf nota bene de kraamkamer van die pluriformiteit: de beroepsgerichte differentiatie van arbeidskrachten begint immers bij ons. Wij bieden de ingenieurs van morgen vier jaar lang een wezenlijk ander curriculum dan de beeldend kunstenaar, de hbo-jurist of de fysiotherapeut. Wij differentiëren de arbeidskrachten van de toekomst.
Original languageDutch
Number of pages4
JournalEssays #hbo2025
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  @article{9df7de7326a244619000cc1085dcddf9,
  title = "Hoe hogescholen de werknemer van de toekomst co-cre{\"e}ren",
  abstract = "De werknemer van de toekomst bestaat evenmin als de werknemer van vandaag. De arbeidsmarkt is bijzonder gedifferentieerd en pluriform. Als beroepsonderwijsinstellingen zijn we zelf nota bene de kraamkamer van die pluriformiteit: de beroepsgerichte differentiatie van arbeidskrachten begint immers bij ons. Wij bieden de ingenieurs van morgen vier jaar lang een wezenlijk ander curriculum dan de beeldend kunstenaar, de hbo-jurist of de fysiotherapeut. Wij differenti{\"e}ren de arbeidskrachten van de toekomst.",
  keywords = "arbeidsmarkt, differentiatie, toekomst , hbo",
  author = "{van Lieshout}, Harm",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  journal = "Essays #hbo2025",
  publisher = "Vereniging Hogescholen",

  }

  Hoe hogescholen de werknemer van de toekomst co-creëren. / van Lieshout, Harm.

  In: Essays #hbo2025, 2014.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Hoe hogescholen de werknemer van de toekomst co-creëren

  AU - van Lieshout, Harm

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - De werknemer van de toekomst bestaat evenmin als de werknemer van vandaag. De arbeidsmarkt is bijzonder gedifferentieerd en pluriform. Als beroepsonderwijsinstellingen zijn we zelf nota bene de kraamkamer van die pluriformiteit: de beroepsgerichte differentiatie van arbeidskrachten begint immers bij ons. Wij bieden de ingenieurs van morgen vier jaar lang een wezenlijk ander curriculum dan de beeldend kunstenaar, de hbo-jurist of de fysiotherapeut. Wij differentiëren de arbeidskrachten van de toekomst.

  AB - De werknemer van de toekomst bestaat evenmin als de werknemer van vandaag. De arbeidsmarkt is bijzonder gedifferentieerd en pluriform. Als beroepsonderwijsinstellingen zijn we zelf nota bene de kraamkamer van die pluriformiteit: de beroepsgerichte differentiatie van arbeidskrachten begint immers bij ons. Wij bieden de ingenieurs van morgen vier jaar lang een wezenlijk ander curriculum dan de beeldend kunstenaar, de hbo-jurist of de fysiotherapeut. Wij differentiëren de arbeidskrachten van de toekomst.

  KW - arbeidsmarkt

  KW - differentiatie

  KW - toekomst

  KW - hbo

  UR - http://www.vereniginghogescholen.nl/kennisbank/strategieproject-hbo2025/artikelen/essays-ter-gelegenheid-van-hbo2025

  M3 - Article

  JO - Essays #hbo2025

  JF - Essays #hbo2025

  ER -