Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?

Tineke Kingma, Elanor Kamans, Marjolein Heijne-Penninga, Marca Wolfensberger

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

99 Downloads (Pure)

Abstract

Presentatie VELON conferentie voor lerarenopleiders 2016, 4 en 5 februari 2016.

Docenten werken graag met intrinsiek gemotiveerde studenten. Vanuit de literatuur weten we dat studenten, die intrinsiek gemotiveerd zijn, een sterke behoefte hebben aan een docent die hen ondersteunt in hun autonomie, gecombineerd met het bieden van structuur en verbondenheid. Deze studie richt zich op excellentieprogramma’s. Studenten in deze leeromgeving zijn veelal intrinsiek gemotiveerd. Om een autonomie-ondersteunende doceerstijl in te kunnen zetten, is het van belang dat de docent zelf gemotiveerd is en vrijheid ervaart. Deze studie richt zich op de samenhang tussen hoe een docent bepaalde aspecten in zijn werkomgeving ervaart en welke invloed dat heeft op zijn doceerstrategie – en dan in het bijzonder de strategie die autonomie ondersteunt.
Original languageDutch
Number of pages4
Publication statusPublished - 4 Feb 2016
EventCongres voor Lerarenopleiders 2016: professionaliseren in en door onderzoek - Vrije Universiteit Brussel., Brussels, Belgium
Duration: 4 Feb 20165 Feb 2016
http://velov.be/conferentie/velon-velov-congres-2016-professionaliseren-in-en-door-onderzoek-vub-idlo/

Conference

ConferenceCongres voor Lerarenopleiders 2016
CountryBelgium
CityBrussels
Period4/02/165/02/16
Internet address

Keywords

  Cite this

  Kingma, T., Kamans, E., Heijne-Penninga, M., & Wolfensberger, M. (2016). Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?. Abstract from Congres voor Lerarenopleiders 2016, Brussels, Belgium.
  Kingma, Tineke ; Kamans, Elanor ; Heijne-Penninga, Marjolein ; Wolfensberger, Marca. / Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?. Abstract from Congres voor Lerarenopleiders 2016, Brussels, Belgium.4 p.
  @conference{7b5632c2d9da454884a9da9264ec753e,
  title = "Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?",
  abstract = "Presentatie VELON conferentie voor lerarenopleiders 2016, 4 en 5 februari 2016.Docenten werken graag met intrinsiek gemotiveerde studenten. Vanuit de literatuur weten we dat studenten, die intrinsiek gemotiveerd zijn, een sterke behoefte hebben aan een docent die hen ondersteunt in hun autonomie, gecombineerd met het bieden van structuur en verbondenheid. Deze studie richt zich op excellentieprogramma’s. Studenten in deze leeromgeving zijn veelal intrinsiek gemotiveerd. Om een autonomie-ondersteunende doceerstijl in te kunnen zetten, is het van belang dat de docent zelf gemotiveerd is en vrijheid ervaart. Deze studie richt zich op de samenhang tussen hoe een docent bepaalde aspecten in zijn werkomgeving ervaart en welke invloed dat heeft op zijn doceerstrategie – en dan in het bijzonder de strategie die autonomie ondersteunt.",
  keywords = "hoger onderwijs, autonomie, talentontwikkeling, motivatie, docenten",
  author = "Tineke Kingma and Elanor Kamans and Marjolein Heijne-Penninga and Marca Wolfensberger",
  year = "2016",
  month = "2",
  day = "4",
  language = "Dutch",
  note = "Congres voor Lerarenopleiders 2016 : professionaliseren in en door onderzoek ; Conference date: 04-02-2016 Through 05-02-2016",
  url = "http://velov.be/conferentie/velon-velov-congres-2016-professionaliseren-in-en-door-onderzoek-vub-idlo/",

  }

  Kingma, T, Kamans, E, Heijne-Penninga, M & Wolfensberger, M 2016, 'Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?', Brussels, Belgium, 4/02/16 - 5/02/16, .

  Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs? / Kingma, Tineke; Kamans, Elanor; Heijne-Penninga, Marjolein; Wolfensberger, Marca.

  2016. Abstract from Congres voor Lerarenopleiders 2016, Brussels, Belgium.

  Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

  TY - CONF

  T1 - Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?

  AU - Kingma, Tineke

  AU - Kamans, Elanor

  AU - Heijne-Penninga, Marjolein

  AU - Wolfensberger, Marca

  PY - 2016/2/4

  Y1 - 2016/2/4

  N2 - Presentatie VELON conferentie voor lerarenopleiders 2016, 4 en 5 februari 2016.Docenten werken graag met intrinsiek gemotiveerde studenten. Vanuit de literatuur weten we dat studenten, die intrinsiek gemotiveerd zijn, een sterke behoefte hebben aan een docent die hen ondersteunt in hun autonomie, gecombineerd met het bieden van structuur en verbondenheid. Deze studie richt zich op excellentieprogramma’s. Studenten in deze leeromgeving zijn veelal intrinsiek gemotiveerd. Om een autonomie-ondersteunende doceerstijl in te kunnen zetten, is het van belang dat de docent zelf gemotiveerd is en vrijheid ervaart. Deze studie richt zich op de samenhang tussen hoe een docent bepaalde aspecten in zijn werkomgeving ervaart en welke invloed dat heeft op zijn doceerstrategie – en dan in het bijzonder de strategie die autonomie ondersteunt.

  AB - Presentatie VELON conferentie voor lerarenopleiders 2016, 4 en 5 februari 2016.Docenten werken graag met intrinsiek gemotiveerde studenten. Vanuit de literatuur weten we dat studenten, die intrinsiek gemotiveerd zijn, een sterke behoefte hebben aan een docent die hen ondersteunt in hun autonomie, gecombineerd met het bieden van structuur en verbondenheid. Deze studie richt zich op excellentieprogramma’s. Studenten in deze leeromgeving zijn veelal intrinsiek gemotiveerd. Om een autonomie-ondersteunende doceerstijl in te kunnen zetten, is het van belang dat de docent zelf gemotiveerd is en vrijheid ervaart. Deze studie richt zich op de samenhang tussen hoe een docent bepaalde aspecten in zijn werkomgeving ervaart en welke invloed dat heeft op zijn doceerstrategie – en dan in het bijzonder de strategie die autonomie ondersteunt.

  KW - hoger onderwijs

  KW - autonomie

  KW - talentontwikkeling

  KW - motivatie

  KW - docenten

  M3 - Abstract

  ER -

  Kingma T, Kamans E, Heijne-Penninga M, Wolfensberger M. Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?. 2016. Abstract from Congres voor Lerarenopleiders 2016, Brussels, Belgium.