Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?

Tineke Kingma, Elanor Kamans, Marjolein Heijne-Penninga, Marca Wolfensberger

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

115 Downloads (Pure)

Abstract

Presentatie VELON conferentie voor lerarenopleiders 2016, 4 en 5 februari 2016.

Docenten werken graag met intrinsiek gemotiveerde studenten. Vanuit de literatuur weten we dat studenten, die intrinsiek gemotiveerd zijn, een sterke behoefte hebben aan een docent die hen ondersteunt in hun autonomie, gecombineerd met het bieden van structuur en verbondenheid. Deze studie richt zich op excellentieprogramma’s. Studenten in deze leeromgeving zijn veelal intrinsiek gemotiveerd. Om een autonomie-ondersteunende doceerstijl in te kunnen zetten, is het van belang dat de docent zelf gemotiveerd is en vrijheid ervaart. Deze studie richt zich op de samenhang tussen hoe een docent bepaalde aspecten in zijn werkomgeving ervaart en welke invloed dat heeft op zijn doceerstrategie – en dan in het bijzonder de strategie die autonomie ondersteunt.
Original languageDutch
Number of pages4
Publication statusPublished - 4 Feb 2016
EventCongres voor Lerarenopleiders 2016: professionaliseren in en door onderzoek - Vrije Universiteit Brussel., Brussels, Belgium
Duration: 4 Feb 20165 Feb 2016
http://velov.be/conferentie/velon-velov-congres-2016-professionaliseren-in-en-door-onderzoek-vub-idlo/

Conference

ConferenceCongres voor Lerarenopleiders 2016
CountryBelgium
CityBrussels
Period4/02/165/02/16
Internet address

Cite this

Kingma, T., Kamans, E., Heijne-Penninga, M., & Wolfensberger, M. (2016). Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?. Abstract from Congres voor Lerarenopleiders 2016, Brussels, Belgium.
Kingma, Tineke ; Kamans, Elanor ; Heijne-Penninga, Marjolein ; Wolfensberger, Marca. / Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?. Abstract from Congres voor Lerarenopleiders 2016, Brussels, Belgium.4 p.
@conference{7b5632c2d9da454884a9da9264ec753e,
title = "Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?",
abstract = "Presentatie VELON conferentie voor lerarenopleiders 2016, 4 en 5 februari 2016.Docenten werken graag met intrinsiek gemotiveerde studenten. Vanuit de literatuur weten we dat studenten, die intrinsiek gemotiveerd zijn, een sterke behoefte hebben aan een docent die hen ondersteunt in hun autonomie, gecombineerd met het bieden van structuur en verbondenheid. Deze studie richt zich op excellentieprogramma’s. Studenten in deze leeromgeving zijn veelal intrinsiek gemotiveerd. Om een autonomie-ondersteunende doceerstijl in te kunnen zetten, is het van belang dat de docent zelf gemotiveerd is en vrijheid ervaart. Deze studie richt zich op de samenhang tussen hoe een docent bepaalde aspecten in zijn werkomgeving ervaart en welke invloed dat heeft op zijn doceerstrategie – en dan in het bijzonder de strategie die autonomie ondersteunt.",
keywords = "hoger onderwijs, autonomie, talentontwikkeling, motivatie, docenten",
author = "Tineke Kingma and Elanor Kamans and Marjolein Heijne-Penninga and Marca Wolfensberger",
year = "2016",
month = "2",
day = "4",
language = "Dutch",
note = "Congres voor Lerarenopleiders 2016 : professionaliseren in en door onderzoek ; Conference date: 04-02-2016 Through 05-02-2016",
url = "http://velov.be/conferentie/velon-velov-congres-2016-professionaliseren-in-en-door-onderzoek-vub-idlo/",

}

Kingma, T, Kamans, E, Heijne-Penninga, M & Wolfensberger, M 2016, 'Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?', Brussels, Belgium, 4/02/16 - 5/02/16, .

Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs? / Kingma, Tineke; Kamans, Elanor; Heijne-Penninga, Marjolein; Wolfensberger, Marca.

2016. Abstract from Congres voor Lerarenopleiders 2016, Brussels, Belgium.

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

TY - CONF

T1 - Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?

AU - Kingma, Tineke

AU - Kamans, Elanor

AU - Heijne-Penninga, Marjolein

AU - Wolfensberger, Marca

PY - 2016/2/4

Y1 - 2016/2/4

N2 - Presentatie VELON conferentie voor lerarenopleiders 2016, 4 en 5 februari 2016.Docenten werken graag met intrinsiek gemotiveerde studenten. Vanuit de literatuur weten we dat studenten, die intrinsiek gemotiveerd zijn, een sterke behoefte hebben aan een docent die hen ondersteunt in hun autonomie, gecombineerd met het bieden van structuur en verbondenheid. Deze studie richt zich op excellentieprogramma’s. Studenten in deze leeromgeving zijn veelal intrinsiek gemotiveerd. Om een autonomie-ondersteunende doceerstijl in te kunnen zetten, is het van belang dat de docent zelf gemotiveerd is en vrijheid ervaart. Deze studie richt zich op de samenhang tussen hoe een docent bepaalde aspecten in zijn werkomgeving ervaart en welke invloed dat heeft op zijn doceerstrategie – en dan in het bijzonder de strategie die autonomie ondersteunt.

AB - Presentatie VELON conferentie voor lerarenopleiders 2016, 4 en 5 februari 2016.Docenten werken graag met intrinsiek gemotiveerde studenten. Vanuit de literatuur weten we dat studenten, die intrinsiek gemotiveerd zijn, een sterke behoefte hebben aan een docent die hen ondersteunt in hun autonomie, gecombineerd met het bieden van structuur en verbondenheid. Deze studie richt zich op excellentieprogramma’s. Studenten in deze leeromgeving zijn veelal intrinsiek gemotiveerd. Om een autonomie-ondersteunende doceerstijl in te kunnen zetten, is het van belang dat de docent zelf gemotiveerd is en vrijheid ervaart. Deze studie richt zich op de samenhang tussen hoe een docent bepaalde aspecten in zijn werkomgeving ervaart en welke invloed dat heeft op zijn doceerstrategie – en dan in het bijzonder de strategie die autonomie ondersteunt.

KW - hoger onderwijs

KW - autonomie

KW - talentontwikkeling

KW - motivatie

KW - docenten

M3 - Abstract

ER -

Kingma T, Kamans E, Heijne-Penninga M, Wolfensberger M. Hoe autonomie-ondersteunend werkt een docent binnen honours onderwijs?. 2016. Abstract from Congres voor Lerarenopleiders 2016, Brussels, Belgium.