Het vak muziek in het creatieve tijdperk

Research output: Contribution to conferencePaperOther research output

Abstract

Tegenwoordig wordt het opnemen van kunstvakken in het curriculum van het Nederlandse basis- en voortgezet onderwijs meer en meer gelegitimeerd op basis van de bijdrage van de kunstvakken aan creativiteitsontwikkeling. Dit paper stelt daar vragen bij. Het laat zien dat creativiteitsontwikkeling niet een vanzelfsprekend en universeel uitgangspunt is, maar functioneert als een tijdsgebonden ideologie; het laat zien dat de ideologie van de creativiteitsontwikkeling moeizaam toepasbaar is op het muziekonderwijs; en het stelt een alternatieve rechtvaardiging van het vak muziek in het onderwijs voor.
Original languageDutch
Number of pages13
Publication statusPublished - 2013
EventLKCA onderzoeksconferentie Cultuureducatie en Cultuurparticipatie 2013 - Tilburg, Netherlands
Duration: 25 Nov 2013 → …
http://www.lkca.nl/onderzoek/onderzoeksconferentie/2013

Conference

ConferenceLKCA onderzoeksconferentie Cultuureducatie en Cultuurparticipatie 2013
CountryNetherlands
CityTilburg
Period25/11/13 → …
Internet address

Keywords

  • music education
  • creativity

Cite this

Bisschop Boele, E. (2013). Het vak muziek in het creatieve tijdperk. Paper presented at LKCA onderzoeksconferentie Cultuureducatie en Cultuurparticipatie 2013, Tilburg, Netherlands.
Bisschop Boele, Evert. / Het vak muziek in het creatieve tijdperk. Paper presented at LKCA onderzoeksconferentie Cultuureducatie en Cultuurparticipatie 2013, Tilburg, Netherlands.13 p.
@conference{f1505d11767c45f5ac9ee98c6aab02ad,
title = "Het vak muziek in het creatieve tijdperk",
abstract = "Tegenwoordig wordt het opnemen van kunstvakken in het curriculum van het Nederlandse basis- en voortgezet onderwijs meer en meer gelegitimeerd op basis van de bijdrage van de kunstvakken aan creativiteitsontwikkeling. Dit paper stelt daar vragen bij. Het laat zien dat creativiteitsontwikkeling niet een vanzelfsprekend en universeel uitgangspunt is, maar functioneert als een tijdsgebonden ideologie; het laat zien dat de ideologie van de creativiteitsontwikkeling moeizaam toepasbaar is op het muziekonderwijs; en het stelt een alternatieve rechtvaardiging van het vak muziek in het onderwijs voor.",
keywords = "muziekonderwijs, creativiteit, music education, creativity",
author = "{Bisschop Boele}, Evert",
year = "2013",
language = "Dutch",
note = "LKCA onderzoeksconferentie Cultuureducatie en Cultuurparticipatie 2013 ; Conference date: 25-11-2013",
url = "http://www.lkca.nl/onderzoek/onderzoeksconferentie/2013",

}

Bisschop Boele, E 2013, 'Het vak muziek in het creatieve tijdperk' Paper presented at, Tilburg, Netherlands, 25/11/13, .

Het vak muziek in het creatieve tijdperk. / Bisschop Boele, Evert.

2013. Paper presented at LKCA onderzoeksconferentie Cultuureducatie en Cultuurparticipatie 2013, Tilburg, Netherlands.

Research output: Contribution to conferencePaperOther research output

TY - CONF

T1 - Het vak muziek in het creatieve tijdperk

AU - Bisschop Boele, Evert

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Tegenwoordig wordt het opnemen van kunstvakken in het curriculum van het Nederlandse basis- en voortgezet onderwijs meer en meer gelegitimeerd op basis van de bijdrage van de kunstvakken aan creativiteitsontwikkeling. Dit paper stelt daar vragen bij. Het laat zien dat creativiteitsontwikkeling niet een vanzelfsprekend en universeel uitgangspunt is, maar functioneert als een tijdsgebonden ideologie; het laat zien dat de ideologie van de creativiteitsontwikkeling moeizaam toepasbaar is op het muziekonderwijs; en het stelt een alternatieve rechtvaardiging van het vak muziek in het onderwijs voor.

AB - Tegenwoordig wordt het opnemen van kunstvakken in het curriculum van het Nederlandse basis- en voortgezet onderwijs meer en meer gelegitimeerd op basis van de bijdrage van de kunstvakken aan creativiteitsontwikkeling. Dit paper stelt daar vragen bij. Het laat zien dat creativiteitsontwikkeling niet een vanzelfsprekend en universeel uitgangspunt is, maar functioneert als een tijdsgebonden ideologie; het laat zien dat de ideologie van de creativiteitsontwikkeling moeizaam toepasbaar is op het muziekonderwijs; en het stelt een alternatieve rechtvaardiging van het vak muziek in het onderwijs voor.

KW - muziekonderwijs

KW - creativiteit

KW - music education

KW - creativity

M3 - Paper

ER -

Bisschop Boele E. Het vak muziek in het creatieve tijdperk. 2013. Paper presented at LKCA onderzoeksconferentie Cultuureducatie en Cultuurparticipatie 2013, Tilburg, Netherlands.