Het leeft in Westernieland: inwonersonderzoek naar de leefbaarheid in Westernieland

Research output: Book/ReportReportAcademic

26 Downloads (Pure)

Abstract

In opdracht van de Vereniging Dorpsbelangen Westernieland is onderzoek gedaan onder inwoners van Westernieland (vanaf 13 jaar) hoe zij hun leefomgeving waarderen. In dit onderzoek zijn vijf domeinen betrokken die bepalend zijn voor de beleving van leefbaarheid: het wonen, de zelfredzaamheid, sociale relaties, werk en economie en veiligheid. Het doel van dit onderzoek was om de Vereniging Dorpsbelangen Westernieland informatie en inzicht te geven in de ervaren leefbaarheid op basis waarvan een dorpsvisie opgesteld kon worden. Bij dit onderzoek hoort het rapport "Het kan in Westernieland. Onderzoek naar de kwaliteiten van de leefomgeving" (2010), in dat rapport wordt het inwonersonderzoek en de deelonderzoeken naar ouderen, agrarische ondernemers, woningbezitters en kinderen samengevat.
Original languageDutch
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
Commissioning bodyVereniging Dorpsbelangen Westernieland
Number of pages46
Publication statusPublished - Jun 2010

Keywords

  Cite this

  Rozema, J. (2010). Het leeft in Westernieland: inwonersonderzoek naar de leefbaarheid in Westernieland. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.
  Rozema, Jannie. / Het leeft in Westernieland : inwonersonderzoek naar de leefbaarheid in Westernieland. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 46 p.
  @book{de29dfb40bc04023b62dabeae4c77eea,
  title = "Het leeft in Westernieland: inwonersonderzoek naar de leefbaarheid in Westernieland",
  abstract = "In opdracht van de Vereniging Dorpsbelangen Westernieland is onderzoek gedaan onder inwoners van Westernieland (vanaf 13 jaar) hoe zij hun leefomgeving waarderen. In dit onderzoek zijn vijf domeinen betrokken die bepalend zijn voor de beleving van leefbaarheid: het wonen, de zelfredzaamheid, sociale relaties, werk en economie en veiligheid. Het doel van dit onderzoek was om de Vereniging Dorpsbelangen Westernieland informatie en inzicht te geven in de ervaren leefbaarheid op basis waarvan een dorpsvisie opgesteld kon worden. Bij dit onderzoek hoort het rapport {"}Het kan in Westernieland. Onderzoek naar de kwaliteiten van de leefomgeving{"} (2010), in dat rapport wordt het inwonersonderzoek en de deelonderzoeken naar ouderen, agrarische ondernemers, woningbezitters en kinderen samengevat.",
  keywords = "leefbaarheid, leefomgeving, waardering, inwonersonderzoek",
  author = "Jannie Rozema",
  year = "2010",
  month = "6",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte",
  address = "Netherlands",

  }

  Rozema, J 2010, Het leeft in Westernieland: inwonersonderzoek naar de leefbaarheid in Westernieland. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.

  Het leeft in Westernieland : inwonersonderzoek naar de leefbaarheid in Westernieland. / Rozema, Jannie.

  Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 46 p.

  Research output: Book/ReportReportAcademic

  TY - BOOK

  T1 - Het leeft in Westernieland

  T2 - inwonersonderzoek naar de leefbaarheid in Westernieland

  AU - Rozema, Jannie

  PY - 2010/6

  Y1 - 2010/6

  N2 - In opdracht van de Vereniging Dorpsbelangen Westernieland is onderzoek gedaan onder inwoners van Westernieland (vanaf 13 jaar) hoe zij hun leefomgeving waarderen. In dit onderzoek zijn vijf domeinen betrokken die bepalend zijn voor de beleving van leefbaarheid: het wonen, de zelfredzaamheid, sociale relaties, werk en economie en veiligheid. Het doel van dit onderzoek was om de Vereniging Dorpsbelangen Westernieland informatie en inzicht te geven in de ervaren leefbaarheid op basis waarvan een dorpsvisie opgesteld kon worden. Bij dit onderzoek hoort het rapport "Het kan in Westernieland. Onderzoek naar de kwaliteiten van de leefomgeving" (2010), in dat rapport wordt het inwonersonderzoek en de deelonderzoeken naar ouderen, agrarische ondernemers, woningbezitters en kinderen samengevat.

  AB - In opdracht van de Vereniging Dorpsbelangen Westernieland is onderzoek gedaan onder inwoners van Westernieland (vanaf 13 jaar) hoe zij hun leefomgeving waarderen. In dit onderzoek zijn vijf domeinen betrokken die bepalend zijn voor de beleving van leefbaarheid: het wonen, de zelfredzaamheid, sociale relaties, werk en economie en veiligheid. Het doel van dit onderzoek was om de Vereniging Dorpsbelangen Westernieland informatie en inzicht te geven in de ervaren leefbaarheid op basis waarvan een dorpsvisie opgesteld kon worden. Bij dit onderzoek hoort het rapport "Het kan in Westernieland. Onderzoek naar de kwaliteiten van de leefomgeving" (2010), in dat rapport wordt het inwonersonderzoek en de deelonderzoeken naar ouderen, agrarische ondernemers, woningbezitters en kinderen samengevat.

  KW - leefbaarheid

  KW - leefomgeving

  KW - waardering

  KW - inwonersonderzoek

  M3 - Report

  BT - Het leeft in Westernieland

  PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte

  ER -

  Rozema J. Het leeft in Westernieland: inwonersonderzoek naar de leefbaarheid in Westernieland. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 46 p.