Het klimaat past ook in uw straatje - de waarde van klimaatbestendig inrichten: Voorbeeldenboek

Jeroen Kluck, Ronald Loeve, Wiebe Bakker, Laura Kleerekoper, Marten Rouvoet, Ronald Wentink, Joris Viscaal, Lisette Klok, Floris Boogaard

Research output: Book/ReportBookAcademic

Abstract

Uitgebreide online versie. Met dit voorbeeldenboek laten we zien hoe een straat klimaatbestendig ingericht kan worden, wat een klimaatbestendige inrichting kost, maar vooral ook wat de voordelen zijn. Voor karakteristieke - en voor veel gemeenten herkenbare - straten hebben we telkens vier inrichtingsmogelijkheden uitgewerkt met de bijbehorende kosten en baten. Naast de algemene overeenkomsten die straten van eenzelfde wijktypologie hebben, kunnen er ook lokale verschillen zijn waardoor klimaatadaptatie niet op eenzelfde manier kan worden ingevuld. Het gaat hier om het maaiveldverloop, de bodemopbouw en de grondwaterstanden. Naast de investeringskosten zijn de onderhoudskosten en kosten als gevolg van eventuele waterschade meegenomen.
Original languageEnglish
PublisherHogeschool van Amsterdam (HvA)
Number of pages82
ISBN (Electronic) 978-94-92644-00-8
Publication statusPublished - Jan 2017

Keywords

  • klimaatadaptatie
  • klimaatbestendigheid
  • inrichting
  • wijken
  • neerslag
  • waterafvoer

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Het klimaat past ook in uw straatje - de waarde van klimaatbestendig inrichten: Voorbeeldenboek'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this