Het gesprek in 2015: train-de-trainer

Jolanda Kroes, Suzanne Kuik, Mirjam Gademan, Paula Witte, Else Boss, Marjoke Verschelling

Research output: Book/ReportBookProfessional

1869 Downloads (Pure)

Abstract

Gemeenten zijn vanaf 2015 voor een nog grotere groep kwetsbare burgers de toegangspoort tot ondersteuning bij het meedoen in de samenleving. Door de decentralisatie van de AWBZ begeleiding zal de vraag waarmee burgers naar de gemeente komen complexer worden. Gemeenten pakken deze complexe vraagstukken steeds meer op vanuit een brede blik, dat wil zeggen over levensterreinen heen en op het hele sociale domein (werk, inkomen, opvoeding, zorg en ondersteuning). Dit vraagt wat van de gespreksvoerder die, zoals in onderstaande infographic van het ministerie van VWS is weergegeven, het Gesprek voert met de burger.
In deze Train-de-trainer bieden de Hanzehogeschool Groningen, Academie voor Sociale Studies - lectoraat Rehabilitatie; Hogeschool Utrecht, kenniscentrum sociale innovatie - lectoraat participatie, zorg en ondersteuning; en Movisie trainingsmateriaal voor de gespreksvoerder, zodat deze in staat is het gesprek op een goede manier te voeren. In deze training besteden we aandacht aan:
1. De context en het kader waarin het gesprek plaatsvindt.
2. Het Gesprek met verschillende doelgroepen.
3. Gesprekstechnieken en contactvaardigheden.
4. Integraal werken en netwerkversterking.
Original languageDutch
PublisherWmo-werkplaatsen
Number of pages91
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  Kroes, J., Kuik, S., Gademan, M., Witte, P., Boss, E., & Verschelling, M. (2014). Het gesprek in 2015: train-de-trainer. Wmo-werkplaatsen.
  Kroes, Jolanda ; Kuik, Suzanne ; Gademan, Mirjam ; Witte, Paula ; Boss, Else ; Verschelling, Marjoke. / Het gesprek in 2015 : train-de-trainer. Wmo-werkplaatsen, 2014. 91 p.
  @book{077029911b4e40188a27c9dbca85d7e0,
  title = "Het gesprek in 2015: train-de-trainer",
  abstract = "Gemeenten zijn vanaf 2015 voor een nog grotere groep kwetsbare burgers de toegangspoort tot ondersteuning bij het meedoen in de samenleving. Door de decentralisatie van de AWBZ begeleiding zal de vraag waarmee burgers naar de gemeente komen complexer worden. Gemeenten pakken deze complexe vraagstukken steeds meer op vanuit een brede blik, dat wil zeggen over levensterreinen heen en op het hele sociale domein (werk, inkomen, opvoeding, zorg en ondersteuning). Dit vraagt wat van de gespreksvoerder die, zoals in onderstaande infographic van het ministerie van VWS is weergegeven, het Gesprek voert met de burger.In deze Train-de-trainer bieden de Hanzehogeschool Groningen, Academie voor Sociale Studies - lectoraat Rehabilitatie; Hogeschool Utrecht, kenniscentrum sociale innovatie - lectoraat participatie, zorg en ondersteuning; en Movisie trainingsmateriaal voor de gespreksvoerder, zodat deze in staat is het gesprek op een goede manier te voeren. In deze training besteden we aandacht aan:1. De context en het kader waarin het gesprek plaatsvindt.2. Het Gesprek met verschillende doelgroepen.3. Gesprekstechnieken en contactvaardigheden.4. Integraal werken en netwerkversterking.",
  keywords = "gemeenten (overheid), awbz, burgerparticipatie, gespreksvaardigheden",
  author = "Jolanda Kroes and Suzanne Kuik and Mirjam Gademan and Paula Witte and Else Boss and Marjoke Verschelling",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  publisher = "Wmo-werkplaatsen",
  address = "Netherlands",

  }

  Kroes, J, Kuik, S, Gademan, M, Witte, P, Boss, E & Verschelling, M 2014, Het gesprek in 2015: train-de-trainer. Wmo-werkplaatsen.

  Het gesprek in 2015 : train-de-trainer. / Kroes, Jolanda; Kuik, Suzanne; Gademan, Mirjam ; Witte, Paula; Boss, Else; Verschelling, Marjoke.

  Wmo-werkplaatsen, 2014. 91 p.

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Het gesprek in 2015

  T2 - train-de-trainer

  AU - Kroes, Jolanda

  AU - Kuik, Suzanne

  AU - Gademan, Mirjam

  AU - Witte, Paula

  AU - Boss, Else

  AU - Verschelling, Marjoke

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Gemeenten zijn vanaf 2015 voor een nog grotere groep kwetsbare burgers de toegangspoort tot ondersteuning bij het meedoen in de samenleving. Door de decentralisatie van de AWBZ begeleiding zal de vraag waarmee burgers naar de gemeente komen complexer worden. Gemeenten pakken deze complexe vraagstukken steeds meer op vanuit een brede blik, dat wil zeggen over levensterreinen heen en op het hele sociale domein (werk, inkomen, opvoeding, zorg en ondersteuning). Dit vraagt wat van de gespreksvoerder die, zoals in onderstaande infographic van het ministerie van VWS is weergegeven, het Gesprek voert met de burger.In deze Train-de-trainer bieden de Hanzehogeschool Groningen, Academie voor Sociale Studies - lectoraat Rehabilitatie; Hogeschool Utrecht, kenniscentrum sociale innovatie - lectoraat participatie, zorg en ondersteuning; en Movisie trainingsmateriaal voor de gespreksvoerder, zodat deze in staat is het gesprek op een goede manier te voeren. In deze training besteden we aandacht aan:1. De context en het kader waarin het gesprek plaatsvindt.2. Het Gesprek met verschillende doelgroepen.3. Gesprekstechnieken en contactvaardigheden.4. Integraal werken en netwerkversterking.

  AB - Gemeenten zijn vanaf 2015 voor een nog grotere groep kwetsbare burgers de toegangspoort tot ondersteuning bij het meedoen in de samenleving. Door de decentralisatie van de AWBZ begeleiding zal de vraag waarmee burgers naar de gemeente komen complexer worden. Gemeenten pakken deze complexe vraagstukken steeds meer op vanuit een brede blik, dat wil zeggen over levensterreinen heen en op het hele sociale domein (werk, inkomen, opvoeding, zorg en ondersteuning). Dit vraagt wat van de gespreksvoerder die, zoals in onderstaande infographic van het ministerie van VWS is weergegeven, het Gesprek voert met de burger.In deze Train-de-trainer bieden de Hanzehogeschool Groningen, Academie voor Sociale Studies - lectoraat Rehabilitatie; Hogeschool Utrecht, kenniscentrum sociale innovatie - lectoraat participatie, zorg en ondersteuning; en Movisie trainingsmateriaal voor de gespreksvoerder, zodat deze in staat is het gesprek op een goede manier te voeren. In deze training besteden we aandacht aan:1. De context en het kader waarin het gesprek plaatsvindt.2. Het Gesprek met verschillende doelgroepen.3. Gesprekstechnieken en contactvaardigheden.4. Integraal werken en netwerkversterking.

  KW - gemeenten (overheid)

  KW - awbz

  KW - burgerparticipatie

  KW - gespreksvaardigheden

  M3 - Book

  BT - Het gesprek in 2015

  PB - Wmo-werkplaatsen

  ER -

  Kroes J, Kuik S, Gademan M, Witte P, Boss E, Verschelling M. Het gesprek in 2015: train-de-trainer. Wmo-werkplaatsen, 2014. 91 p.