Het gebouw als habitat en habitus van organiseren. inleiding bij het themanummer ‘Ruimte voor organisaties’

Mark P. Mobach, J.J.H. Rogier, G.A.C. Smid

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

Ruimte vraagt steeds meer de aandacht bij het managen in en besturen van organisaties. Een gebouw kan een belangrijke toegevoegde waarde hebben, maar ook een afbreukrisico vormen. Het kan een visitekaartje zijn, maar ook een blok aan het been. Een goed gekozen gebouw hee een positief effect op de beleving van wie er binnenkomt en wie er werkt. Keuzes kunnen ook geheel verkeerd uitpakken – waarna het weer jaren duurt voordat er genoeg geld is om te verbouwen of te verhuizen. Hiermee behoort ‘ruimte’ tot de strategische agenda. Het is een onderwerp waarin men keuzes moet maken, met verstrekkende gevolgen en een behoorlijk afbreukrisico. Rond deze vraagstukken biedt M&O dit themanummer, met daarin aandacht voor een aantal aspecten die op de achtergrond spelen bij dit strategische issue.
Original languageDutch
Pages (from-to)3-9
JournalM & O
Volume71
Issue number3/4
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@article{169423e3c0904e8abdea6da7ed2981a2,
title = "Het gebouw als habitat en habitus van organiseren.: inleiding bij het themanummer ‘Ruimte voor organisaties’",
abstract = "Ruimte vraagt steeds meer de aandacht bij het managen in en besturen van organisaties. Een gebouw kan een belangrijke toegevoegde waarde hebben, maar ook een afbreukrisico vormen. Het kan een visitekaartje zijn, maar ook een blok aan het been. Een goed gekozen gebouw hee een positief effect op de beleving van wie er binnenkomt en wie er werkt. Keuzes kunnen ook geheel verkeerd uitpakken – waarna het weer jaren duurt voordat er genoeg geld is om te verbouwen of te verhuizen. Hiermee behoort ‘ruimte’ tot de strategische agenda. Het is een onderwerp waarin men keuzes moet maken, met verstrekkende gevolgen en een behoorlijk afbreukrisico. Rond deze vraagstukken biedt M&O dit themanummer, met daarin aandacht voor een aantal aspecten die op de achtergrond spelen bij dit strategische issue.",
keywords = "ruimte, organisatie",
author = "Mobach, {Mark P.} and J.J.H. Rogier and G.A.C. Smid",
year = "2017",
language = "Dutch",
volume = "71",
pages = "3--9",
journal = "M & O",
issn = "0165-1722",
publisher = "Vakmedianet",
number = "3/4",

}

Het gebouw als habitat en habitus van organiseren. inleiding bij het themanummer ‘Ruimte voor organisaties’. / Mobach, Mark P.; Rogier, J.J.H.; Smid, G.A.C.

In: M & O, Vol. 71, No. 3/4, 2017, p. 3-9.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Het gebouw als habitat en habitus van organiseren.

T2 - inleiding bij het themanummer ‘Ruimte voor organisaties’

AU - Mobach, Mark P.

AU - Rogier, J.J.H.

AU - Smid, G.A.C.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Ruimte vraagt steeds meer de aandacht bij het managen in en besturen van organisaties. Een gebouw kan een belangrijke toegevoegde waarde hebben, maar ook een afbreukrisico vormen. Het kan een visitekaartje zijn, maar ook een blok aan het been. Een goed gekozen gebouw hee een positief effect op de beleving van wie er binnenkomt en wie er werkt. Keuzes kunnen ook geheel verkeerd uitpakken – waarna het weer jaren duurt voordat er genoeg geld is om te verbouwen of te verhuizen. Hiermee behoort ‘ruimte’ tot de strategische agenda. Het is een onderwerp waarin men keuzes moet maken, met verstrekkende gevolgen en een behoorlijk afbreukrisico. Rond deze vraagstukken biedt M&O dit themanummer, met daarin aandacht voor een aantal aspecten die op de achtergrond spelen bij dit strategische issue.

AB - Ruimte vraagt steeds meer de aandacht bij het managen in en besturen van organisaties. Een gebouw kan een belangrijke toegevoegde waarde hebben, maar ook een afbreukrisico vormen. Het kan een visitekaartje zijn, maar ook een blok aan het been. Een goed gekozen gebouw hee een positief effect op de beleving van wie er binnenkomt en wie er werkt. Keuzes kunnen ook geheel verkeerd uitpakken – waarna het weer jaren duurt voordat er genoeg geld is om te verbouwen of te verhuizen. Hiermee behoort ‘ruimte’ tot de strategische agenda. Het is een onderwerp waarin men keuzes moet maken, met verstrekkende gevolgen en een behoorlijk afbreukrisico. Rond deze vraagstukken biedt M&O dit themanummer, met daarin aandacht voor een aantal aspecten die op de achtergrond spelen bij dit strategische issue.

KW - ruimte

KW - organisatie

M3 - Article

VL - 71

SP - 3

EP - 9

JO - M & O

JF - M & O

SN - 0165-1722

IS - 3/4

ER -