Het Cross Arts Laboratorium

Ninja Kors, Leo Delfgaauw

Research output: Book/ReportBookProfessional

21 Downloads (Pure)

Abstract

Het lectoraat Lifelong Learning in Music & the Arts van de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool der Kunsten in Den Haag is onderdeel van het sinds kort ingerichte Kenniscentrum Kunst en Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen en heeft het project „Het Cross Arts Laboratorium‟ vormgegeven. Het resultaat is dit rapport van het onderzoeksproject dat als een reisbeschrijving is beschreven. Het is een pleidooi geworden voor het belang van interdisciplinair samenwerken tussen kunstenaars en musici. Samen leren en ontdekken binnen de kunsten. Studenten van het Prins Claus Conservatorium Groningen, Koninklijk Conservatorium Den Haag en Academie Minerva Groningen en o.l.v. van Horst Rickels en Elvira Wersche, hebben deelgenomen en samengewerkt aan het project in 2010 op het eiland Schiermonnikoog. Centraal stond de vraag op welke wijze interdisciplinaire samenwerking tussen musici en beeldend kunstenaars kan leiden tot artistieke vernieuwing.Ook de impact voor het curriculum wordt beschreven en werkbare modellen hiervoor onderzocht.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages102
ISBN (Print)978-94-91090-04-2
Publication statusPublished - 2011

Cite this

Kors, N., & Delfgaauw, L. (2011). Het Cross Arts Laboratorium. Hanzehogeschool Groningen.
Kors, Ninja ; Delfgaauw, Leo. / Het Cross Arts Laboratorium. Hanzehogeschool Groningen, 2011. 102 p.
@book{f89c11c87ec64336b9094053d09688c4,
title = "Het Cross Arts Laboratorium",
abstract = "Het lectoraat Lifelong Learning in Music & the Arts van de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool der Kunsten in Den Haag is onderdeel van het sinds kort ingerichte Kenniscentrum Kunst en Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen en heeft het project „Het Cross Arts Laboratorium‟ vormgegeven. Het resultaat is dit rapport van het onderzoeksproject dat als een reisbeschrijving is beschreven. Het is een pleidooi geworden voor het belang van interdisciplinair samenwerken tussen kunstenaars en musici. Samen leren en ontdekken binnen de kunsten. Studenten van het Prins Claus Conservatorium Groningen, Koninklijk Conservatorium Den Haag en Academie Minerva Groningen en o.l.v. van Horst Rickels en Elvira Wersche, hebben deelgenomen en samengewerkt aan het project in 2010 op het eiland Schiermonnikoog. Centraal stond de vraag op welke wijze interdisciplinaire samenwerking tussen musici en beeldend kunstenaars kan leiden tot artistieke vernieuwing.Ook de impact voor het curriculum wordt beschreven en werkbare modellen hiervoor onderzocht.",
keywords = "kunstonderwijs, beeldende kunst, muziek, samenwerking, curriculumontwikkeling",
author = "Ninja Kors and Leo Delfgaauw",
year = "2011",
language = "Dutch",
isbn = "978-94-91090-04-2",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Kors, N & Delfgaauw, L 2011, Het Cross Arts Laboratorium. Hanzehogeschool Groningen.

Het Cross Arts Laboratorium. / Kors, Ninja; Delfgaauw, Leo.

Hanzehogeschool Groningen, 2011. 102 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Het Cross Arts Laboratorium

AU - Kors, Ninja

AU - Delfgaauw, Leo

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Het lectoraat Lifelong Learning in Music & the Arts van de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool der Kunsten in Den Haag is onderdeel van het sinds kort ingerichte Kenniscentrum Kunst en Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen en heeft het project „Het Cross Arts Laboratorium‟ vormgegeven. Het resultaat is dit rapport van het onderzoeksproject dat als een reisbeschrijving is beschreven. Het is een pleidooi geworden voor het belang van interdisciplinair samenwerken tussen kunstenaars en musici. Samen leren en ontdekken binnen de kunsten. Studenten van het Prins Claus Conservatorium Groningen, Koninklijk Conservatorium Den Haag en Academie Minerva Groningen en o.l.v. van Horst Rickels en Elvira Wersche, hebben deelgenomen en samengewerkt aan het project in 2010 op het eiland Schiermonnikoog. Centraal stond de vraag op welke wijze interdisciplinaire samenwerking tussen musici en beeldend kunstenaars kan leiden tot artistieke vernieuwing.Ook de impact voor het curriculum wordt beschreven en werkbare modellen hiervoor onderzocht.

AB - Het lectoraat Lifelong Learning in Music & the Arts van de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool der Kunsten in Den Haag is onderdeel van het sinds kort ingerichte Kenniscentrum Kunst en Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen en heeft het project „Het Cross Arts Laboratorium‟ vormgegeven. Het resultaat is dit rapport van het onderzoeksproject dat als een reisbeschrijving is beschreven. Het is een pleidooi geworden voor het belang van interdisciplinair samenwerken tussen kunstenaars en musici. Samen leren en ontdekken binnen de kunsten. Studenten van het Prins Claus Conservatorium Groningen, Koninklijk Conservatorium Den Haag en Academie Minerva Groningen en o.l.v. van Horst Rickels en Elvira Wersche, hebben deelgenomen en samengewerkt aan het project in 2010 op het eiland Schiermonnikoog. Centraal stond de vraag op welke wijze interdisciplinaire samenwerking tussen musici en beeldend kunstenaars kan leiden tot artistieke vernieuwing.Ook de impact voor het curriculum wordt beschreven en werkbare modellen hiervoor onderzocht.

KW - kunstonderwijs

KW - beeldende kunst

KW - muziek

KW - samenwerking

KW - curriculumontwikkeling

M3 - Book

SN - 978-94-91090-04-2

BT - Het Cross Arts Laboratorium

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -

Kors N, Delfgaauw L. Het Cross Arts Laboratorium. Hanzehogeschool Groningen, 2011. 102 p.