Herstructurering industrieel erfgoed in plattelandsgebieden

J.W. Bras, M. Faassen, R. Hoekstra

Research output: Book/ReportReportProfessional

111 Downloads (Pure)

Abstract

Het onderzoek van de afstudeergroep SILO@live.nl is een poging tot aanvulling en verdieping van onderzoek van DAAD. Het architectenbureau verricht research naar een reeks industriële erfgoederen (in plattelandsgebieden) met de bedoeling een nieuwe ontwerpmethodiek te formuleren. Het bureau probeert op deze wijze de structurele leegstand van industriepanden tegen te gaan. De nieuwe ontwerpmethodiek moet het (financieel) aantrekkelijker moeten maken om de oude silo’s te herstructureren, en daarmee de dikwijls gebiedseigen panden behouden van sloop. DAAD heeft daartoe een aantal vragen opgesteld die als weegfactor kunnen dienen voor de verlenging van de levensduur van het erfgoed.
Original languageDutch
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
Number of pages67
Publication statusPublished - Jun 2009

Cite this

Bras, J. W., Faassen, M., & Hoekstra, R. (2009). Herstructurering industrieel erfgoed in plattelandsgebieden. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.
Bras, J.W. ; Faassen, M. ; Hoekstra, R. / Herstructurering industrieel erfgoed in plattelandsgebieden. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2009. 67 p.
@book{c8e7e34d589f4ea5b7fb8fecd5ec8274,
title = "Herstructurering industrieel erfgoed in plattelandsgebieden",
abstract = "Het onderzoek van de afstudeergroep SILO@live.nl is een poging tot aanvulling en verdieping van onderzoek van DAAD. Het architectenbureau verricht research naar een reeks industri{\"e}le erfgoederen (in plattelandsgebieden) met de bedoeling een nieuwe ontwerpmethodiek te formuleren. Het bureau probeert op deze wijze de structurele leegstand van industriepanden tegen te gaan. De nieuwe ontwerpmethodiek moet het (financieel) aantrekkelijker moeten maken om de oude silo’s te herstructureren, en daarmee de dikwijls gebiedseigen panden behouden van sloop. DAAD heeft daartoe een aantal vragen opgesteld die als weegfactor kunnen dienen voor de verlenging van de levensduur van het erfgoed.",
keywords = "bouwkunde, industrieel erfgoed, platteland",
author = "J.W. Bras and M. Faassen and R. Hoekstra",
year = "2009",
month = "6",
language = "Dutch",
publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte",
address = "Netherlands",

}

Bras, JW, Faassen, M & Hoekstra, R 2009, Herstructurering industrieel erfgoed in plattelandsgebieden. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.

Herstructurering industrieel erfgoed in plattelandsgebieden. / Bras, J.W.; Faassen, M.; Hoekstra, R.

Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2009. 67 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Herstructurering industrieel erfgoed in plattelandsgebieden

AU - Bras, J.W.

AU - Faassen, M.

AU - Hoekstra, R.

PY - 2009/6

Y1 - 2009/6

N2 - Het onderzoek van de afstudeergroep SILO@live.nl is een poging tot aanvulling en verdieping van onderzoek van DAAD. Het architectenbureau verricht research naar een reeks industriële erfgoederen (in plattelandsgebieden) met de bedoeling een nieuwe ontwerpmethodiek te formuleren. Het bureau probeert op deze wijze de structurele leegstand van industriepanden tegen te gaan. De nieuwe ontwerpmethodiek moet het (financieel) aantrekkelijker moeten maken om de oude silo’s te herstructureren, en daarmee de dikwijls gebiedseigen panden behouden van sloop. DAAD heeft daartoe een aantal vragen opgesteld die als weegfactor kunnen dienen voor de verlenging van de levensduur van het erfgoed.

AB - Het onderzoek van de afstudeergroep SILO@live.nl is een poging tot aanvulling en verdieping van onderzoek van DAAD. Het architectenbureau verricht research naar een reeks industriële erfgoederen (in plattelandsgebieden) met de bedoeling een nieuwe ontwerpmethodiek te formuleren. Het bureau probeert op deze wijze de structurele leegstand van industriepanden tegen te gaan. De nieuwe ontwerpmethodiek moet het (financieel) aantrekkelijker moeten maken om de oude silo’s te herstructureren, en daarmee de dikwijls gebiedseigen panden behouden van sloop. DAAD heeft daartoe een aantal vragen opgesteld die als weegfactor kunnen dienen voor de verlenging van de levensduur van het erfgoed.

KW - bouwkunde

KW - industrieel erfgoed

KW - platteland

M3 - Report

BT - Herstructurering industrieel erfgoed in plattelandsgebieden

PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte

ER -

Bras JW, Faassen M, Hoekstra R. Herstructurering industrieel erfgoed in plattelandsgebieden. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2009. 67 p.