Groepswonen: onderzoek naar het groepswonen voor ouderen in Noord-Nederland, over de locaties en de ervaringen en belevingen van de bewoners.

Carolin Klekamp, Elise Kooi, Martine Kuijer, Felicia van Leeuwen, Tjarda de Vries

Research output: Book/ReportReportProfessional

701 Downloads (Pure)

Abstract

In dit rapport wordt ingegaan op het onderwerp groepswonen voor ouderen (50 plussers) in Noord-Nederland. Onder groepswonen voor ouderen wordt alle vormen van wonen verstaan, waarbij meerdere huishoudens een of meer gemeenschappelijke ruimtes gebruiken en beheren, waarbij het lidmaatschap vrijwillig is en de groep zelf beslist over de toelating van nieuwe leden. De focus van het onderzoek ligt op de locatie van de woongroepen, de ervaringen van bewoners in een woongroep en de criteria die worden gehandhaafd voor het selecteren van nieuwe bewoners. De gegevens van de woongroepen zijn weergegeven in een matrix. Hierbij is gelet op het aantal woningen in de woongroep, het aantal bewoners, de samenstelling, de ligging en de voorzieningen.
Daarnaast is er ook een overzichtelijke adressenlijst van alle woongroepen in Noord-Nederland en deze zijn weer in een landkaart weergegeven.
Doelstelling en Probleemstelling:
Naar aanleiding van onvoldoende overzicht in de bekendheid van woongroepen, is het doel van dit onderzoek, een inzicht te geven in de locatie en de ervaringen van woongroepen in Noord-Nederland. Hier vloeit de probleemstelling uit voort. Deze is als volgt geformuleerd: Welke woongroepen voor ouderen zijn er in Noord-Nederland en hoe ervaren de bewoners het wonen in een woongroep? Door zoveel mogelijk bestaande gegevens uit eerdere onderzoeken en andere bronnen te gebruiken, wordt deze doelstelling bereikt.
Studentonderzoek in het kader van het thema Werklandschappen
Original languageDutch
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
Number of pages44
Publication statusPublished - 15 Jan 2010

Cite this

Klekamp, C., Kooi, E., Kuijer, M., van Leeuwen, F., & de Vries, T. (2010). Groepswonen: onderzoek naar het groepswonen voor ouderen in Noord-Nederland, over de locaties en de ervaringen en belevingen van de bewoners. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.
Klekamp, Carolin ; Kooi, Elise ; Kuijer, Martine ; van Leeuwen, Felicia ; de Vries, Tjarda. / Groepswonen : onderzoek naar het groepswonen voor ouderen in Noord-Nederland, over de locaties en de ervaringen en belevingen van de bewoners. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 44 p.
@book{adcc87bd8e7946a8bf618b43cb5e44b7,
title = "Groepswonen: onderzoek naar het groepswonen voor ouderen in Noord-Nederland, over de locaties en de ervaringen en belevingen van de bewoners.",
abstract = "In dit rapport wordt ingegaan op het onderwerp groepswonen voor ouderen (50 plussers) in Noord-Nederland. Onder groepswonen voor ouderen wordt alle vormen van wonen verstaan, waarbij meerdere huishoudens een of meer gemeenschappelijke ruimtes gebruiken en beheren, waarbij het lidmaatschap vrijwillig is en de groep zelf beslist over de toelating van nieuwe leden. De focus van het onderzoek ligt op de locatie van de woongroepen, de ervaringen van bewoners in een woongroep en de criteria die worden gehandhaafd voor het selecteren van nieuwe bewoners. De gegevens van de woongroepen zijn weergegeven in een matrix. Hierbij is gelet op het aantal woningen in de woongroep, het aantal bewoners, de samenstelling, de ligging en de voorzieningen.Daarnaast is er ook een overzichtelijke adressenlijst van alle woongroepen in Noord-Nederland en deze zijn weer in een landkaart weergegeven.Doelstelling en Probleemstelling:Naar aanleiding van onvoldoende overzicht in de bekendheid van woongroepen, is het doel van dit onderzoek, een inzicht te geven in de locatie en de ervaringen van woongroepen in Noord-Nederland. Hier vloeit de probleemstelling uit voort. Deze is als volgt geformuleerd: Welke woongroepen voor ouderen zijn er in Noord-Nederland en hoe ervaren de bewoners het wonen in een woongroep? Door zoveel mogelijk bestaande gegevens uit eerdere onderzoeken en andere bronnen te gebruiken, wordt deze doelstelling bereikt.Studentonderzoek in het kader van het thema Werklandschappen",
keywords = "sociale geografie, woongroepen, noord-nederland",
author = "Carolin Klekamp and Elise Kooi and Martine Kuijer and {van Leeuwen}, Felicia and {de Vries}, Tjarda",
year = "2010",
month = "1",
day = "15",
language = "Dutch",
publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte",
address = "Netherlands",

}

Klekamp, C, Kooi, E, Kuijer, M, van Leeuwen, F & de Vries, T 2010, Groepswonen: onderzoek naar het groepswonen voor ouderen in Noord-Nederland, over de locaties en de ervaringen en belevingen van de bewoners. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.

Groepswonen : onderzoek naar het groepswonen voor ouderen in Noord-Nederland, over de locaties en de ervaringen en belevingen van de bewoners. / Klekamp, Carolin; Kooi, Elise; Kuijer, Martine; van Leeuwen, Felicia; de Vries, Tjarda.

Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 44 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Groepswonen

T2 - onderzoek naar het groepswonen voor ouderen in Noord-Nederland, over de locaties en de ervaringen en belevingen van de bewoners.

AU - Klekamp, Carolin

AU - Kooi, Elise

AU - Kuijer, Martine

AU - van Leeuwen, Felicia

AU - de Vries, Tjarda

PY - 2010/1/15

Y1 - 2010/1/15

N2 - In dit rapport wordt ingegaan op het onderwerp groepswonen voor ouderen (50 plussers) in Noord-Nederland. Onder groepswonen voor ouderen wordt alle vormen van wonen verstaan, waarbij meerdere huishoudens een of meer gemeenschappelijke ruimtes gebruiken en beheren, waarbij het lidmaatschap vrijwillig is en de groep zelf beslist over de toelating van nieuwe leden. De focus van het onderzoek ligt op de locatie van de woongroepen, de ervaringen van bewoners in een woongroep en de criteria die worden gehandhaafd voor het selecteren van nieuwe bewoners. De gegevens van de woongroepen zijn weergegeven in een matrix. Hierbij is gelet op het aantal woningen in de woongroep, het aantal bewoners, de samenstelling, de ligging en de voorzieningen.Daarnaast is er ook een overzichtelijke adressenlijst van alle woongroepen in Noord-Nederland en deze zijn weer in een landkaart weergegeven.Doelstelling en Probleemstelling:Naar aanleiding van onvoldoende overzicht in de bekendheid van woongroepen, is het doel van dit onderzoek, een inzicht te geven in de locatie en de ervaringen van woongroepen in Noord-Nederland. Hier vloeit de probleemstelling uit voort. Deze is als volgt geformuleerd: Welke woongroepen voor ouderen zijn er in Noord-Nederland en hoe ervaren de bewoners het wonen in een woongroep? Door zoveel mogelijk bestaande gegevens uit eerdere onderzoeken en andere bronnen te gebruiken, wordt deze doelstelling bereikt.Studentonderzoek in het kader van het thema Werklandschappen

AB - In dit rapport wordt ingegaan op het onderwerp groepswonen voor ouderen (50 plussers) in Noord-Nederland. Onder groepswonen voor ouderen wordt alle vormen van wonen verstaan, waarbij meerdere huishoudens een of meer gemeenschappelijke ruimtes gebruiken en beheren, waarbij het lidmaatschap vrijwillig is en de groep zelf beslist over de toelating van nieuwe leden. De focus van het onderzoek ligt op de locatie van de woongroepen, de ervaringen van bewoners in een woongroep en de criteria die worden gehandhaafd voor het selecteren van nieuwe bewoners. De gegevens van de woongroepen zijn weergegeven in een matrix. Hierbij is gelet op het aantal woningen in de woongroep, het aantal bewoners, de samenstelling, de ligging en de voorzieningen.Daarnaast is er ook een overzichtelijke adressenlijst van alle woongroepen in Noord-Nederland en deze zijn weer in een landkaart weergegeven.Doelstelling en Probleemstelling:Naar aanleiding van onvoldoende overzicht in de bekendheid van woongroepen, is het doel van dit onderzoek, een inzicht te geven in de locatie en de ervaringen van woongroepen in Noord-Nederland. Hier vloeit de probleemstelling uit voort. Deze is als volgt geformuleerd: Welke woongroepen voor ouderen zijn er in Noord-Nederland en hoe ervaren de bewoners het wonen in een woongroep? Door zoveel mogelijk bestaande gegevens uit eerdere onderzoeken en andere bronnen te gebruiken, wordt deze doelstelling bereikt.Studentonderzoek in het kader van het thema Werklandschappen

KW - sociale geografie

KW - woongroepen

KW - noord-nederland

M3 - Report

BT - Groepswonen

PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte

ER -

Klekamp C, Kooi E, Kuijer M, van Leeuwen F, de Vries T. Groepswonen: onderzoek naar het groepswonen voor ouderen in Noord-Nederland, over de locaties en de ervaringen en belevingen van de bewoners. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 44 p.