Grensoverschrijdend inlenen van arbeid in de bouw: een branche-impressie

Research output: Working paperProfessional

25 Downloads (Pure)

Abstract

Product- en diensteninnovatie in internationale arbeidsbemiddeling worden bemoeilijkt door onduidelijkheid en onzekerheid. In dit working paper van het Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid wordt beschreven wat de huidige stand van zaken is in de bouwnijverheid. Ook worden relevante cijfers gepresenteerd over de bouwarbeidsmarkt en komen ontwikkelingen in de bedrijfstak op het gebied van grensoverschrijdend inlenen van arbeid aan de orde. Het paper eindigt met een vooruitblik op de verdere ontwikkeling van (tijdelijke arbeids)migratie in de bouwnijverheid.
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherExpertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid (GIA)
Number of pages15
Publication statusPublished - Feb 2009

Keywords

  Cite this

  Boeve, A. (2009). Grensoverschrijdend inlenen van arbeid in de bouw: een branche-impressie. Groningen: Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid (GIA).
  Boeve, Arnoud. / Grensoverschrijdend inlenen van arbeid in de bouw : een branche-impressie. Groningen : Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid (GIA), 2009.
  @techreport{26051c0eaf314cf6837059f3b381a49c,
  title = "Grensoverschrijdend inlenen van arbeid in de bouw: een branche-impressie",
  abstract = "Product- en diensteninnovatie in internationale arbeidsbemiddeling worden bemoeilijkt door onduidelijkheid en onzekerheid. In dit working paper van het Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid wordt beschreven wat de huidige stand van zaken is in de bouwnijverheid. Ook worden relevante cijfers gepresenteerd over de bouwarbeidsmarkt en komen ontwikkelingen in de bedrijfstak op het gebied van grensoverschrijdend inlenen van arbeid aan de orde. Het paper eindigt met een vooruitblik op de verdere ontwikkeling van (tijdelijke arbeids)migratie in de bouwnijverheid.",
  keywords = "arbeidsbemiddeling, globalisering, bouwnijverheid",
  author = "Arnoud Boeve",
  year = "2009",
  month = "2",
  language = "Dutch",
  publisher = "Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid (GIA)",
  type = "WorkingPaper",
  institution = "Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid (GIA)",

  }

  Boeve, A 2009 'Grensoverschrijdend inlenen van arbeid in de bouw: een branche-impressie' Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid (GIA), Groningen.

  Grensoverschrijdend inlenen van arbeid in de bouw : een branche-impressie. / Boeve, Arnoud.

  Groningen : Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid (GIA), 2009.

  Research output: Working paperProfessional

  TY - UNPB

  T1 - Grensoverschrijdend inlenen van arbeid in de bouw

  T2 - een branche-impressie

  AU - Boeve, Arnoud

  PY - 2009/2

  Y1 - 2009/2

  N2 - Product- en diensteninnovatie in internationale arbeidsbemiddeling worden bemoeilijkt door onduidelijkheid en onzekerheid. In dit working paper van het Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid wordt beschreven wat de huidige stand van zaken is in de bouwnijverheid. Ook worden relevante cijfers gepresenteerd over de bouwarbeidsmarkt en komen ontwikkelingen in de bedrijfstak op het gebied van grensoverschrijdend inlenen van arbeid aan de orde. Het paper eindigt met een vooruitblik op de verdere ontwikkeling van (tijdelijke arbeids)migratie in de bouwnijverheid.

  AB - Product- en diensteninnovatie in internationale arbeidsbemiddeling worden bemoeilijkt door onduidelijkheid en onzekerheid. In dit working paper van het Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid wordt beschreven wat de huidige stand van zaken is in de bouwnijverheid. Ook worden relevante cijfers gepresenteerd over de bouwarbeidsmarkt en komen ontwikkelingen in de bedrijfstak op het gebied van grensoverschrijdend inlenen van arbeid aan de orde. Het paper eindigt met een vooruitblik op de verdere ontwikkeling van (tijdelijke arbeids)migratie in de bouwnijverheid.

  KW - arbeidsbemiddeling

  KW - globalisering

  KW - bouwnijverheid

  M3 - Working paper

  BT - Grensoverschrijdend inlenen van arbeid in de bouw

  PB - Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid (GIA)

  CY - Groningen

  ER -

  Boeve A. Grensoverschrijdend inlenen van arbeid in de bouw: een branche-impressie. Groningen: Expertisecentrum Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid (GIA). 2009 Feb.