Goalkeeper: van papier naar de praktijk: uitleg van de ontwerpstappen om te komen tot een zelfregulatieve lessenreeks

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

77 Downloads (Pure)

Abstract

Goalkeeper is een methode die gericht is op het stimuleren van zelfregulatie in sport- en leefstijllessen. In een vorig artikel (KVLO 2017, 2) is aandacht besteed aan de methode, in dit huidige artikel worden de stappen doorlopen van het ontwerpproces om te komen tot zelfregulatieve lessen. Stap 1 is het bepalen van technieken (waar wil je dat leerlingen beter in worden in een periode van 4 weken). Stap 2 is het bepalen van niveaus (geel --> basis, groen --> vervolg en blauw --> gevorderd). Stap 3 is het ontwerpen van oefeningen per niveau.
Original languageDutch
Pages (from-to)25-28
JournalLichamelijke opvoeding (LO)
Publication statusPublished - 1 Sep 2017

Keywords

  Cite this

  @article{b2d80aae386b4184b59b8415da6d13f1,
  title = "Goalkeeper: van papier naar de praktijk: uitleg van de ontwerpstappen om te komen tot een zelfregulatieve lessenreeks",
  abstract = "Goalkeeper is een methode die gericht is op het stimuleren van zelfregulatie in sport- en leefstijllessen. In een vorig artikel (KVLO 2017, 2) is aandacht besteed aan de methode, in dit huidige artikel worden de stappen doorlopen van het ontwerpproces om te komen tot zelfregulatieve lessen. Stap 1 is het bepalen van technieken (waar wil je dat leerlingen beter in worden in een periode van 4 weken). Stap 2 is het bepalen van niveaus (geel --> basis, groen --> vervolg en blauw --> gevorderd). Stap 3 is het ontwerpen van oefeningen per niveau.",
  keywords = "basisonderwijs, sport, lesontwerp",
  author = "Arjan Pruim and {van Aart}, Ingrid and Simon Leistra and {van der Sluis}, Alien and Remo Mombarg",
  year = "2017",
  month = "9",
  day = "1",
  language = "Dutch",
  pages = "25--28",
  journal = "Lichamelijke opvoeding (LO)",
  issn = "0024-2810",
  publisher = "Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO)",

  }

  TY - JOUR

  T1 - Goalkeeper: van papier naar de praktijk

  T2 - uitleg van de ontwerpstappen om te komen tot een zelfregulatieve lessenreeks

  AU - Pruim, Arjan

  AU - van Aart, Ingrid

  AU - Leistra, Simon

  AU - van der Sluis, Alien

  AU - Mombarg, Remo

  PY - 2017/9/1

  Y1 - 2017/9/1

  N2 - Goalkeeper is een methode die gericht is op het stimuleren van zelfregulatie in sport- en leefstijllessen. In een vorig artikel (KVLO 2017, 2) is aandacht besteed aan de methode, in dit huidige artikel worden de stappen doorlopen van het ontwerpproces om te komen tot zelfregulatieve lessen. Stap 1 is het bepalen van technieken (waar wil je dat leerlingen beter in worden in een periode van 4 weken). Stap 2 is het bepalen van niveaus (geel --> basis, groen --> vervolg en blauw --> gevorderd). Stap 3 is het ontwerpen van oefeningen per niveau.

  AB - Goalkeeper is een methode die gericht is op het stimuleren van zelfregulatie in sport- en leefstijllessen. In een vorig artikel (KVLO 2017, 2) is aandacht besteed aan de methode, in dit huidige artikel worden de stappen doorlopen van het ontwerpproces om te komen tot zelfregulatieve lessen. Stap 1 is het bepalen van technieken (waar wil je dat leerlingen beter in worden in een periode van 4 weken). Stap 2 is het bepalen van niveaus (geel --> basis, groen --> vervolg en blauw --> gevorderd). Stap 3 is het ontwerpen van oefeningen per niveau.

  KW - basisonderwijs

  KW - sport

  KW - lesontwerp

  M3 - Article

  SP - 25

  EP - 28

  JO - Lichamelijke opvoeding (LO)

  JF - Lichamelijke opvoeding (LO)

  SN - 0024-2810

  ER -