Goalkeeper: van papier naar de praktijk: uitleg van de ontwerpstappen om te komen tot een zelfregulatieve lessenreeks

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

109 Downloads (Pure)

Abstract

Goalkeeper is een methode die gericht is op het stimuleren van zelfregulatie in sport- en leefstijllessen. In een vorig artikel (KVLO 2017, 2) is aandacht besteed aan de methode, in dit huidige artikel worden de stappen doorlopen van het ontwerpproces om te komen tot zelfregulatieve lessen. Stap 1 is het bepalen van technieken (waar wil je dat leerlingen beter in worden in een periode van 4 weken). Stap 2 is het bepalen van niveaus (geel --> basis, groen --> vervolg en blauw --> gevorderd). Stap 3 is het ontwerpen van oefeningen per niveau.
Original languageDutch
Pages (from-to)25-28
JournalLichamelijke opvoeding (LO)
Publication statusPublished - 1 Sep 2017

Cite this

@article{b2d80aae386b4184b59b8415da6d13f1,
title = "Goalkeeper: van papier naar de praktijk: uitleg van de ontwerpstappen om te komen tot een zelfregulatieve lessenreeks",
abstract = "Goalkeeper is een methode die gericht is op het stimuleren van zelfregulatie in sport- en leefstijllessen. In een vorig artikel (KVLO 2017, 2) is aandacht besteed aan de methode, in dit huidige artikel worden de stappen doorlopen van het ontwerpproces om te komen tot zelfregulatieve lessen. Stap 1 is het bepalen van technieken (waar wil je dat leerlingen beter in worden in een periode van 4 weken). Stap 2 is het bepalen van niveaus (geel --> basis, groen --> vervolg en blauw --> gevorderd). Stap 3 is het ontwerpen van oefeningen per niveau.",
keywords = "basisonderwijs, sport, lesontwerp",
author = "Arjan Pruim and {van Aart}, Ingrid and Simon Leistra and {van der Sluis}, Alien and Remo Mombarg",
year = "2017",
month = "9",
day = "1",
language = "Dutch",
pages = "25--28",
journal = "Lichamelijke opvoeding (LO)",
issn = "0024-2810",
publisher = "Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO)",

}

TY - JOUR

T1 - Goalkeeper: van papier naar de praktijk

T2 - uitleg van de ontwerpstappen om te komen tot een zelfregulatieve lessenreeks

AU - Pruim, Arjan

AU - van Aart, Ingrid

AU - Leistra, Simon

AU - van der Sluis, Alien

AU - Mombarg, Remo

PY - 2017/9/1

Y1 - 2017/9/1

N2 - Goalkeeper is een methode die gericht is op het stimuleren van zelfregulatie in sport- en leefstijllessen. In een vorig artikel (KVLO 2017, 2) is aandacht besteed aan de methode, in dit huidige artikel worden de stappen doorlopen van het ontwerpproces om te komen tot zelfregulatieve lessen. Stap 1 is het bepalen van technieken (waar wil je dat leerlingen beter in worden in een periode van 4 weken). Stap 2 is het bepalen van niveaus (geel --> basis, groen --> vervolg en blauw --> gevorderd). Stap 3 is het ontwerpen van oefeningen per niveau.

AB - Goalkeeper is een methode die gericht is op het stimuleren van zelfregulatie in sport- en leefstijllessen. In een vorig artikel (KVLO 2017, 2) is aandacht besteed aan de methode, in dit huidige artikel worden de stappen doorlopen van het ontwerpproces om te komen tot zelfregulatieve lessen. Stap 1 is het bepalen van technieken (waar wil je dat leerlingen beter in worden in een periode van 4 weken). Stap 2 is het bepalen van niveaus (geel --> basis, groen --> vervolg en blauw --> gevorderd). Stap 3 is het ontwerpen van oefeningen per niveau.

KW - basisonderwijs

KW - sport

KW - lesontwerp

M3 - Article

SP - 25

EP - 28

JO - Lichamelijke opvoeding (LO)

JF - Lichamelijke opvoeding (LO)

SN - 0024-2810

ER -