Geen probleem toch een oplossing: ontwerp gericht onderzoek naar ondersteuning van de integrale verkoop – inkoop activiteiten van MKB

Gert Walhof, Geoffrey Hagelaar, Richard Holman

Research output: Book/ReportReportProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

Doelstelling en resultaat
Toen we in 2012 startten met de voorbereidingen voor het onderzoek ‘Waarderen van inkoop door MKB’ (W!M), wilden we ondernemers helpen de crisis door te komen. Het idee was de ondernemers te voorzien van praktische oplossingen om de inkoopresultaten en daarmee de bedrijfsresultaten te verbeteren. Daar was best behoefte aan, want op dat moment gingen dagelijks 70 midden- en kleinbedrijven failliet.
Onze oorspronkelijke ambitie was dan ook om inkoopinstrumenten te ontwikkelen waarmee de ondernemers tot betere inkoopprestaties konden komen. Deze ambitie was verwoord in de volgende doelstelling:
MKB ondernemingen te ondersteunen in het verbeteren van hun bedrijfsresultaten door middel van het ontwikkelen en aanreiken van evidence based inkoopinstrumentarium geënt op de primaire taken van de Inkoopfunctie, zoals die in de inkooppraktijk van het MKB voorkomen.
De eerste fase van het onderzoek leerde ons, dat we deze ambitie moesten verbreden: van het specialisme ‘Inkoop’ naar bedrijf breed Verkoop – Inkoop managementinstrumentarium. Immers, tijdens de eerste fase van het onderzoek werd duidelijk dat een midden en klein bedrijf niet functioneert op basis van specialistische functies, maar functioneert als een klantgerichte keten van activiteiten. Een te ontwerpen managementinstrument zou deze wijze van werken dienen te ondersteunen. Een managementinstrument ondersteunt per slot de werkwijze van een bedrijf en niet dat die werkwijze fundamenteel wordt aangepast om een instrument te kunnen laten functioneren. De ambitie om de effectiviteit van deze instrumenten in de praktijk bij bedrijven te testen, is dezelfde gebleven. De functie van dit onderdeel van het onderzoek, de test in de praktijk, is om het ontwerp van het managementinstrumentarium ‘op maat van het MKB’ te krijgen. Dat betekent: gebruiksvriendelijk (zonder hulp van buitenaf bv. externe adviseurs), en passend bij de bestaande werkwijze van het MK-bedrijf.
Samen met ondernemers en medewerkers uit zestien MKB’s en met studenten en docent/onderzoekers van de Hogeschool Windesheim en Hanzehogeschool Groningen hebben we hier de afgelopen jaren aan gewerkt. Drie prototypen instrumenten hebben we daadwerkelijk ontwikkeld en zijn bij MK-bedrijven getest. De testresultaten zijn inmiddels verwerkt. Zeven ideeën voor instrumenten liggen nog op de plank. In dit verslag rapporteren we over de ontwikkeling van de management instrumenten: LOOP, VC en FIT.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages12
Publication statusPublished - Oct 2016

Keywords

  • smes
  • purchasing management

Cite this

@book{4257fd97fe8242539d212418c066370d,
title = "Geen probleem toch een oplossing: ontwerp gericht onderzoek naar ondersteuning van de integrale verkoop – inkoop activiteiten van MKB",
abstract = "Doelstelling en resultaatToen we in 2012 startten met de voorbereidingen voor het onderzoek ‘Waarderen van inkoop door MKB’ (W!M), wilden we ondernemers helpen de crisis door te komen. Het idee was de ondernemers te voorzien van praktische oplossingen om de inkoopresultaten en daarmee de bedrijfsresultaten te verbeteren. Daar was best behoefte aan, want op dat moment gingen dagelijks 70 midden- en kleinbedrijven failliet.Onze oorspronkelijke ambitie was dan ook om inkoopinstrumenten te ontwikkelen waarmee de ondernemers tot betere inkoopprestaties konden komen. Deze ambitie was verwoord in de volgende doelstelling:MKB ondernemingen te ondersteunen in het verbeteren van hun bedrijfsresultaten door middel van het ontwikkelen en aanreiken van evidence based inkoopinstrumentarium ge{\"e}nt op de primaire taken van de Inkoopfunctie, zoals die in de inkooppraktijk van het MKB voorkomen.De eerste fase van het onderzoek leerde ons, dat we deze ambitie moesten verbreden: van het specialisme ‘Inkoop’ naar bedrijf breed Verkoop – Inkoop managementinstrumentarium. Immers, tijdens de eerste fase van het onderzoek werd duidelijk dat een midden en klein bedrijf niet functioneert op basis van specialistische functies, maar functioneert als een klantgerichte keten van activiteiten. Een te ontwerpen managementinstrument zou deze wijze van werken dienen te ondersteunen. Een managementinstrument ondersteunt per slot de werkwijze van een bedrijf en niet dat die werkwijze fundamenteel wordt aangepast om een instrument te kunnen laten functioneren. De ambitie om de effectiviteit van deze instrumenten in de praktijk bij bedrijven te testen, is dezelfde gebleven. De functie van dit onderdeel van het onderzoek, de test in de praktijk, is om het ontwerp van het managementinstrumentarium ‘op maat van het MKB’ te krijgen. Dat betekent: gebruiksvriendelijk (zonder hulp van buitenaf bv. externe adviseurs), en passend bij de bestaande werkwijze van het MK-bedrijf.Samen met ondernemers en medewerkers uit zestien MKB’s en met studenten en docent/onderzoekers van de Hogeschool Windesheim en Hanzehogeschool Groningen hebben we hier de afgelopen jaren aan gewerkt. Drie prototypen instrumenten hebben we daadwerkelijk ontwikkeld en zijn bij MK-bedrijven getest. De testresultaten zijn inmiddels verwerkt. Zeven idee{\"e}n voor instrumenten liggen nog op de plank. In dit verslag rapporteren we over de ontwikkeling van de management instrumenten: LOOP, VC en FIT.",
keywords = "mkb, inkoopmanagement, smes, purchasing management",
author = "Gert Walhof and Geoffrey Hagelaar and Richard Holman",
year = "2016",
month = "10",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Geen probleem toch een oplossing : ontwerp gericht onderzoek naar ondersteuning van de integrale verkoop – inkoop activiteiten van MKB. / Walhof, Gert; Hagelaar, Geoffrey; Holman, Richard.

Hanzehogeschool Groningen, 2016. 12 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Geen probleem toch een oplossing

T2 - ontwerp gericht onderzoek naar ondersteuning van de integrale verkoop – inkoop activiteiten van MKB

AU - Walhof, Gert

AU - Hagelaar, Geoffrey

AU - Holman, Richard

PY - 2016/10

Y1 - 2016/10

N2 - Doelstelling en resultaatToen we in 2012 startten met de voorbereidingen voor het onderzoek ‘Waarderen van inkoop door MKB’ (W!M), wilden we ondernemers helpen de crisis door te komen. Het idee was de ondernemers te voorzien van praktische oplossingen om de inkoopresultaten en daarmee de bedrijfsresultaten te verbeteren. Daar was best behoefte aan, want op dat moment gingen dagelijks 70 midden- en kleinbedrijven failliet.Onze oorspronkelijke ambitie was dan ook om inkoopinstrumenten te ontwikkelen waarmee de ondernemers tot betere inkoopprestaties konden komen. Deze ambitie was verwoord in de volgende doelstelling:MKB ondernemingen te ondersteunen in het verbeteren van hun bedrijfsresultaten door middel van het ontwikkelen en aanreiken van evidence based inkoopinstrumentarium geënt op de primaire taken van de Inkoopfunctie, zoals die in de inkooppraktijk van het MKB voorkomen.De eerste fase van het onderzoek leerde ons, dat we deze ambitie moesten verbreden: van het specialisme ‘Inkoop’ naar bedrijf breed Verkoop – Inkoop managementinstrumentarium. Immers, tijdens de eerste fase van het onderzoek werd duidelijk dat een midden en klein bedrijf niet functioneert op basis van specialistische functies, maar functioneert als een klantgerichte keten van activiteiten. Een te ontwerpen managementinstrument zou deze wijze van werken dienen te ondersteunen. Een managementinstrument ondersteunt per slot de werkwijze van een bedrijf en niet dat die werkwijze fundamenteel wordt aangepast om een instrument te kunnen laten functioneren. De ambitie om de effectiviteit van deze instrumenten in de praktijk bij bedrijven te testen, is dezelfde gebleven. De functie van dit onderdeel van het onderzoek, de test in de praktijk, is om het ontwerp van het managementinstrumentarium ‘op maat van het MKB’ te krijgen. Dat betekent: gebruiksvriendelijk (zonder hulp van buitenaf bv. externe adviseurs), en passend bij de bestaande werkwijze van het MK-bedrijf.Samen met ondernemers en medewerkers uit zestien MKB’s en met studenten en docent/onderzoekers van de Hogeschool Windesheim en Hanzehogeschool Groningen hebben we hier de afgelopen jaren aan gewerkt. Drie prototypen instrumenten hebben we daadwerkelijk ontwikkeld en zijn bij MK-bedrijven getest. De testresultaten zijn inmiddels verwerkt. Zeven ideeën voor instrumenten liggen nog op de plank. In dit verslag rapporteren we over de ontwikkeling van de management instrumenten: LOOP, VC en FIT.

AB - Doelstelling en resultaatToen we in 2012 startten met de voorbereidingen voor het onderzoek ‘Waarderen van inkoop door MKB’ (W!M), wilden we ondernemers helpen de crisis door te komen. Het idee was de ondernemers te voorzien van praktische oplossingen om de inkoopresultaten en daarmee de bedrijfsresultaten te verbeteren. Daar was best behoefte aan, want op dat moment gingen dagelijks 70 midden- en kleinbedrijven failliet.Onze oorspronkelijke ambitie was dan ook om inkoopinstrumenten te ontwikkelen waarmee de ondernemers tot betere inkoopprestaties konden komen. Deze ambitie was verwoord in de volgende doelstelling:MKB ondernemingen te ondersteunen in het verbeteren van hun bedrijfsresultaten door middel van het ontwikkelen en aanreiken van evidence based inkoopinstrumentarium geënt op de primaire taken van de Inkoopfunctie, zoals die in de inkooppraktijk van het MKB voorkomen.De eerste fase van het onderzoek leerde ons, dat we deze ambitie moesten verbreden: van het specialisme ‘Inkoop’ naar bedrijf breed Verkoop – Inkoop managementinstrumentarium. Immers, tijdens de eerste fase van het onderzoek werd duidelijk dat een midden en klein bedrijf niet functioneert op basis van specialistische functies, maar functioneert als een klantgerichte keten van activiteiten. Een te ontwerpen managementinstrument zou deze wijze van werken dienen te ondersteunen. Een managementinstrument ondersteunt per slot de werkwijze van een bedrijf en niet dat die werkwijze fundamenteel wordt aangepast om een instrument te kunnen laten functioneren. De ambitie om de effectiviteit van deze instrumenten in de praktijk bij bedrijven te testen, is dezelfde gebleven. De functie van dit onderdeel van het onderzoek, de test in de praktijk, is om het ontwerp van het managementinstrumentarium ‘op maat van het MKB’ te krijgen. Dat betekent: gebruiksvriendelijk (zonder hulp van buitenaf bv. externe adviseurs), en passend bij de bestaande werkwijze van het MK-bedrijf.Samen met ondernemers en medewerkers uit zestien MKB’s en met studenten en docent/onderzoekers van de Hogeschool Windesheim en Hanzehogeschool Groningen hebben we hier de afgelopen jaren aan gewerkt. Drie prototypen instrumenten hebben we daadwerkelijk ontwikkeld en zijn bij MK-bedrijven getest. De testresultaten zijn inmiddels verwerkt. Zeven ideeën voor instrumenten liggen nog op de plank. In dit verslag rapporteren we over de ontwikkeling van de management instrumenten: LOOP, VC en FIT.

KW - mkb

KW - inkoopmanagement

KW - smes

KW - purchasing management

M3 - Report

BT - Geen probleem toch een oplossing

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -