Geïntegreerd wijkplan Lewenborg XL

Research output: Book/ReportReportProfessional

2 Downloads (Pure)

Abstract

Lewenborg is een groene en levendige wijk waar relatief veel kinderen en jongeren wonen. In Lewenborg zijn niet-westerse allochtonen en eenoudergezinnen oververtegenwoordigd vergeleken met het stadsgemiddelde. Naast de groep kinderen en jongeren waar het goed mee gaat is er ook een respectabele groep kwetsbare jeugdigen. Lewenborg is dan ook de wijk met het hoogste aantal hulpverleningsindicaties. Veel verschillende instanties en voorzieningen (onderwijs, opvang, preventie, zorg en ondersteuning) in Lewenborg en omgeving (hierna te noemen Lewenborg XL) werken met dezelfde ouders en kinderen en beogen allemaal hetzelfde doel, namelijk dat alle kinderen gezond en veilig opgroeien. Dat ze ongeacht hun sociaaleconomische of etnische achtergrond, voldoende kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen en naar eigen vermogen deelnemen aan een duurzame samenleving.
Original languageDutch
PublisherLectoraat Integraal Jeugdbeleid
Number of pages20
Publication statusPublished - 1 Jul 2017

Keywords

  Cite this

  Kassenberg, A. (2017). Geïntegreerd wijkplan Lewenborg XL. Lectoraat Integraal Jeugdbeleid.
  Kassenberg, Annelies. / Geïntegreerd wijkplan Lewenborg XL. Lectoraat Integraal Jeugdbeleid, 2017. 20 p.
  @book{49db56c2132e4b7084562616d4dbd5f6,
  title = "Ge{\"i}ntegreerd wijkplan Lewenborg XL",
  abstract = "Lewenborg is een groene en levendige wijk waar relatief veel kinderen en jongeren wonen. In Lewenborg zijn niet-westerse allochtonen en eenoudergezinnen oververtegenwoordigd vergeleken met het stadsgemiddelde. Naast de groep kinderen en jongeren waar het goed mee gaat is er ook een respectabele groep kwetsbare jeugdigen. Lewenborg is dan ook de wijk met het hoogste aantal hulpverleningsindicaties. Veel verschillende instanties en voorzieningen (onderwijs, opvang, preventie, zorg en ondersteuning) in Lewenborg en omgeving (hierna te noemen Lewenborg XL) werken met dezelfde ouders en kinderen en beogen allemaal hetzelfde doel, namelijk dat alle kinderen gezond en veilig opgroeien. Dat ze ongeacht hun sociaaleconomische of etnische achtergrond, voldoende kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen en naar eigen vermogen deelnemen aan een duurzame samenleving.",
  keywords = "wijkplannen, integrale samenwerking, veiligheid",
  author = "Annelies Kassenberg",
  year = "2017",
  month = "7",
  day = "1",
  language = "Dutch",
  publisher = "Lectoraat Integraal Jeugdbeleid",

  }

  Kassenberg, A 2017, Geïntegreerd wijkplan Lewenborg XL. Lectoraat Integraal Jeugdbeleid.

  Geïntegreerd wijkplan Lewenborg XL. / Kassenberg, Annelies.

  Lectoraat Integraal Jeugdbeleid, 2017. 20 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Geïntegreerd wijkplan Lewenborg XL

  AU - Kassenberg, Annelies

  PY - 2017/7/1

  Y1 - 2017/7/1

  N2 - Lewenborg is een groene en levendige wijk waar relatief veel kinderen en jongeren wonen. In Lewenborg zijn niet-westerse allochtonen en eenoudergezinnen oververtegenwoordigd vergeleken met het stadsgemiddelde. Naast de groep kinderen en jongeren waar het goed mee gaat is er ook een respectabele groep kwetsbare jeugdigen. Lewenborg is dan ook de wijk met het hoogste aantal hulpverleningsindicaties. Veel verschillende instanties en voorzieningen (onderwijs, opvang, preventie, zorg en ondersteuning) in Lewenborg en omgeving (hierna te noemen Lewenborg XL) werken met dezelfde ouders en kinderen en beogen allemaal hetzelfde doel, namelijk dat alle kinderen gezond en veilig opgroeien. Dat ze ongeacht hun sociaaleconomische of etnische achtergrond, voldoende kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen en naar eigen vermogen deelnemen aan een duurzame samenleving.

  AB - Lewenborg is een groene en levendige wijk waar relatief veel kinderen en jongeren wonen. In Lewenborg zijn niet-westerse allochtonen en eenoudergezinnen oververtegenwoordigd vergeleken met het stadsgemiddelde. Naast de groep kinderen en jongeren waar het goed mee gaat is er ook een respectabele groep kwetsbare jeugdigen. Lewenborg is dan ook de wijk met het hoogste aantal hulpverleningsindicaties. Veel verschillende instanties en voorzieningen (onderwijs, opvang, preventie, zorg en ondersteuning) in Lewenborg en omgeving (hierna te noemen Lewenborg XL) werken met dezelfde ouders en kinderen en beogen allemaal hetzelfde doel, namelijk dat alle kinderen gezond en veilig opgroeien. Dat ze ongeacht hun sociaaleconomische of etnische achtergrond, voldoende kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen en naar eigen vermogen deelnemen aan een duurzame samenleving.

  KW - wijkplannen

  KW - integrale samenwerking

  KW - veiligheid

  M3 - Report

  BT - Geïntegreerd wijkplan Lewenborg XL

  PB - Lectoraat Integraal Jeugdbeleid

  ER -

  Kassenberg A. Geïntegreerd wijkplan Lewenborg XL. Lectoraat Integraal Jeugdbeleid, 2017. 20 p.