Flexicurity via opleidingsinvesteringen van bedrijven? Een internationale vergelijking

Research output: Working paperProfessional

9 Downloads (Pure)

Abstract

Dit artikel analyseert de werking van empirische markten voor middelbare kwalificaties. Dat laatste is een afbakening die zowel het (meer of minder georganiseerde, al dan niet schoolse) beroepsonderwijs op hoger secundair niveau omvat, als de daarmee corresponderende (jeugd)arbeidsmarkt, en hun onderlinge aansluiting. Het artikel analyseert en vergelijkt hoe drie empirische markten voor middelbare kwalificaties opereren onder verschillende reguleringsregimes. Speciale aandacht krijgt de rol van bedrijven en hun opleidingsinvesteringen op die markten.
Original languageDutch
Number of pages23
Publication statusPublished - 2009

Cite this

@techreport{ef80dccf23914691aef4325feffed845,
title = "Flexicurity via opleidingsinvesteringen van bedrijven? Een internationale vergelijking",
abstract = "Dit artikel analyseert de werking van empirische markten voor middelbare kwalificaties. Dat laatste is een afbakening die zowel het (meer of minder georganiseerde, al dan niet schoolse) beroepsonderwijs op hoger secundair niveau omvat, als de daarmee corresponderende (jeugd)arbeidsmarkt, en hun onderlinge aansluiting. Het artikel analyseert en vergelijkt hoe drie empirische markten voor middelbare kwalificaties opereren onder verschillende reguleringsregimes. Speciale aandacht krijgt de rol van bedrijven en hun opleidingsinvesteringen op die markten.",
keywords = "hbo, arbeidsmarkt, bedrijfsopleidingen",
author = "{van Lieshout}, Harm",
year = "2009",
language = "Dutch",
type = "WorkingPaper",

}

TY - UNPB

T1 - Flexicurity via opleidingsinvesteringen van bedrijven? Een internationale vergelijking

AU - van Lieshout, Harm

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Dit artikel analyseert de werking van empirische markten voor middelbare kwalificaties. Dat laatste is een afbakening die zowel het (meer of minder georganiseerde, al dan niet schoolse) beroepsonderwijs op hoger secundair niveau omvat, als de daarmee corresponderende (jeugd)arbeidsmarkt, en hun onderlinge aansluiting. Het artikel analyseert en vergelijkt hoe drie empirische markten voor middelbare kwalificaties opereren onder verschillende reguleringsregimes. Speciale aandacht krijgt de rol van bedrijven en hun opleidingsinvesteringen op die markten.

AB - Dit artikel analyseert de werking van empirische markten voor middelbare kwalificaties. Dat laatste is een afbakening die zowel het (meer of minder georganiseerde, al dan niet schoolse) beroepsonderwijs op hoger secundair niveau omvat, als de daarmee corresponderende (jeugd)arbeidsmarkt, en hun onderlinge aansluiting. Het artikel analyseert en vergelijkt hoe drie empirische markten voor middelbare kwalificaties opereren onder verschillende reguleringsregimes. Speciale aandacht krijgt de rol van bedrijven en hun opleidingsinvesteringen op die markten.

KW - hbo

KW - arbeidsmarkt

KW - bedrijfsopleidingen

M3 - Working paper

BT - Flexicurity via opleidingsinvesteringen van bedrijven? Een internationale vergelijking

ER -