Financieel duurzaam leiderschap: financials en MVO

Sjoerd Harmens, Sybrant Heidstra, Ruben Hoving, Tineke de Jong

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  53 Downloads (Pure)

  Abstract

  De doelstelling van dit onderzoek is duidelijkheid krijgen over hoe een duurzame financial denkt en handelt. De centrale vraag die wij hierbij stellen is: “Hoe denkt en handelt een duurzame financial?”. Op basis van deze hoofdvraag zijn wij gekomen tot drie deelvragen.
  De eerste deelvraag luidt: “Wat is MVO?” Deze vraag stellen wij om het theoretische kader van het onderzoek te definiëren. In de ISO 26000 zijn de richtlijnen voor MVO vastgelegd. De definitie van de ISO 26000 van MVO is: “maximaliseer je bijdrage aan natuur en milieu, mens en economie.” “Je houdt rekening met de behoeften van nu en van toekomstige generaties.” De ISO 26000 kent zeven kernthema’s die van belang zijn voor elke type organisatie. Deze kernthema’s zijn: behoorlijk bestuur, mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu, eerlijk zaken doen, klant/consument-aangelegenheden en maatschappelijke betrokkenheid.
  Original languageDutch
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Number of pages59
  Publication statusPublished - 13 Jun 2014

  Keywords

   Cite this

   Harmens, S., Heidstra, S., Hoving, R., & de Jong, T. (2014). Financieel duurzaam leiderschap: financials en MVO. Hanzehogeschool Groningen.
   Harmens, Sjoerd ; Heidstra, Sybrant ; Hoving, Ruben ; de Jong, Tineke. / Financieel duurzaam leiderschap : financials en MVO. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 59 p.
   @book{ecbe5e13beb2484088c6bc3b10b9dda9,
   title = "Financieel duurzaam leiderschap: financials en MVO",
   abstract = "De doelstelling van dit onderzoek is duidelijkheid krijgen over hoe een duurzame financial denkt en handelt. De centrale vraag die wij hierbij stellen is: “Hoe denkt en handelt een duurzame financial?”. Op basis van deze hoofdvraag zijn wij gekomen tot drie deelvragen.De eerste deelvraag luidt: “Wat is MVO?” Deze vraag stellen wij om het theoretische kader van het onderzoek te defini{\"e}ren. In de ISO 26000 zijn de richtlijnen voor MVO vastgelegd. De definitie van de ISO 26000 van MVO is: “maximaliseer je bijdrage aan natuur en milieu, mens en economie.” “Je houdt rekening met de behoeften van nu en van toekomstige generaties.” De ISO 26000 kent zeven kernthema’s die van belang zijn voor elke type organisatie. Deze kernthema’s zijn: behoorlijk bestuur, mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu, eerlijk zaken doen, klant/consument-aangelegenheden en maatschappelijke betrokkenheid.",
   keywords = "financieel management, duurzaamheid, mvo",
   author = "Sjoerd Harmens and Sybrant Heidstra and Ruben Hoving and {de Jong}, Tineke",
   year = "2014",
   month = "6",
   day = "13",
   language = "Dutch",
   publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

   }

   Harmens, S, Heidstra, S, Hoving, R & de Jong, T 2014, Financieel duurzaam leiderschap: financials en MVO. Hanzehogeschool Groningen.

   Financieel duurzaam leiderschap : financials en MVO. / Harmens, Sjoerd; Heidstra, Sybrant; Hoving, Ruben; de Jong, Tineke.

   Hanzehogeschool Groningen, 2014. 59 p.

   Research output: Book/ReportReportProfessional

   TY - BOOK

   T1 - Financieel duurzaam leiderschap

   T2 - financials en MVO

   AU - Harmens, Sjoerd

   AU - Heidstra, Sybrant

   AU - Hoving, Ruben

   AU - de Jong, Tineke

   PY - 2014/6/13

   Y1 - 2014/6/13

   N2 - De doelstelling van dit onderzoek is duidelijkheid krijgen over hoe een duurzame financial denkt en handelt. De centrale vraag die wij hierbij stellen is: “Hoe denkt en handelt een duurzame financial?”. Op basis van deze hoofdvraag zijn wij gekomen tot drie deelvragen.De eerste deelvraag luidt: “Wat is MVO?” Deze vraag stellen wij om het theoretische kader van het onderzoek te definiëren. In de ISO 26000 zijn de richtlijnen voor MVO vastgelegd. De definitie van de ISO 26000 van MVO is: “maximaliseer je bijdrage aan natuur en milieu, mens en economie.” “Je houdt rekening met de behoeften van nu en van toekomstige generaties.” De ISO 26000 kent zeven kernthema’s die van belang zijn voor elke type organisatie. Deze kernthema’s zijn: behoorlijk bestuur, mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu, eerlijk zaken doen, klant/consument-aangelegenheden en maatschappelijke betrokkenheid.

   AB - De doelstelling van dit onderzoek is duidelijkheid krijgen over hoe een duurzame financial denkt en handelt. De centrale vraag die wij hierbij stellen is: “Hoe denkt en handelt een duurzame financial?”. Op basis van deze hoofdvraag zijn wij gekomen tot drie deelvragen.De eerste deelvraag luidt: “Wat is MVO?” Deze vraag stellen wij om het theoretische kader van het onderzoek te definiëren. In de ISO 26000 zijn de richtlijnen voor MVO vastgelegd. De definitie van de ISO 26000 van MVO is: “maximaliseer je bijdrage aan natuur en milieu, mens en economie.” “Je houdt rekening met de behoeften van nu en van toekomstige generaties.” De ISO 26000 kent zeven kernthema’s die van belang zijn voor elke type organisatie. Deze kernthema’s zijn: behoorlijk bestuur, mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu, eerlijk zaken doen, klant/consument-aangelegenheden en maatschappelijke betrokkenheid.

   KW - financieel management

   KW - duurzaamheid

   KW - mvo

   M3 - Report

   BT - Financieel duurzaam leiderschap

   PB - Hanzehogeschool Groningen

   ER -

   Harmens S, Heidstra S, Hoving R, de Jong T. Financieel duurzaam leiderschap: financials en MVO. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 59 p.