Factsheet vitaliteit sportverenigingen

Magda Boven, Peter Wiggers

Research output: Book/ReportReportProfessional

106 Downloads (Pure)

Abstract

Het afnemende marktaandeel van de sportverenigingen, de toename van professionele dienstverlenende sportorganisaties en verschillende maatschappelijke ontwikkelingen zorgen voor een veranderende vraag bij sporters en sportverenigingen. Bestuurders van sportverenigingen worden in toenemende mate geconfronteerd met complexe uitdagingen om het voortbestaan van de vereniging te garanderen. Daarnaast richt het overheidsbeleid zich steeds meer op de maatschappelijke rol van de vereniging en het principe van de Open Club. Maar hoe vitaal en open zijn de noordelijke sportverenigingen al? En hoe kijken de leden naar deze ontwikkeling? Inzicht hierin kan bijdragen aan het ontwikkelen en implementeren van interventies en scholingsmogelijkheden voor verenigingsbestuurders en -ondersteuners, waarmee de ondersteuning van de sportverenigingen in Noord-Nederland een impuls krijgt.
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing
Number of pages4
Publication statusPublished - 2015

Cite this

Boven, M., & Wiggers, P. (2015). Factsheet vitaliteit sportverenigingen. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing.
Boven, Magda ; Wiggers, Peter. / Factsheet vitaliteit sportverenigingen. Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2015. 4 p.
@book{ff0b24ce8edc45ac996d74342c36b1ac,
title = "Factsheet vitaliteit sportverenigingen",
abstract = "Het afnemende marktaandeel van de sportverenigingen, de toename van professionele dienstverlenende sportorganisaties en verschillende maatschappelijke ontwikkelingen zorgen voor een veranderende vraag bij sporters en sportverenigingen. Bestuurders van sportverenigingen worden in toenemende mate geconfronteerd met complexe uitdagingen om het voortbestaan van de vereniging te garanderen. Daarnaast richt het overheidsbeleid zich steeds meer op de maatschappelijke rol van de vereniging en het principe van de Open Club. Maar hoe vitaal en open zijn de noordelijke sportverenigingen al? En hoe kijken de leden naar deze ontwikkeling? Inzicht hierin kan bijdragen aan het ontwikkelen en implementeren van interventies en scholingsmogelijkheden voor verenigingsbestuurders en -ondersteuners, waarmee de ondersteuning van de sportverenigingen in Noord-Nederland een impuls krijgt.",
keywords = "sportverenigingen, vitaliteit, noord-nederland, maatschappelijke aspecten",
author = "Magda Boven and Peter Wiggers",
year = "2015",
language = "Dutch",
publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing",

}

Boven, M & Wiggers, P 2015, Factsheet vitaliteit sportverenigingen. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, Groningen.

Factsheet vitaliteit sportverenigingen. / Boven, Magda; Wiggers, Peter.

Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2015. 4 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Factsheet vitaliteit sportverenigingen

AU - Boven, Magda

AU - Wiggers, Peter

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Het afnemende marktaandeel van de sportverenigingen, de toename van professionele dienstverlenende sportorganisaties en verschillende maatschappelijke ontwikkelingen zorgen voor een veranderende vraag bij sporters en sportverenigingen. Bestuurders van sportverenigingen worden in toenemende mate geconfronteerd met complexe uitdagingen om het voortbestaan van de vereniging te garanderen. Daarnaast richt het overheidsbeleid zich steeds meer op de maatschappelijke rol van de vereniging en het principe van de Open Club. Maar hoe vitaal en open zijn de noordelijke sportverenigingen al? En hoe kijken de leden naar deze ontwikkeling? Inzicht hierin kan bijdragen aan het ontwikkelen en implementeren van interventies en scholingsmogelijkheden voor verenigingsbestuurders en -ondersteuners, waarmee de ondersteuning van de sportverenigingen in Noord-Nederland een impuls krijgt.

AB - Het afnemende marktaandeel van de sportverenigingen, de toename van professionele dienstverlenende sportorganisaties en verschillende maatschappelijke ontwikkelingen zorgen voor een veranderende vraag bij sporters en sportverenigingen. Bestuurders van sportverenigingen worden in toenemende mate geconfronteerd met complexe uitdagingen om het voortbestaan van de vereniging te garanderen. Daarnaast richt het overheidsbeleid zich steeds meer op de maatschappelijke rol van de vereniging en het principe van de Open Club. Maar hoe vitaal en open zijn de noordelijke sportverenigingen al? En hoe kijken de leden naar deze ontwikkeling? Inzicht hierin kan bijdragen aan het ontwikkelen en implementeren van interventies en scholingsmogelijkheden voor verenigingsbestuurders en -ondersteuners, waarmee de ondersteuning van de sportverenigingen in Noord-Nederland een impuls krijgt.

KW - sportverenigingen

KW - vitaliteit

KW - noord-nederland

KW - maatschappelijke aspecten

M3 - Report

BT - Factsheet vitaliteit sportverenigingen

PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing

CY - Groningen

ER -

Boven M, Wiggers P. Factsheet vitaliteit sportverenigingen. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2015. 4 p.