Expertbenadering lost ernstige wateroverlast in Egmond aan Zee op

Floris Boogaard, George Stockel

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

1842 Downloads (Pure)

Abstract

In Egmond aan Zee hebben intensieve buien diverse malen geleid tot ernstige water­ overlast in het centrum en schade aan woningen en bedrijfspanden. Na de overlast in augustus 2006 heeft de gemeente Bergen in samenwerking met ingenieursbureau Tauw een maatregelenprogramma opgesteld om wateroverlast voortaan te voorkomen. Anno 2013 heeft de gemeente veel van de maatregelen geïmplementeerd en evalueert zij het functioneren van de voorzieningen door monitoring. Bij enkele recente intensieve buien is geen overlast meer geconstateerd. De gemeente moet nog een klein deel van de geplande berging in het uitvoeringsprogramma realiseren. Hoe en waar dat het best kan, bepaalt zij op basis van de geanalyseerde meetdata. De gemeente zal de hemelwatervoorzieningen in Egmond aan Zee blijven monitoren
en beheren, zodat deze goed blijven functioneren.
Original languageDutch
Title of host publicationErvaringen met de aanpak van regen wateroverlast in bebouwd gebied
Subtitle of host publicationvoorbeelden en ontwikkelingen anno 2014
EditorsHarry van Luijtelaar
Place of PublicationEde
PublisherStichting Rioned
Pages40-49
ISBN (Print)978-90-73645-00-4
Publication statusPublished - Feb 2014

Publication series

NameRIONEDreeks
PublisherStichting RIONED
Number18

Keywords

  Cite this

  Boogaard, F., & Stockel, G. (2014). Expertbenadering lost ernstige wateroverlast in Egmond aan Zee op. In H. van Luijtelaar (Ed.), Ervaringen met de aanpak van regen wateroverlast in bebouwd gebied: voorbeelden en ontwikkelingen anno 2014 (pp. 40-49). (RIONEDreeks; No. 18). Ede: Stichting Rioned.
  Boogaard, Floris ; Stockel, George. / Expertbenadering lost ernstige wateroverlast in Egmond aan Zee op. Ervaringen met de aanpak van regen wateroverlast in bebouwd gebied: voorbeelden en ontwikkelingen anno 2014. editor / Harry van Luijtelaar. Ede : Stichting Rioned, 2014. pp. 40-49 (RIONEDreeks; 18).
  @inbook{fd8069c8acd24502bc8a81d325cedfa7,
  title = "Expertbenadering lost ernstige wateroverlast in Egmond aan Zee op",
  abstract = "In Egmond aan Zee hebben intensieve buien diverse malen geleid tot ernstige water­ overlast in het centrum en schade aan woningen en bedrijfspanden. Na de overlast in augustus 2006 heeft de gemeente Bergen in samenwerking met ingenieursbureau Tauw een maatregelenprogramma opgesteld om wateroverlast voortaan te voorkomen. Anno 2013 heeft de gemeente veel van de maatregelen ge{\"i}mplementeerd en evalueert zij het functioneren van de voorzieningen door monitoring. Bij enkele recente intensieve buien is geen overlast meer geconstateerd. De gemeente moet nog een klein deel van de geplande berging in het uitvoeringsprogramma realiseren. Hoe en waar dat het best kan, bepaalt zij op basis van de geanalyseerde meetdata. De gemeente zal de hemelwatervoorzieningen in Egmond aan Zee blijven monitoren en beheren, zodat deze goed blijven functioneren.",
  keywords = "wateroverlast",
  author = "Floris Boogaard and George Stockel",
  year = "2014",
  month = "2",
  language = "Dutch",
  isbn = "978-90-73645-00-4",
  series = "RIONEDreeks",
  publisher = "Stichting Rioned",
  number = "18",
  pages = "40--49",
  editor = "{van Luijtelaar}, Harry",
  booktitle = "Ervaringen met de aanpak van regen wateroverlast in bebouwd gebied",

  }

  Boogaard, F & Stockel, G 2014, Expertbenadering lost ernstige wateroverlast in Egmond aan Zee op. in H van Luijtelaar (ed.), Ervaringen met de aanpak van regen wateroverlast in bebouwd gebied: voorbeelden en ontwikkelingen anno 2014. RIONEDreeks, no. 18, Stichting Rioned, Ede, pp. 40-49.

  Expertbenadering lost ernstige wateroverlast in Egmond aan Zee op. / Boogaard, Floris; Stockel, George.

  Ervaringen met de aanpak van regen wateroverlast in bebouwd gebied: voorbeelden en ontwikkelingen anno 2014. ed. / Harry van Luijtelaar. Ede : Stichting Rioned, 2014. p. 40-49 (RIONEDreeks; No. 18).

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Expertbenadering lost ernstige wateroverlast in Egmond aan Zee op

  AU - Boogaard, Floris

  AU - Stockel, George

  PY - 2014/2

  Y1 - 2014/2

  N2 - In Egmond aan Zee hebben intensieve buien diverse malen geleid tot ernstige water­ overlast in het centrum en schade aan woningen en bedrijfspanden. Na de overlast in augustus 2006 heeft de gemeente Bergen in samenwerking met ingenieursbureau Tauw een maatregelenprogramma opgesteld om wateroverlast voortaan te voorkomen. Anno 2013 heeft de gemeente veel van de maatregelen geïmplementeerd en evalueert zij het functioneren van de voorzieningen door monitoring. Bij enkele recente intensieve buien is geen overlast meer geconstateerd. De gemeente moet nog een klein deel van de geplande berging in het uitvoeringsprogramma realiseren. Hoe en waar dat het best kan, bepaalt zij op basis van de geanalyseerde meetdata. De gemeente zal de hemelwatervoorzieningen in Egmond aan Zee blijven monitoren en beheren, zodat deze goed blijven functioneren.

  AB - In Egmond aan Zee hebben intensieve buien diverse malen geleid tot ernstige water­ overlast in het centrum en schade aan woningen en bedrijfspanden. Na de overlast in augustus 2006 heeft de gemeente Bergen in samenwerking met ingenieursbureau Tauw een maatregelenprogramma opgesteld om wateroverlast voortaan te voorkomen. Anno 2013 heeft de gemeente veel van de maatregelen geïmplementeerd en evalueert zij het functioneren van de voorzieningen door monitoring. Bij enkele recente intensieve buien is geen overlast meer geconstateerd. De gemeente moet nog een klein deel van de geplande berging in het uitvoeringsprogramma realiseren. Hoe en waar dat het best kan, bepaalt zij op basis van de geanalyseerde meetdata. De gemeente zal de hemelwatervoorzieningen in Egmond aan Zee blijven monitoren en beheren, zodat deze goed blijven functioneren.

  KW - wateroverlast

  M3 - Chapter

  SN - 978-90-73645-00-4

  T3 - RIONEDreeks

  SP - 40

  EP - 49

  BT - Ervaringen met de aanpak van regen wateroverlast in bebouwd gebied

  A2 - van Luijtelaar, Harry

  PB - Stichting Rioned

  CY - Ede

  ER -

  Boogaard F, Stockel G. Expertbenadering lost ernstige wateroverlast in Egmond aan Zee op. In van Luijtelaar H, editor, Ervaringen met de aanpak van regen wateroverlast in bebouwd gebied: voorbeelden en ontwikkelingen anno 2014. Ede: Stichting Rioned. 2014. p. 40-49. (RIONEDreeks; 18).