Excelleren in hoger onderwijs en samenleving: Een integratief model rondom uitmuntende prestaties

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

87 Downloads (Pure)

Abstract

Wat is nodig om boven jezelf uit te stijgen? Onderwijservaring met getalenteerde studenten leert dat het zinvol is om op systematische wijze een antwoord op deze vraag te formuleren. Pas dan is uit te leggen waarom sommige docenten in het hoger onderwijs er beter in slagen dan anderen om hun studenten te
laten uitblinken. Er is een model ontwikkeld dat helpt bij de bespreking van doceerstrategieën die studenten stimuleren om tot uitmuntende prestaties te komen. Een breder blikveld is nodig; de vraag wat prikkelt tot excelleren staat niet op zichzelf en is nauw verbonden met maatschappelijke ontwikkelingen.
Original languageDutch
Pages (from-to)44-51
JournalOnderzoek van onderwijs
Volume40
Issue numberdecember
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  Cite this

  @article{e0cb70644d7b4b84ad19e76d92524152,
  title = "Excelleren in hoger onderwijs en samenleving: Een integratief model rondom uitmuntende prestaties",
  abstract = "Wat is nodig om boven jezelf uit te stijgen? Onderwijservaring met getalenteerde studenten leert dat het zinvol is om op systematische wijze een antwoord op deze vraag te formuleren. Pas dan is uit te leggen waarom sommige docenten in het hoger onderwijs er beter in slagen dan anderen om hun studenten telaten uitblinken. Er is een model ontwikkeld dat helpt bij de bespreking van doceerstrategie{\"e}n die studenten stimuleren om tot uitmuntende prestaties te komen. Een breder blikveld is nodig; de vraag wat prikkelt tot excelleren staat niet op zichzelf en is nauw verbonden met maatschappelijke ontwikkelingen.",
  keywords = "excellentie, talentontwikkeling, doceerstrategie{\"e}n",
  author = "Marca Wolfensberger",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  volume = "40",
  pages = "44--51",
  journal = "Onderzoek van onderwijs",
  issn = "0920-0665",
  publisher = "Koninklijke van Gorcum",
  number = "december",

  }

  Excelleren in hoger onderwijs en samenleving : Een integratief model rondom uitmuntende prestaties. / Wolfensberger, Marca.

  In: Onderzoek van onderwijs, Vol. 40, No. december, 2011, p. 44-51.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Excelleren in hoger onderwijs en samenleving

  T2 - Een integratief model rondom uitmuntende prestaties

  AU - Wolfensberger, Marca

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Wat is nodig om boven jezelf uit te stijgen? Onderwijservaring met getalenteerde studenten leert dat het zinvol is om op systematische wijze een antwoord op deze vraag te formuleren. Pas dan is uit te leggen waarom sommige docenten in het hoger onderwijs er beter in slagen dan anderen om hun studenten telaten uitblinken. Er is een model ontwikkeld dat helpt bij de bespreking van doceerstrategieën die studenten stimuleren om tot uitmuntende prestaties te komen. Een breder blikveld is nodig; de vraag wat prikkelt tot excelleren staat niet op zichzelf en is nauw verbonden met maatschappelijke ontwikkelingen.

  AB - Wat is nodig om boven jezelf uit te stijgen? Onderwijservaring met getalenteerde studenten leert dat het zinvol is om op systematische wijze een antwoord op deze vraag te formuleren. Pas dan is uit te leggen waarom sommige docenten in het hoger onderwijs er beter in slagen dan anderen om hun studenten telaten uitblinken. Er is een model ontwikkeld dat helpt bij de bespreking van doceerstrategieën die studenten stimuleren om tot uitmuntende prestaties te komen. Een breder blikveld is nodig; de vraag wat prikkelt tot excelleren staat niet op zichzelf en is nauw verbonden met maatschappelijke ontwikkelingen.

  KW - excellentie

  KW - talentontwikkeling

  KW - doceerstrategieën

  M3 - Article

  VL - 40

  SP - 44

  EP - 51

  JO - Onderzoek van onderwijs

  JF - Onderzoek van onderwijs

  SN - 0920-0665

  IS - december

  ER -