Excellentie door doceerstrategie: vrijheid en structuur in balans voor elke student

Tineke Kingma, Marjolein Heijne-Penninga, Marca Wolfensberger, Debbie Jaarsma

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

45 Downloads (Pure)

Abstract

Studenten verschillen in hun leervoorkeuren. Wanneer studenten meer intrinsiek
gemotiveerd zijn, neemt hun welbevinden en betrokkenheid toe. Het lesgeven aan hoog gemotiveerde honours studenten stelt andere eisen aan honours docenten. Docenten geven aan te worstelen met het vinden van de juiste balans tussen het bieden van vrijheid en structuur. In deze bijdrage presenteren we de resultaten van de interviews met docenten. De onderzoeksvraag die we in deze bijdrage beantwoorden is: wat zijn de behoeften met betrekking tot vrijheid en structuur van honours en reguliere studenten om te kunnen floreren in hun studie en hoe sluiten docenten daar door hun begeleiding op aan?
Original languageDutch
Publication statusPublished - Jun 2017
EventOnderwijs Researchdagen 2017: onderwijs, onderzoek met impact - Universiteit Antwerpen, Antwerpen, Belgium
Duration: 28 Jun 201730 Jun 2017
https://www.uantwerpen.be/nl/congressen/ord2017/

Conference

ConferenceOnderwijs Researchdagen 2017
Abbreviated titleORD
CountryBelgium
CityAntwerpen
Period28/06/1730/06/17
Internet address

Keywords

  • higher education

Cite this

Kingma, T., Heijne-Penninga, M., Wolfensberger, M., & Jaarsma, D. (2017). Excellentie door doceerstrategie: vrijheid en structuur in balans voor elke student. Abstract from Onderwijs Researchdagen 2017, Antwerpen, Belgium.
Kingma, Tineke ; Heijne-Penninga, Marjolein ; Wolfensberger, Marca ; Jaarsma, Debbie. / Excellentie door doceerstrategie: vrijheid en structuur in balans voor elke student. Abstract from Onderwijs Researchdagen 2017, Antwerpen, Belgium.
@conference{de575930f99e4d04979fe899e958c35b,
title = "Excellentie door doceerstrategie: vrijheid en structuur in balans voor elke student",
abstract = "Studenten verschillen in hun leervoorkeuren. Wanneer studenten meer intrinsiekgemotiveerd zijn, neemt hun welbevinden en betrokkenheid toe. Het lesgeven aan hoog gemotiveerde honours studenten stelt andere eisen aan honours docenten. Docenten geven aan te worstelen met het vinden van de juiste balans tussen het bieden van vrijheid en structuur. In deze bijdrage presenteren we de resultaten van de interviews met docenten. De onderzoeksvraag die we in deze bijdrage beantwoorden is: wat zijn de behoeften met betrekking tot vrijheid en structuur van honours en reguliere studenten om te kunnen floreren in hun studie en hoe sluiten docenten daar door hun begeleiding op aan?",
keywords = "hoger onderwijs, doceerstrategie{\"e}n, autonomie-ondersteunende doceerstijl, higher education",
author = "Tineke Kingma and Marjolein Heijne-Penninga and Marca Wolfensberger and Debbie Jaarsma",
year = "2017",
month = "6",
language = "Dutch",
note = "Onderwijs Researchdagen 2017 : onderwijs, onderzoek met impact, ORD ; Conference date: 28-06-2017 Through 30-06-2017",
url = "https://www.uantwerpen.be/nl/congressen/ord2017/",

}

Kingma, T, Heijne-Penninga, M, Wolfensberger, M & Jaarsma, D 2017, 'Excellentie door doceerstrategie: vrijheid en structuur in balans voor elke student', Antwerpen, Belgium, 28/06/17 - 30/06/17, .

Excellentie door doceerstrategie: vrijheid en structuur in balans voor elke student. / Kingma, Tineke; Heijne-Penninga, Marjolein; Wolfensberger, Marca; Jaarsma, Debbie.

2017. Abstract from Onderwijs Researchdagen 2017, Antwerpen, Belgium.

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

TY - CONF

T1 - Excellentie door doceerstrategie: vrijheid en structuur in balans voor elke student

AU - Kingma, Tineke

AU - Heijne-Penninga, Marjolein

AU - Wolfensberger, Marca

AU - Jaarsma, Debbie

PY - 2017/6

Y1 - 2017/6

N2 - Studenten verschillen in hun leervoorkeuren. Wanneer studenten meer intrinsiekgemotiveerd zijn, neemt hun welbevinden en betrokkenheid toe. Het lesgeven aan hoog gemotiveerde honours studenten stelt andere eisen aan honours docenten. Docenten geven aan te worstelen met het vinden van de juiste balans tussen het bieden van vrijheid en structuur. In deze bijdrage presenteren we de resultaten van de interviews met docenten. De onderzoeksvraag die we in deze bijdrage beantwoorden is: wat zijn de behoeften met betrekking tot vrijheid en structuur van honours en reguliere studenten om te kunnen floreren in hun studie en hoe sluiten docenten daar door hun begeleiding op aan?

AB - Studenten verschillen in hun leervoorkeuren. Wanneer studenten meer intrinsiekgemotiveerd zijn, neemt hun welbevinden en betrokkenheid toe. Het lesgeven aan hoog gemotiveerde honours studenten stelt andere eisen aan honours docenten. Docenten geven aan te worstelen met het vinden van de juiste balans tussen het bieden van vrijheid en structuur. In deze bijdrage presenteren we de resultaten van de interviews met docenten. De onderzoeksvraag die we in deze bijdrage beantwoorden is: wat zijn de behoeften met betrekking tot vrijheid en structuur van honours en reguliere studenten om te kunnen floreren in hun studie en hoe sluiten docenten daar door hun begeleiding op aan?

KW - hoger onderwijs

KW - doceerstrategieën

KW - autonomie-ondersteunende doceerstijl

KW - higher education

M3 - Abstract

ER -

Kingma T, Heijne-Penninga M, Wolfensberger M, Jaarsma D. Excellentie door doceerstrategie: vrijheid en structuur in balans voor elke student. 2017. Abstract from Onderwijs Researchdagen 2017, Antwerpen, Belgium.