Excellente collega’s in beweging?

Jim Lo-A-Njoe, Yen Kit Man

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

22 Downloads (Pure)

Abstract

In de sport vinden we het erkennen van ongelijkheid in prestaties en het selecteren van talent de normaalste zaak van de wereld. Als het gaat om het erkennen van verschillen en selectie gerelateerd aan de (toekomstige) beroepsuitoefening dan is dit minder vanzelfsprekend. We kennen allemaal voorbeelden van collega’s en medestudenten die in de manier waarop ze hun beroep uitoefenen ‘er duidelijk bovenuit steken’. We hebben in Nederland (buiten de sport) traditioneel echter geen cultuur waarin we graag de aandacht vestigen op verschillen tussen collega’s en zeker niet op ‘de besten’. We staan dan ook bekend als een egalitair landje. We zijn allemaal gelijk, toch? Toch is er in het hbo de laatste jaren steeds meer aandacht voor talentontwikkeling en excellente beroepsprestaties. In dit artikel doen we verslag van een onderzoek naar de excellente professionaliteit van sportprofessionals. Centrale vraag: wat kenmerkt excellente sportprofessionals in de ogen van collega’s en leidinggevenden?
Original languageDutch
Pages (from-to)40-43
JournalLichamelijke opvoeding (LO)
Issue number22 februari
Publication statusPublished - 2013

Keywords

  Cite this

  Lo-A-Njoe, J., & Man, Y. K. (2013). Excellente collega’s in beweging? Lichamelijke opvoeding (LO), (22 februari), 40-43.
  Lo-A-Njoe, Jim ; Man, Yen Kit. / Excellente collega’s in beweging?. In: Lichamelijke opvoeding (LO). 2013 ; No. 22 februari. pp. 40-43.
  @article{ad5692ddbc714820bdfc136030e5a312,
  title = "Excellente collega’s in beweging?",
  abstract = "In de sport vinden we het erkennen van ongelijkheid in prestaties en het selecteren van talent de normaalste zaak van de wereld. Als het gaat om het erkennen van verschillen en selectie gerelateerd aan de (toekomstige) beroepsuitoefening dan is dit minder vanzelfsprekend. We kennen allemaal voorbeelden van collega’s en medestudenten die in de manier waarop ze hun beroep uitoefenen ‘er duidelijk bovenuit steken’. We hebben in Nederland (buiten de sport) traditioneel echter geen cultuur waarin we graag de aandacht vestigen op verschillen tussen collega’s en zeker niet op ‘de besten’. We staan dan ook bekend als een egalitair landje. We zijn allemaal gelijk, toch? Toch is er in het hbo de laatste jaren steeds meer aandacht voor talentontwikkeling en excellente beroepsprestaties. In dit artikel doen we verslag van een onderzoek naar de excellente professionaliteit van sportprofessionals. Centrale vraag: wat kenmerkt excellente sportprofessionals in de ogen van collega’s en leidinggevenden?",
  keywords = "sport, professionals, loopbaanontwikkeling, talentontwikkeling",
  author = "Jim Lo-A-Njoe and Man, {Yen Kit}",
  year = "2013",
  language = "Dutch",
  pages = "40--43",
  journal = "Lichamelijke opvoeding (LO)",
  issn = "0024-2810",
  publisher = "Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO)",
  number = "22 februari",

  }

  Lo-A-Njoe, J & Man, YK 2013, 'Excellente collega’s in beweging?' Lichamelijke opvoeding (LO), no. 22 februari, pp. 40-43.

  Excellente collega’s in beweging? / Lo-A-Njoe, Jim; Man, Yen Kit.

  In: Lichamelijke opvoeding (LO), No. 22 februari, 2013, p. 40-43.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Excellente collega’s in beweging?

  AU - Lo-A-Njoe, Jim

  AU - Man, Yen Kit

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - In de sport vinden we het erkennen van ongelijkheid in prestaties en het selecteren van talent de normaalste zaak van de wereld. Als het gaat om het erkennen van verschillen en selectie gerelateerd aan de (toekomstige) beroepsuitoefening dan is dit minder vanzelfsprekend. We kennen allemaal voorbeelden van collega’s en medestudenten die in de manier waarop ze hun beroep uitoefenen ‘er duidelijk bovenuit steken’. We hebben in Nederland (buiten de sport) traditioneel echter geen cultuur waarin we graag de aandacht vestigen op verschillen tussen collega’s en zeker niet op ‘de besten’. We staan dan ook bekend als een egalitair landje. We zijn allemaal gelijk, toch? Toch is er in het hbo de laatste jaren steeds meer aandacht voor talentontwikkeling en excellente beroepsprestaties. In dit artikel doen we verslag van een onderzoek naar de excellente professionaliteit van sportprofessionals. Centrale vraag: wat kenmerkt excellente sportprofessionals in de ogen van collega’s en leidinggevenden?

  AB - In de sport vinden we het erkennen van ongelijkheid in prestaties en het selecteren van talent de normaalste zaak van de wereld. Als het gaat om het erkennen van verschillen en selectie gerelateerd aan de (toekomstige) beroepsuitoefening dan is dit minder vanzelfsprekend. We kennen allemaal voorbeelden van collega’s en medestudenten die in de manier waarop ze hun beroep uitoefenen ‘er duidelijk bovenuit steken’. We hebben in Nederland (buiten de sport) traditioneel echter geen cultuur waarin we graag de aandacht vestigen op verschillen tussen collega’s en zeker niet op ‘de besten’. We staan dan ook bekend als een egalitair landje. We zijn allemaal gelijk, toch? Toch is er in het hbo de laatste jaren steeds meer aandacht voor talentontwikkeling en excellente beroepsprestaties. In dit artikel doen we verslag van een onderzoek naar de excellente professionaliteit van sportprofessionals. Centrale vraag: wat kenmerkt excellente sportprofessionals in de ogen van collega’s en leidinggevenden?

  KW - sport

  KW - professionals

  KW - loopbaanontwikkeling

  KW - talentontwikkeling

  M3 - Article

  SP - 40

  EP - 43

  JO - Lichamelijke opvoeding (LO)

  JF - Lichamelijke opvoeding (LO)

  SN - 0024-2810

  IS - 22 februari

  ER -

  Lo-A-Njoe J, Man YK. Excellente collega’s in beweging? Lichamelijke opvoeding (LO). 2013;(22 februari):40-43.