Excellente collega’s in beweging?

Jim Lo-A-Njoe, Yen Kit Man

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

25 Downloads (Pure)

Abstract

In de sport vinden we het erkennen van ongelijkheid in prestaties en het selecteren van talent de normaalste zaak van de wereld. Als het gaat om het erkennen van verschillen en selectie gerelateerd aan de (toekomstige) beroepsuitoefening dan is dit minder vanzelfsprekend. We kennen allemaal voorbeelden van collega’s en medestudenten die in de manier waarop ze hun beroep uitoefenen ‘er duidelijk bovenuit steken’. We hebben in Nederland (buiten de sport) traditioneel echter geen cultuur waarin we graag de aandacht vestigen op verschillen tussen collega’s en zeker niet op ‘de besten’. We staan dan ook bekend als een egalitair landje. We zijn allemaal gelijk, toch? Toch is er in het hbo de laatste jaren steeds meer aandacht voor talentontwikkeling en excellente beroepsprestaties. In dit artikel doen we verslag van een onderzoek naar de excellente professionaliteit van sportprofessionals. Centrale vraag: wat kenmerkt excellente sportprofessionals in de ogen van collega’s en leidinggevenden?
Original languageDutch
Pages (from-to)40-43
JournalLichamelijke opvoeding (LO)
Issue number22 februari
Publication statusPublished - 2013

Cite this

Lo-A-Njoe, J., & Man, Y. K. (2013). Excellente collega’s in beweging? Lichamelijke opvoeding (LO), (22 februari), 40-43.
Lo-A-Njoe, Jim ; Man, Yen Kit. / Excellente collega’s in beweging?. In: Lichamelijke opvoeding (LO). 2013 ; No. 22 februari. pp. 40-43.
@article{ad5692ddbc714820bdfc136030e5a312,
title = "Excellente collega’s in beweging?",
abstract = "In de sport vinden we het erkennen van ongelijkheid in prestaties en het selecteren van talent de normaalste zaak van de wereld. Als het gaat om het erkennen van verschillen en selectie gerelateerd aan de (toekomstige) beroepsuitoefening dan is dit minder vanzelfsprekend. We kennen allemaal voorbeelden van collega’s en medestudenten die in de manier waarop ze hun beroep uitoefenen ‘er duidelijk bovenuit steken’. We hebben in Nederland (buiten de sport) traditioneel echter geen cultuur waarin we graag de aandacht vestigen op verschillen tussen collega’s en zeker niet op ‘de besten’. We staan dan ook bekend als een egalitair landje. We zijn allemaal gelijk, toch? Toch is er in het hbo de laatste jaren steeds meer aandacht voor talentontwikkeling en excellente beroepsprestaties. In dit artikel doen we verslag van een onderzoek naar de excellente professionaliteit van sportprofessionals. Centrale vraag: wat kenmerkt excellente sportprofessionals in de ogen van collega’s en leidinggevenden?",
keywords = "sport, professionals, loopbaanontwikkeling, talentontwikkeling",
author = "Jim Lo-A-Njoe and Man, {Yen Kit}",
year = "2013",
language = "Dutch",
pages = "40--43",
journal = "Lichamelijke opvoeding (LO)",
issn = "0024-2810",
publisher = "Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO)",
number = "22 februari",

}

Lo-A-Njoe, J & Man, YK 2013, 'Excellente collega’s in beweging?', Lichamelijke opvoeding (LO), no. 22 februari, pp. 40-43.

Excellente collega’s in beweging? / Lo-A-Njoe, Jim; Man, Yen Kit.

In: Lichamelijke opvoeding (LO), No. 22 februari, 2013, p. 40-43.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Excellente collega’s in beweging?

AU - Lo-A-Njoe, Jim

AU - Man, Yen Kit

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - In de sport vinden we het erkennen van ongelijkheid in prestaties en het selecteren van talent de normaalste zaak van de wereld. Als het gaat om het erkennen van verschillen en selectie gerelateerd aan de (toekomstige) beroepsuitoefening dan is dit minder vanzelfsprekend. We kennen allemaal voorbeelden van collega’s en medestudenten die in de manier waarop ze hun beroep uitoefenen ‘er duidelijk bovenuit steken’. We hebben in Nederland (buiten de sport) traditioneel echter geen cultuur waarin we graag de aandacht vestigen op verschillen tussen collega’s en zeker niet op ‘de besten’. We staan dan ook bekend als een egalitair landje. We zijn allemaal gelijk, toch? Toch is er in het hbo de laatste jaren steeds meer aandacht voor talentontwikkeling en excellente beroepsprestaties. In dit artikel doen we verslag van een onderzoek naar de excellente professionaliteit van sportprofessionals. Centrale vraag: wat kenmerkt excellente sportprofessionals in de ogen van collega’s en leidinggevenden?

AB - In de sport vinden we het erkennen van ongelijkheid in prestaties en het selecteren van talent de normaalste zaak van de wereld. Als het gaat om het erkennen van verschillen en selectie gerelateerd aan de (toekomstige) beroepsuitoefening dan is dit minder vanzelfsprekend. We kennen allemaal voorbeelden van collega’s en medestudenten die in de manier waarop ze hun beroep uitoefenen ‘er duidelijk bovenuit steken’. We hebben in Nederland (buiten de sport) traditioneel echter geen cultuur waarin we graag de aandacht vestigen op verschillen tussen collega’s en zeker niet op ‘de besten’. We staan dan ook bekend als een egalitair landje. We zijn allemaal gelijk, toch? Toch is er in het hbo de laatste jaren steeds meer aandacht voor talentontwikkeling en excellente beroepsprestaties. In dit artikel doen we verslag van een onderzoek naar de excellente professionaliteit van sportprofessionals. Centrale vraag: wat kenmerkt excellente sportprofessionals in de ogen van collega’s en leidinggevenden?

KW - sport

KW - professionals

KW - loopbaanontwikkeling

KW - talentontwikkeling

M3 - Article

SP - 40

EP - 43

JO - Lichamelijke opvoeding (LO)

JF - Lichamelijke opvoeding (LO)

SN - 0024-2810

IS - 22 februari

ER -

Lo-A-Njoe J, Man YK. Excellente collega’s in beweging? Lichamelijke opvoeding (LO). 2013;(22 februari):40-43.