Evaluatieonderzoek Cittaslow Westerwolde

Research output: Book/ReportReportProfessional

43 Downloads (Pure)

Abstract

In 2014 hebben de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde (provincie Groningen) het keurmerk Cittaslow toegekend gekregen. De ambities ten aanzien van Cittaslow Westerwolde hebben beide gemeenten vastgelegd in een visiedocument. Vanaf 2015 heeft de nadruk gelegen op het werven van supporters. In 2017 heeft een evaluatieonderzoek plaatsgevonden voor de effecten die Cittaslow Westerwolde heeft gehad onder en door de supporters. Geconcludeerd kon worden dat de supporters in voldoende mate zijn geinformeerd over Cittaslow, maar onvoldoende zicht hebben op wat de gemeenten in het kader van Cittaslow van hen verwachten. Initiatieven en onderlinge samenwerking zijn nauwelijks tot stand gekomen, waardoor ook effecten op sociaaleconomisch terrein nog niet aan te wijzen zijn. In het onderzoek zijn aanbevelingen gegeven om het concept Cittaslow binnen en buiten de gemeentelijke organisatie te verhelderen, zodat belanghebbenden duidelijker weten wat hun positie en rol is binnen Cittaslow Westerwolde.
Original languageDutch
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
Commissioning bodyGemeente Bellingwedde, gemeente Vlagtwedde
Number of pages6
Publication statusPublished - Nov 2017

Keywords

  • rural areas
  • economic development
  • sustainability

Cite this

Rozema, J. (2017). Evaluatieonderzoek Cittaslow Westerwolde. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.
Rozema, Jannie. / Evaluatieonderzoek Cittaslow Westerwolde. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2017. 6 p.
@book{7c2c0d84f62140ccb4d3c548f6196597,
title = "Evaluatieonderzoek Cittaslow Westerwolde",
abstract = "In 2014 hebben de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde (provincie Groningen) het keurmerk Cittaslow toegekend gekregen. De ambities ten aanzien van Cittaslow Westerwolde hebben beide gemeenten vastgelegd in een visiedocument. Vanaf 2015 heeft de nadruk gelegen op het werven van supporters. In 2017 heeft een evaluatieonderzoek plaatsgevonden voor de effecten die Cittaslow Westerwolde heeft gehad onder en door de supporters. Geconcludeerd kon worden dat de supporters in voldoende mate zijn geinformeerd over Cittaslow, maar onvoldoende zicht hebben op wat de gemeenten in het kader van Cittaslow van hen verwachten. Initiatieven en onderlinge samenwerking zijn nauwelijks tot stand gekomen, waardoor ook effecten op sociaaleconomisch terrein nog niet aan te wijzen zijn. In het onderzoek zijn aanbevelingen gegeven om het concept Cittaslow binnen en buiten de gemeentelijke organisatie te verhelderen, zodat belanghebbenden duidelijker weten wat hun positie en rol is binnen Cittaslow Westerwolde.",
keywords = "platteland , regionale ontwikkeling, duurzaamheid, leefbaarheid, oost-groningen, rural areas, economic development, sustainability",
author = "Jannie Rozema",
year = "2017",
month = "11",
language = "Dutch",
publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte",
address = "Netherlands",

}

Rozema, J 2017, Evaluatieonderzoek Cittaslow Westerwolde. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.

Evaluatieonderzoek Cittaslow Westerwolde. / Rozema, Jannie.

Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2017. 6 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Evaluatieonderzoek Cittaslow Westerwolde

AU - Rozema, Jannie

PY - 2017/11

Y1 - 2017/11

N2 - In 2014 hebben de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde (provincie Groningen) het keurmerk Cittaslow toegekend gekregen. De ambities ten aanzien van Cittaslow Westerwolde hebben beide gemeenten vastgelegd in een visiedocument. Vanaf 2015 heeft de nadruk gelegen op het werven van supporters. In 2017 heeft een evaluatieonderzoek plaatsgevonden voor de effecten die Cittaslow Westerwolde heeft gehad onder en door de supporters. Geconcludeerd kon worden dat de supporters in voldoende mate zijn geinformeerd over Cittaslow, maar onvoldoende zicht hebben op wat de gemeenten in het kader van Cittaslow van hen verwachten. Initiatieven en onderlinge samenwerking zijn nauwelijks tot stand gekomen, waardoor ook effecten op sociaaleconomisch terrein nog niet aan te wijzen zijn. In het onderzoek zijn aanbevelingen gegeven om het concept Cittaslow binnen en buiten de gemeentelijke organisatie te verhelderen, zodat belanghebbenden duidelijker weten wat hun positie en rol is binnen Cittaslow Westerwolde.

AB - In 2014 hebben de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde (provincie Groningen) het keurmerk Cittaslow toegekend gekregen. De ambities ten aanzien van Cittaslow Westerwolde hebben beide gemeenten vastgelegd in een visiedocument. Vanaf 2015 heeft de nadruk gelegen op het werven van supporters. In 2017 heeft een evaluatieonderzoek plaatsgevonden voor de effecten die Cittaslow Westerwolde heeft gehad onder en door de supporters. Geconcludeerd kon worden dat de supporters in voldoende mate zijn geinformeerd over Cittaslow, maar onvoldoende zicht hebben op wat de gemeenten in het kader van Cittaslow van hen verwachten. Initiatieven en onderlinge samenwerking zijn nauwelijks tot stand gekomen, waardoor ook effecten op sociaaleconomisch terrein nog niet aan te wijzen zijn. In het onderzoek zijn aanbevelingen gegeven om het concept Cittaslow binnen en buiten de gemeentelijke organisatie te verhelderen, zodat belanghebbenden duidelijker weten wat hun positie en rol is binnen Cittaslow Westerwolde.

KW - platteland

KW - regionale ontwikkeling

KW - duurzaamheid

KW - leefbaarheid

KW - oost-groningen

KW - rural areas

KW - economic development

KW - sustainability

M3 - Report

BT - Evaluatieonderzoek Cittaslow Westerwolde

PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte

ER -

Rozema J. Evaluatieonderzoek Cittaslow Westerwolde. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2017. 6 p.