Evaluatie '14-'15: Hanze Ontwerpfabriek

René van Scheltinga

Research output: Book/ReportReportProfessional

16 Downloads (Pure)

Abstract

In het voorjaar van 2013 is naar aanleiding van een ontmoeting tijdens de eerste editie van het programma 'Teach the Teacher Ondernemerschap' de Hanze Ontwerpfabriek opgericht. Onze drijfveer als initiatiefnemers van de Hanze Ontwerpfabriek is dat antwoorden op vragen sneller gegeven kunnen worden door deze empathisch in te steken. Ook zijn we ervan overtuigd dat snel duidelijk wordt of er draagvlak is voor een oplossing en dat mogelijke oplossingen duurzamer en innovatiever zijn door deze aanpak.
Na een jaar uitproberen en onszelf ontdekken heeft de Hanzehogeschool Groningen (HG) ons op 1 september 2014 in de gelegenheid gesteld een pilot uit te voeren van twee jaren om deze beloftes waar te maken.
Voor u ligt het evaluatieverslag van het eerste jaar van de pilot. Hierin worden met name het proces, de producten en de leermomenten tot nu toe beschreven.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages24
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  Cite this

  van Scheltinga, R. (2015). Evaluatie '14-'15: Hanze Ontwerpfabriek. Hanzehogeschool Groningen.
  van Scheltinga, René. / Evaluatie '14-'15 : Hanze Ontwerpfabriek. Hanzehogeschool Groningen, 2015. 24 p.
  @book{33aa87223ee84d7c84a2e5bf83c902ec,
  title = "Evaluatie '14-'15: Hanze Ontwerpfabriek",
  abstract = "In het voorjaar van 2013 is naar aanleiding van een ontmoeting tijdens de eerste editie van het programma 'Teach the Teacher Ondernemerschap' de Hanze Ontwerpfabriek opgericht. Onze drijfveer als initiatiefnemers van de Hanze Ontwerpfabriek is dat antwoorden op vragen sneller gegeven kunnen worden door deze empathisch in te steken. Ook zijn we ervan overtuigd dat snel duidelijk wordt of er draagvlak is voor een oplossing en dat mogelijke oplossingen duurzamer en innovatiever zijn door deze aanpak.Na een jaar uitproberen en onszelf ontdekken heeft de Hanzehogeschool Groningen (HG) ons op 1 september 2014 in de gelegenheid gesteld een pilot uit te voeren van twee jaren om deze beloftes waar te maken.Voor u ligt het evaluatieverslag van het eerste jaar van de pilot. Hierin worden met name het proces, de producten en de leermomenten tot nu toe beschreven.",
  keywords = "creativiteit, innovatie, design thinking, valorisatie, projecten",
  author = "{van Scheltinga}, Ren{\'e}",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  van Scheltinga, R 2015, Evaluatie '14-'15: Hanze Ontwerpfabriek. Hanzehogeschool Groningen.

  Evaluatie '14-'15 : Hanze Ontwerpfabriek. / van Scheltinga, René.

  Hanzehogeschool Groningen, 2015. 24 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Evaluatie '14-'15

  T2 - Hanze Ontwerpfabriek

  AU - van Scheltinga, René

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - In het voorjaar van 2013 is naar aanleiding van een ontmoeting tijdens de eerste editie van het programma 'Teach the Teacher Ondernemerschap' de Hanze Ontwerpfabriek opgericht. Onze drijfveer als initiatiefnemers van de Hanze Ontwerpfabriek is dat antwoorden op vragen sneller gegeven kunnen worden door deze empathisch in te steken. Ook zijn we ervan overtuigd dat snel duidelijk wordt of er draagvlak is voor een oplossing en dat mogelijke oplossingen duurzamer en innovatiever zijn door deze aanpak.Na een jaar uitproberen en onszelf ontdekken heeft de Hanzehogeschool Groningen (HG) ons op 1 september 2014 in de gelegenheid gesteld een pilot uit te voeren van twee jaren om deze beloftes waar te maken.Voor u ligt het evaluatieverslag van het eerste jaar van de pilot. Hierin worden met name het proces, de producten en de leermomenten tot nu toe beschreven.

  AB - In het voorjaar van 2013 is naar aanleiding van een ontmoeting tijdens de eerste editie van het programma 'Teach the Teacher Ondernemerschap' de Hanze Ontwerpfabriek opgericht. Onze drijfveer als initiatiefnemers van de Hanze Ontwerpfabriek is dat antwoorden op vragen sneller gegeven kunnen worden door deze empathisch in te steken. Ook zijn we ervan overtuigd dat snel duidelijk wordt of er draagvlak is voor een oplossing en dat mogelijke oplossingen duurzamer en innovatiever zijn door deze aanpak.Na een jaar uitproberen en onszelf ontdekken heeft de Hanzehogeschool Groningen (HG) ons op 1 september 2014 in de gelegenheid gesteld een pilot uit te voeren van twee jaren om deze beloftes waar te maken.Voor u ligt het evaluatieverslag van het eerste jaar van de pilot. Hierin worden met name het proces, de producten en de leermomenten tot nu toe beschreven.

  KW - creativiteit

  KW - innovatie

  KW - design thinking

  KW - valorisatie

  KW - projecten

  M3 - Report

  BT - Evaluatie '14-'15

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  van Scheltinga R. Evaluatie '14-'15: Hanze Ontwerpfabriek. Hanzehogeschool Groningen, 2015. 24 p.