Euro 2016: is het nog wel een feestje?

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

Abstract

Balen. Dagelijks drie wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal op televisie, maar wij zijn er niet bij. Natuurlijk wordt het nog even extra ingewreven door Engelse en Portugese collega’s die waarschijnlijk eenvoudig de tweede ronde gaan halen. Onderzoekers proberen duiding te geven aan de gevolgen voor ons land. Volgens sommigen zijn er behoorlijke economische consequenties, andere geloven dat het met name op sociaal vlak een groot gemis is. Na een week Euro 2016 speelt er internationaal echter een heel ander vraagstuk: wat gebeurde daar toch allemaal in Marseille? Is een mega sportevenement als het EK voetbal nog wel een feestje?
Original languageDutch
PublisherSport Science Institute Groningen (SSIG)
Publication statusPublished - 22 Jun 2016

Keywords

  • sport events

Cite this

@misc{12ab46ca031143e3afbb07d295132373,
title = "Euro 2016: is het nog wel een feestje?",
abstract = "Balen. Dagelijks drie wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal op televisie, maar wij zijn er niet bij. Natuurlijk wordt het nog even extra ingewreven door Engelse en Portugese collega’s die waarschijnlijk eenvoudig de tweede ronde gaan halen. Onderzoekers proberen duiding te geven aan de gevolgen voor ons land. Volgens sommigen zijn er behoorlijke economische consequenties, andere geloven dat het met name op sociaal vlak een groot gemis is. Na een week Euro 2016 speelt er internationaal echter een heel ander vraagstuk: wat gebeurde daar toch allemaal in Marseille? Is een mega sportevenement als het EK voetbal nog wel een feestje?",
keywords = "sportevenementen, maatschappelijke impact, bestuurskunde, veiligheid, sport events",
author = "Hans Slender and Bake Dijk",
year = "2016",
month = "6",
day = "22",
language = "Dutch",
publisher = "Sport Science Institute Groningen (SSIG)",
address = "Netherlands",

}

Slender, H & Dijk, B, Euro 2016: is het nog wel een feestje?, 2016, Web publication/site, Sport Science Institute Groningen (SSIG).
Euro 2016: is het nog wel een feestje? Slender, Hans (Author); Dijk, Bake (Author). 2016. Sport Science Institute Groningen (SSIG).

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

TY - ADVS

T1 - Euro 2016: is het nog wel een feestje?

AU - Slender, Hans

AU - Dijk, Bake

PY - 2016/6/22

Y1 - 2016/6/22

N2 - Balen. Dagelijks drie wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal op televisie, maar wij zijn er niet bij. Natuurlijk wordt het nog even extra ingewreven door Engelse en Portugese collega’s die waarschijnlijk eenvoudig de tweede ronde gaan halen. Onderzoekers proberen duiding te geven aan de gevolgen voor ons land. Volgens sommigen zijn er behoorlijke economische consequenties, andere geloven dat het met name op sociaal vlak een groot gemis is. Na een week Euro 2016 speelt er internationaal echter een heel ander vraagstuk: wat gebeurde daar toch allemaal in Marseille? Is een mega sportevenement als het EK voetbal nog wel een feestje?

AB - Balen. Dagelijks drie wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal op televisie, maar wij zijn er niet bij. Natuurlijk wordt het nog even extra ingewreven door Engelse en Portugese collega’s die waarschijnlijk eenvoudig de tweede ronde gaan halen. Onderzoekers proberen duiding te geven aan de gevolgen voor ons land. Volgens sommigen zijn er behoorlijke economische consequenties, andere geloven dat het met name op sociaal vlak een groot gemis is. Na een week Euro 2016 speelt er internationaal echter een heel ander vraagstuk: wat gebeurde daar toch allemaal in Marseille? Is een mega sportevenement als het EK voetbal nog wel een feestje?

KW - sportevenementen

KW - maatschappelijke impact

KW - bestuurskunde

KW - veiligheid

KW - sport events

M3 - Web publication/site

PB - Sport Science Institute Groningen (SSIG)

ER -

Slender H (Author), Dijk B (Author). Euro 2016: is het nog wel een feestje? Sport Science Institute Groningen (SSIG). 2016.