Energie opwekken? Wij doen het zelf!

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

Abstract

Er is nu veel meer vrijheid in energieland dan pakweg 20 jaar geleden; je kunt je eigen provider kiezen, je kunt energie terugleveren aan het net, je kunt zelfs een eigen energiebedrijf oprichten.
De laatste jaren zijn lokale energieinitiatieven een trend, niet alleen in Nederland maar ook in naburige landen. Wij hebben een literatuuronderzoek uitgevoerd naar ‘community energy’ [1] . We vroegen ons af welke landen zijn beschreven, in welke vakgebieden er onderzoek naar is gedaan, en in welke tijdschriften de artikelen zijn verschenen.
Blog.
Original languageDutch
Publication statusPublished - 28 Oct 2019

Cite this

@misc{48ca40518f6b4815a2dab2e2320e360e,
title = "Energie opwekken? Wij doen het zelf!",
abstract = "Er is nu veel meer vrijheid in energieland dan pakweg 20 jaar geleden; je kunt je eigen provider kiezen, je kunt energie terugleveren aan het net, je kunt zelfs een eigen energiebedrijf oprichten.De laatste jaren zijn lokale energieinitiatieven een trend, niet alleen in Nederland maar ook in naburige landen. Wij hebben een literatuuronderzoek uitgevoerd naar ‘community energy’ [1] . We vroegen ons af welke landen zijn beschreven, in welke vakgebieden er onderzoek naar is gedaan, en in welke tijdschriften de artikelen zijn verschenen. Blog.",
keywords = "lokale energie, energietransitie, literatuurstudie",
author = "{van der Schoor}, Tineke",
year = "2019",
month = "10",
day = "28",
language = "Dutch",

}

Energie opwekken? Wij doen het zelf! van der Schoor, Tineke (Author). 2019.

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

TY - ADVS

T1 - Energie opwekken? Wij doen het zelf!

AU - van der Schoor, Tineke

PY - 2019/10/28

Y1 - 2019/10/28

N2 - Er is nu veel meer vrijheid in energieland dan pakweg 20 jaar geleden; je kunt je eigen provider kiezen, je kunt energie terugleveren aan het net, je kunt zelfs een eigen energiebedrijf oprichten.De laatste jaren zijn lokale energieinitiatieven een trend, niet alleen in Nederland maar ook in naburige landen. Wij hebben een literatuuronderzoek uitgevoerd naar ‘community energy’ [1] . We vroegen ons af welke landen zijn beschreven, in welke vakgebieden er onderzoek naar is gedaan, en in welke tijdschriften de artikelen zijn verschenen. Blog.

AB - Er is nu veel meer vrijheid in energieland dan pakweg 20 jaar geleden; je kunt je eigen provider kiezen, je kunt energie terugleveren aan het net, je kunt zelfs een eigen energiebedrijf oprichten.De laatste jaren zijn lokale energieinitiatieven een trend, niet alleen in Nederland maar ook in naburige landen. Wij hebben een literatuuronderzoek uitgevoerd naar ‘community energy’ [1] . We vroegen ons af welke landen zijn beschreven, in welke vakgebieden er onderzoek naar is gedaan, en in welke tijdschriften de artikelen zijn verschenen. Blog.

KW - lokale energie

KW - energietransitie

KW - literatuurstudie

UR - https://www.hanze.nl/nld/blog/energie-opwekken-wij-doen-het-zelf

UR - https://energietransitielokaal.wordpress.com/2019/10/28/energie-opwekken-wij-doen-het-zelf/

M3 - Web publication/site

ER -