En nu de meisjes weer

Carla Geveke, H. Meindertsma, S. van Vondel

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Leraren geven bij Wetenschap en Technologie lessen onbewust meer aandacht aan jongens dan aan meisjes, blijkt uit onderzoek van de Rijkuniversiteit Groningen. De resultaten van de onderzoeken laten zien dat het belangrijk is om op de basisschool al extra te letten op de inbreng van meisjes, meisjes bewust beurten te geven, meisjes vanaf het begin te betrekken en vervolgens de beurten te bewaken. Zo kun je zorgen dat jongens én meisjes zich verder kunnen ontwikkelen in wetenschap en technologie.
Original languageDutch
Pages (from-to)46
Number of pages47
JournalDidactief : opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk
Volume45
Issue number3
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  Cite this

  Geveke, C., Meindertsma, H., & van Vondel, S. (2015). En nu de meisjes weer. Didactief : opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk, 45(3), 46.
  Geveke, Carla ; Meindertsma, H. ; van Vondel, S. / En nu de meisjes weer. In: Didactief : opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk. 2015 ; Vol. 45, No. 3. pp. 46.
  @article{62af8cf808d14235a09e1f5b0abe81ed,
  title = "En nu de meisjes weer",
  abstract = "Leraren geven bij Wetenschap en Technologie lessen onbewust meer aandacht aan jongens dan aan meisjes, blijkt uit onderzoek van de Rijkuniversiteit Groningen. De resultaten van de onderzoeken laten zien dat het belangrijk is om op de basisschool al extra te letten op de inbreng van meisjes, meisjes bewust beurten te geven, meisjes vanaf het begin te betrekken en vervolgens de beurten te bewaken. Zo kun je zorgen dat jongens {\'e}n meisjes zich verder kunnen ontwikkelen in wetenschap en technologie.",
  keywords = "sekseverschillen, wetenschap, technologie",
  author = "Carla Geveke and H. Meindertsma and {van Vondel}, S.",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  volume = "45",
  pages = "46",
  journal = "Didactief : opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk",
  issn = "1572-4085",
  publisher = "Uitgeverij School",
  number = "3",

  }

  Geveke, C, Meindertsma, H & van Vondel, S 2015, 'En nu de meisjes weer' Didactief : opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk, vol. 45, no. 3, pp. 46.

  En nu de meisjes weer. / Geveke, Carla; Meindertsma, H.; van Vondel, S.

  In: Didactief : opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk, Vol. 45, No. 3, 2015, p. 46.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - En nu de meisjes weer

  AU - Geveke, Carla

  AU - Meindertsma, H.

  AU - van Vondel, S.

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - Leraren geven bij Wetenschap en Technologie lessen onbewust meer aandacht aan jongens dan aan meisjes, blijkt uit onderzoek van de Rijkuniversiteit Groningen. De resultaten van de onderzoeken laten zien dat het belangrijk is om op de basisschool al extra te letten op de inbreng van meisjes, meisjes bewust beurten te geven, meisjes vanaf het begin te betrekken en vervolgens de beurten te bewaken. Zo kun je zorgen dat jongens én meisjes zich verder kunnen ontwikkelen in wetenschap en technologie.

  AB - Leraren geven bij Wetenschap en Technologie lessen onbewust meer aandacht aan jongens dan aan meisjes, blijkt uit onderzoek van de Rijkuniversiteit Groningen. De resultaten van de onderzoeken laten zien dat het belangrijk is om op de basisschool al extra te letten op de inbreng van meisjes, meisjes bewust beurten te geven, meisjes vanaf het begin te betrekken en vervolgens de beurten te bewaken. Zo kun je zorgen dat jongens én meisjes zich verder kunnen ontwikkelen in wetenschap en technologie.

  KW - sekseverschillen

  KW - wetenschap

  KW - technologie

  M3 - Article

  VL - 45

  SP - 46

  JO - Didactief : opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk

  JF - Didactief : opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk

  SN - 1572-4085

  IS - 3

  ER -