Een stap naar voren: preventief en omgevingsgericht werken vanuit het CJG

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

100 Downloads (Pure)

Abstract

In het derde en laatste hoofdstuk, schrijft Dr. Jeannette Doornenbal (lector Integraal Jeugdbeleid aan de Hanzehogeschool Groningen), samen met senior onderzoeker Dr. Annelies Kassenberg dat de overheid en instellingen niet in staat zijn de pedagogische civil society vorm te geven. Daarom is het volgens hen nodig dat professionals in teams leren om interdisciplinair te werken en zogeheten “T-shaped professionals” te worden. Op dit moment wordt er in de ontwikkeling van de sociale teams volgens beide onderzoekers echter te weinig en niet consequent vanuit een visie op samenwerking en verbinding gestuurd. Er is veelal onduidelijkheid over hoe de CJG’s zich verhouden tot de sociale teams, wie de regie voert over de ontwikkeling van de sociale teams en wie vanuit het werkveld de trekker is.
Original languageDutch
Title of host publicationTransities
Subtitle of host publicationtussen hoop en vrees
EditorsGuido van de Luitgaarden
PublisherDe Wijk in!
Pages43-60
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  Cite this

  Doornenbal, J., & Kassenberg, A. (2015). Een stap naar voren: preventief en omgevingsgericht werken vanuit het CJG. In G. van de Luitgaarden (Ed.), Transities: tussen hoop en vrees (pp. 43-60). De Wijk in!.
  Doornenbal, Jeannette ; Kassenberg, Annelies. / Een stap naar voren : preventief en omgevingsgericht werken vanuit het CJG. Transities: tussen hoop en vrees. editor / Guido van de Luitgaarden. De Wijk in!, 2015. pp. 43-60
  @inbook{1bf23cf9fd764c01bdb65afc90cb9067,
  title = "Een stap naar voren: preventief en omgevingsgericht werken vanuit het CJG",
  abstract = "In het derde en laatste hoofdstuk, schrijft Dr. Jeannette Doornenbal (lector Integraal Jeugdbeleid aan de Hanzehogeschool Groningen), samen met senior onderzoeker Dr. Annelies Kassenberg dat de overheid en instellingen niet in staat zijn de pedagogische civil society vorm te geven. Daarom is het volgens hen nodig dat professionals in teams leren om interdisciplinair te werken en zogeheten “T-shaped professionals” te worden. Op dit moment wordt er in de ontwikkeling van de sociale teams volgens beide onderzoekers echter te weinig en niet consequent vanuit een visie op samenwerking en verbinding gestuurd. Er is veelal onduidelijkheid over hoe de CJG’s zich verhouden tot de sociale teams, wie de regie voert over de ontwikkeling van de sociale teams en wie vanuit het werkveld de trekker is.",
  keywords = "pedagogiek, jeugdzorg, decentralisatie",
  author = "Jeannette Doornenbal and Annelies Kassenberg",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  pages = "43--60",
  editor = "{van de Luitgaarden}, Guido",
  booktitle = "Transities",
  publisher = "De Wijk in!",

  }

  Doornenbal, J & Kassenberg, A 2015, Een stap naar voren: preventief en omgevingsgericht werken vanuit het CJG. in G van de Luitgaarden (ed.), Transities: tussen hoop en vrees. De Wijk in!, pp. 43-60.

  Een stap naar voren : preventief en omgevingsgericht werken vanuit het CJG. / Doornenbal, Jeannette; Kassenberg, Annelies.

  Transities: tussen hoop en vrees. ed. / Guido van de Luitgaarden. De Wijk in!, 2015. p. 43-60.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Een stap naar voren

  T2 - preventief en omgevingsgericht werken vanuit het CJG

  AU - Doornenbal, Jeannette

  AU - Kassenberg, Annelies

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - In het derde en laatste hoofdstuk, schrijft Dr. Jeannette Doornenbal (lector Integraal Jeugdbeleid aan de Hanzehogeschool Groningen), samen met senior onderzoeker Dr. Annelies Kassenberg dat de overheid en instellingen niet in staat zijn de pedagogische civil society vorm te geven. Daarom is het volgens hen nodig dat professionals in teams leren om interdisciplinair te werken en zogeheten “T-shaped professionals” te worden. Op dit moment wordt er in de ontwikkeling van de sociale teams volgens beide onderzoekers echter te weinig en niet consequent vanuit een visie op samenwerking en verbinding gestuurd. Er is veelal onduidelijkheid over hoe de CJG’s zich verhouden tot de sociale teams, wie de regie voert over de ontwikkeling van de sociale teams en wie vanuit het werkveld de trekker is.

  AB - In het derde en laatste hoofdstuk, schrijft Dr. Jeannette Doornenbal (lector Integraal Jeugdbeleid aan de Hanzehogeschool Groningen), samen met senior onderzoeker Dr. Annelies Kassenberg dat de overheid en instellingen niet in staat zijn de pedagogische civil society vorm te geven. Daarom is het volgens hen nodig dat professionals in teams leren om interdisciplinair te werken en zogeheten “T-shaped professionals” te worden. Op dit moment wordt er in de ontwikkeling van de sociale teams volgens beide onderzoekers echter te weinig en niet consequent vanuit een visie op samenwerking en verbinding gestuurd. Er is veelal onduidelijkheid over hoe de CJG’s zich verhouden tot de sociale teams, wie de regie voert over de ontwikkeling van de sociale teams en wie vanuit het werkveld de trekker is.

  KW - pedagogiek

  KW - jeugdzorg

  KW - decentralisatie

  M3 - Chapter

  SP - 43

  EP - 60

  BT - Transities

  A2 - van de Luitgaarden, Guido

  PB - De Wijk in!

  ER -

  Doornenbal J, Kassenberg A. Een stap naar voren: preventief en omgevingsgericht werken vanuit het CJG. In van de Luitgaarden G, editor, Transities: tussen hoop en vrees. De Wijk in!. 2015. p. 43-60