Een ondersteuningsgroep voor studenten met psychiatrische beperkingen.

P.C. van der Ende, J.C. van Asdonck, E.L. Korevaar

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

22 Downloads (Pure)

Abstract

In dit artikel wordt ingegaan op de ontwikkeling van een ondersteuningsgroep voor studenten met psychiatrische beperkingen. Deze is opgezet in het kader van een project Studeren met Steun. Naast deze ondersteuningsgroep zijn in dit project workshops voor docenten van hogeschool en universiteit georganiseerd en informatiebrochures voor de genoemde doelgroep gemaakt (zie www.begeleidleren.nl). Eerst worden enkele achtergrondgegevens
van studenten met psychiatrische beperkingen belicht en vervolgens worden
de ontwikkeling van een ondersteuningsgroep en de ervaringen daarmee beschreven. Na de discussie worden aanbevelingen gedaan.
Original languageDutch
Pages (from-to)168-179
JournalTijdschrift voor hoger onderwijs
Volume24
Issue number3
Publication statusPublished - Sep 2006

Keywords

  Cite this

  van der Ende, P.C. ; van Asdonck, J.C. ; Korevaar, E.L. / Een ondersteuningsgroep voor studenten met psychiatrische beperkingen. In: Tijdschrift voor hoger onderwijs. 2006 ; Vol. 24, No. 3. pp. 168-179.
  @article{d4366530fd6e4c15b2202f73c27acead,
  title = "Een ondersteuningsgroep voor studenten met psychiatrische beperkingen.",
  abstract = "In dit artikel wordt ingegaan op de ontwikkeling van een ondersteuningsgroep voor studenten met psychiatrische beperkingen. Deze is opgezet in het kader van een project Studeren met Steun. Naast deze ondersteuningsgroep zijn in dit project workshops voor docenten van hogeschool en universiteit georganiseerd en informatiebrochures voor de genoemde doelgroep gemaakt (zie www.begeleidleren.nl). Eerst worden enkele achtergrondgegevensvan studenten met psychiatrische beperkingen belicht en vervolgens wordende ontwikkeling van een ondersteuningsgroep en de ervaringen daarmee beschreven. Na de discussie worden aanbevelingen gedaan.",
  keywords = "hoger onderwijs, studenten, psychiatrische handicaps",
  author = "{van der Ende}, P.C. and {van Asdonck}, J.C. and E.L. Korevaar",
  year = "2006",
  month = "9",
  language = "Dutch",
  volume = "24",
  pages = "168--179",
  journal = "Tijdschrift voor hoger onderwijs",
  issn = "0168-1095",
  publisher = "Garant",
  number = "3",

  }

  Een ondersteuningsgroep voor studenten met psychiatrische beperkingen. / van der Ende, P.C.; van Asdonck, J.C. ; Korevaar, E.L.

  In: Tijdschrift voor hoger onderwijs, Vol. 24, No. 3, 09.2006, p. 168-179.

  Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Een ondersteuningsgroep voor studenten met psychiatrische beperkingen.

  AU - van der Ende, P.C.

  AU - van Asdonck, J.C.

  AU - Korevaar, E.L.

  PY - 2006/9

  Y1 - 2006/9

  N2 - In dit artikel wordt ingegaan op de ontwikkeling van een ondersteuningsgroep voor studenten met psychiatrische beperkingen. Deze is opgezet in het kader van een project Studeren met Steun. Naast deze ondersteuningsgroep zijn in dit project workshops voor docenten van hogeschool en universiteit georganiseerd en informatiebrochures voor de genoemde doelgroep gemaakt (zie www.begeleidleren.nl). Eerst worden enkele achtergrondgegevensvan studenten met psychiatrische beperkingen belicht en vervolgens wordende ontwikkeling van een ondersteuningsgroep en de ervaringen daarmee beschreven. Na de discussie worden aanbevelingen gedaan.

  AB - In dit artikel wordt ingegaan op de ontwikkeling van een ondersteuningsgroep voor studenten met psychiatrische beperkingen. Deze is opgezet in het kader van een project Studeren met Steun. Naast deze ondersteuningsgroep zijn in dit project workshops voor docenten van hogeschool en universiteit georganiseerd en informatiebrochures voor de genoemde doelgroep gemaakt (zie www.begeleidleren.nl). Eerst worden enkele achtergrondgegevensvan studenten met psychiatrische beperkingen belicht en vervolgens wordende ontwikkeling van een ondersteuningsgroep en de ervaringen daarmee beschreven. Na de discussie worden aanbevelingen gedaan.

  KW - hoger onderwijs

  KW - studenten

  KW - psychiatrische handicaps

  M3 - Article

  VL - 24

  SP - 168

  EP - 179

  JO - Tijdschrift voor hoger onderwijs

  JF - Tijdschrift voor hoger onderwijs

  SN - 0168-1095

  IS - 3

  ER -