Een nieuwe positie van kunstenaars: maatschappelijke vraagstukken als motivatie

Anke Coumans, Sikko Cleveringa

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In het Boekman themanummer Kunst en het maatschappelijk experiment wordt de actuele relatie tussen kunst en maatschappelijk experiment onderzocht. In dit inleidende artikel wordt de maatschappelijke context beschreven. De wereld veranderd razendsnel. Zaken als klimaatverandering, en migratiestromen vormen grote uitdagingen. Tegelijk doet de overheid een stap terug of vervalt tot een failed state. Kunstenaars reageren hierop met bottom-up initiatieven. Maken die dan ook daadwerkelijk het verschil? En zo ja, kan je daar dan ook beleid op maken?
Original languageDutch
JournalBoekman
Volume31
Issue number118
Publication statusPublished - 1 Mar 2019

Keywords

  • art
  • society

Cite this

@article{f96db6b0121e4367b4615221b170c9ea,
title = "Een nieuwe positie van kunstenaars: maatschappelijke vraagstukken als motivatie",
abstract = "In het Boekman themanummer Kunst en het maatschappelijk experiment wordt de actuele relatie tussen kunst en maatschappelijk experiment onderzocht. In dit inleidende artikel wordt de maatschappelijke context beschreven. De wereld veranderd razendsnel. Zaken als klimaatverandering, en migratiestromen vormen grote uitdagingen. Tegelijk doet de overheid een stap terug of vervalt tot een failed state. Kunstenaars reageren hierop met bottom-up initiatieven. Maken die dan ook daadwerkelijk het verschil? En zo ja, kan je daar dan ook beleid op maken?",
keywords = "kunst, maatschappij, art, society",
author = "Anke Coumans and Sikko Cleveringa",
year = "2019",
month = "3",
day = "1",
language = "Dutch",
volume = "31",
journal = "Boekman",
issn = "1571-5949",
publisher = "Boekmanstichting",
number = "118",

}

Een nieuwe positie van kunstenaars : maatschappelijke vraagstukken als motivatie. / Coumans, Anke; Cleveringa, Sikko.

In: Boekman, Vol. 31, No. 118, 01.03.2019.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Een nieuwe positie van kunstenaars

T2 - maatschappelijke vraagstukken als motivatie

AU - Coumans, Anke

AU - Cleveringa, Sikko

PY - 2019/3/1

Y1 - 2019/3/1

N2 - In het Boekman themanummer Kunst en het maatschappelijk experiment wordt de actuele relatie tussen kunst en maatschappelijk experiment onderzocht. In dit inleidende artikel wordt de maatschappelijke context beschreven. De wereld veranderd razendsnel. Zaken als klimaatverandering, en migratiestromen vormen grote uitdagingen. Tegelijk doet de overheid een stap terug of vervalt tot een failed state. Kunstenaars reageren hierop met bottom-up initiatieven. Maken die dan ook daadwerkelijk het verschil? En zo ja, kan je daar dan ook beleid op maken?

AB - In het Boekman themanummer Kunst en het maatschappelijk experiment wordt de actuele relatie tussen kunst en maatschappelijk experiment onderzocht. In dit inleidende artikel wordt de maatschappelijke context beschreven. De wereld veranderd razendsnel. Zaken als klimaatverandering, en migratiestromen vormen grote uitdagingen. Tegelijk doet de overheid een stap terug of vervalt tot een failed state. Kunstenaars reageren hierop met bottom-up initiatieven. Maken die dan ook daadwerkelijk het verschil? En zo ja, kan je daar dan ook beleid op maken?

KW - kunst

KW - maatschappij

KW - art

KW - society

M3 - Article

VL - 31

JO - Boekman

JF - Boekman

SN - 1571-5949

IS - 118

ER -