Een brug tussen ouders en school: Eindrapportage brugfunctionarissen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De pilot met een brugfunctionaris op twee Groningse basisscholen in een achterstandswijk laat zien dat investeren in de betrokkenheid van ouders en een persoonlijke benadering richting ouders werkt. Ouders zien graag dat er vanuit de school een objectief persoon is die de tijd neemt om ze te ondersteunen bij zowel vraagstukken die direct gerelateerd zijn aan het kind en de schoolse ontwikkeling als vraagstukken die gericht zijn op de ouders of het gezin. Een samenwerking tussen ouders en school verbetert de ouderbetrokkenheid, de problemen van (multi)problem gezinnen komen op tafel en ouders worden versterkt in hun rol als partners in het leer- en opvoedingsproces van hun kinderen.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages42
Publication statusPublished - 2013

Keywords

  Cite this

  @book{490125ac4ca7450eafe8002dcf1df6d4,
  title = "Een brug tussen ouders en school: Eindrapportage brugfunctionarissen",
  abstract = "De pilot met een brugfunctionaris op twee Groningse basisscholen in een achterstandswijk laat zien dat investeren in de betrokkenheid van ouders en een persoonlijke benadering richting ouders werkt. Ouders zien graag dat er vanuit de school een objectief persoon is die de tijd neemt om ze te ondersteunen bij zowel vraagstukken die direct gerelateerd zijn aan het kind en de schoolse ontwikkeling als vraagstukken die gericht zijn op de ouders of het gezin. Een samenwerking tussen ouders en school verbetert de ouderbetrokkenheid, de problemen van (multi)problem gezinnen komen op tafel en ouders worden versterkt in hun rol als partners in het leer- en opvoedingsproces van hun kinderen.",
  keywords = "onderwijs, achterstandswijken, ouderbetrokkenheid",
  author = "Annelies Kassenberg and Dorien Petri",
  year = "2013",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Een brug tussen ouders en school : Eindrapportage brugfunctionarissen. / Kassenberg, Annelies; Petri, Dorien.

  Hanzehogeschool Groningen, 2013. 42 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Een brug tussen ouders en school

  T2 - Eindrapportage brugfunctionarissen

  AU - Kassenberg, Annelies

  AU - Petri, Dorien

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - De pilot met een brugfunctionaris op twee Groningse basisscholen in een achterstandswijk laat zien dat investeren in de betrokkenheid van ouders en een persoonlijke benadering richting ouders werkt. Ouders zien graag dat er vanuit de school een objectief persoon is die de tijd neemt om ze te ondersteunen bij zowel vraagstukken die direct gerelateerd zijn aan het kind en de schoolse ontwikkeling als vraagstukken die gericht zijn op de ouders of het gezin. Een samenwerking tussen ouders en school verbetert de ouderbetrokkenheid, de problemen van (multi)problem gezinnen komen op tafel en ouders worden versterkt in hun rol als partners in het leer- en opvoedingsproces van hun kinderen.

  AB - De pilot met een brugfunctionaris op twee Groningse basisscholen in een achterstandswijk laat zien dat investeren in de betrokkenheid van ouders en een persoonlijke benadering richting ouders werkt. Ouders zien graag dat er vanuit de school een objectief persoon is die de tijd neemt om ze te ondersteunen bij zowel vraagstukken die direct gerelateerd zijn aan het kind en de schoolse ontwikkeling als vraagstukken die gericht zijn op de ouders of het gezin. Een samenwerking tussen ouders en school verbetert de ouderbetrokkenheid, de problemen van (multi)problem gezinnen komen op tafel en ouders worden versterkt in hun rol als partners in het leer- en opvoedingsproces van hun kinderen.

  KW - onderwijs

  KW - achterstandswijken

  KW - ouderbetrokkenheid

  M3 - Report

  BT - Een brug tussen ouders en school

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -