E-mental health toegepast door de Praktijkondersteuner-GGZ: een ondernemende stap naar kwaliteit- en efficiencyverbetering?

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

24 Downloads (Pure)

Abstract

Huisartsen worden in toenemende mate geconfronteerd met psychische problematiek bij patiënten. Daardoor krijgen huisartsen ook een steeds grotere diagnostische verantwoordelijkheid die gerelateerd is aan de geestelijke gezondheidszorg. Dit vraagt meer deskundigheid en meer tijd. Tevens is het de bedoeling in het nieuwe stelsel dat huisartsen bij lichte problematische gevallen meer zelf begeleiding gaan bieden.
Original languageDutch
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@misc{688b5af75b1e4378a1c975a9ad6a1fc3,
title = "E-mental health toegepast door de Praktijkondersteuner-GGZ: een ondernemende stap naar kwaliteit- en efficiencyverbetering?",
abstract = "Huisartsen worden in toenemende mate geconfronteerd met psychische problematiek bij pati{\"e}nten. Daardoor krijgen huisartsen ook een steeds grotere diagnostische verantwoordelijkheid die gerelateerd is aan de geestelijke gezondheidszorg. Dit vraagt meer deskundigheid en meer tijd. Tevens is het de bedoeling in het nieuwe stelsel dat huisartsen bij lichte problematische gevallen meer zelf begeleiding gaan bieden.",
keywords = "huisartsen, geestelijke gezondheidszorg, diagnostiek, deskundigheid",
author = "Wolter Paans and {van der Staak}, Jessica",
year = "2015",
language = "Dutch",

}

TY - ADVS

T1 - E-mental health toegepast door de Praktijkondersteuner-GGZ

T2 - een ondernemende stap naar kwaliteit- en efficiencyverbetering?

AU - Paans, Wolter

AU - van der Staak, Jessica

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Huisartsen worden in toenemende mate geconfronteerd met psychische problematiek bij patiënten. Daardoor krijgen huisartsen ook een steeds grotere diagnostische verantwoordelijkheid die gerelateerd is aan de geestelijke gezondheidszorg. Dit vraagt meer deskundigheid en meer tijd. Tevens is het de bedoeling in het nieuwe stelsel dat huisartsen bij lichte problematische gevallen meer zelf begeleiding gaan bieden.

AB - Huisartsen worden in toenemende mate geconfronteerd met psychische problematiek bij patiënten. Daardoor krijgen huisartsen ook een steeds grotere diagnostische verantwoordelijkheid die gerelateerd is aan de geestelijke gezondheidszorg. Dit vraagt meer deskundigheid en meer tijd. Tevens is het de bedoeling in het nieuwe stelsel dat huisartsen bij lichte problematische gevallen meer zelf begeleiding gaan bieden.

KW - huisartsen

KW - geestelijke gezondheidszorg

KW - diagnostiek

KW - deskundigheid

M3 - Web publication/site

ER -