Drentse Onderwijsmonitor 2009

Jan Kruijer, Jeroen Kuiper, Annelies Kassenberg, Eddy de Tiège

Research output: Book/ReportReportProfessional

3 Downloads (Pure)

Abstract

Hierbij presenteren we de vierde Drentse Onderwijsmonitor. In vergelijking met de voorgaande jaren is er wederom een stap vooruit gezet. De deelname van de basisscholen in Drenthe is gegroeid naar 65 % als het gaat om het aanleveren van de gegevens voor taal en rekenen uit het leerlingvolgsysteem. Door samenwerking met de hoofdinspectie van het basisonderwijs en met toestemming van 28 schoolbesturen kunnen we van ongeveer 90 % van de basisscholen de eindopbrengsten laten zien. In het rapport wordt voor het eerst aandacht besteed aan de rekenprestaties in het Drentse basisonderwijs en aan beter presterende basisscholen in relatie tot de schoolpopulatie.
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherCMO
Number of pages70
Publication statusPublished - 2010
Externally publishedYes

Keywords

  Cite this

  Kruijer, J., Kuiper, J., Kassenberg, A., & de Tiège, E. (2010). Drentse Onderwijsmonitor 2009. Groningen: CMO.
  Kruijer, Jan ; Kuiper, Jeroen ; Kassenberg, Annelies ; de Tiège, Eddy. / Drentse Onderwijsmonitor 2009. Groningen : CMO, 2010. 70 p.
  @book{1f8fafddd98c417d9c897078d68c523a,
  title = "Drentse Onderwijsmonitor 2009",
  abstract = "Hierbij presenteren we de vierde Drentse Onderwijsmonitor. In vergelijking met de voorgaande jaren is er wederom een stap vooruit gezet. De deelname van de basisscholen in Drenthe is gegroeid naar 65 {\%} als het gaat om het aanleveren van de gegevens voor taal en rekenen uit het leerlingvolgsysteem. Door samenwerking met de hoofdinspectie van het basisonderwijs en met toestemming van 28 schoolbesturen kunnen we van ongeveer 90 {\%} van de basisscholen de eindopbrengsten laten zien. In het rapport wordt voor het eerst aandacht besteed aan de rekenprestaties in het Drentse basisonderwijs en aan beter presterende basisscholen in relatie tot de schoolpopulatie.",
  keywords = "onderwijs, drenthe, monitoring",
  author = "Jan Kruijer and Jeroen Kuiper and Annelies Kassenberg and {de Ti{\`e}ge}, Eddy",
  year = "2010",
  language = "Dutch",
  publisher = "CMO",

  }

  Kruijer, J, Kuiper, J, Kassenberg, A & de Tiège, E 2010, Drentse Onderwijsmonitor 2009. CMO, Groningen.

  Drentse Onderwijsmonitor 2009. / Kruijer, Jan; Kuiper, Jeroen; Kassenberg, Annelies; de Tiège, Eddy.

  Groningen : CMO, 2010. 70 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Drentse Onderwijsmonitor 2009

  AU - Kruijer, Jan

  AU - Kuiper, Jeroen

  AU - Kassenberg, Annelies

  AU - de Tiège, Eddy

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Hierbij presenteren we de vierde Drentse Onderwijsmonitor. In vergelijking met de voorgaande jaren is er wederom een stap vooruit gezet. De deelname van de basisscholen in Drenthe is gegroeid naar 65 % als het gaat om het aanleveren van de gegevens voor taal en rekenen uit het leerlingvolgsysteem. Door samenwerking met de hoofdinspectie van het basisonderwijs en met toestemming van 28 schoolbesturen kunnen we van ongeveer 90 % van de basisscholen de eindopbrengsten laten zien. In het rapport wordt voor het eerst aandacht besteed aan de rekenprestaties in het Drentse basisonderwijs en aan beter presterende basisscholen in relatie tot de schoolpopulatie.

  AB - Hierbij presenteren we de vierde Drentse Onderwijsmonitor. In vergelijking met de voorgaande jaren is er wederom een stap vooruit gezet. De deelname van de basisscholen in Drenthe is gegroeid naar 65 % als het gaat om het aanleveren van de gegevens voor taal en rekenen uit het leerlingvolgsysteem. Door samenwerking met de hoofdinspectie van het basisonderwijs en met toestemming van 28 schoolbesturen kunnen we van ongeveer 90 % van de basisscholen de eindopbrengsten laten zien. In het rapport wordt voor het eerst aandacht besteed aan de rekenprestaties in het Drentse basisonderwijs en aan beter presterende basisscholen in relatie tot de schoolpopulatie.

  KW - onderwijs

  KW - drenthe

  KW - monitoring

  M3 - Report

  BT - Drentse Onderwijsmonitor 2009

  PB - CMO

  CY - Groningen

  ER -

  Kruijer J, Kuiper J, Kassenberg A, de Tiège E. Drentse Onderwijsmonitor 2009. Groningen: CMO, 2010. 70 p.