Denkwerker in de zorg

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

Van verpleegkundigen wordt verwacht dat zij patiënten de best beschikbare verpleegkundige behandeling bieden. Daartoe worden de principes van het ‘evidence based’ handelen in de beroepsopleiding aangeleerd. Maar is die kennis voldoende? Om patiënten een hoge mate van kwaliteitszorg te kunnen bieden is meer nodig: een kritische denkhouding, goed ontwikkelde redeneervaardigheden en vakinhoudelijk leiderschap. In Denkwerker in de zorg staan juist deze aspecten centraal. Het boek biedt achtergrondkennis en oefeningen die in basisleerboeken vaak onderbelicht blijven. Denkwerker in de zorg helpt de lezer vragen te stellen én te beantwoorden om daar vervolgens op te kunnen reflecteren. Niet reflecteren om te reflecteren, maar met als doel de gemaakte keuzen te kunnen verantwoorden aan zichzelf en anderen. Individuele verpleegkundige denkkracht is een van de belangrijkste peilers waar de kwaliteit van de zorgverlening op rust. Denkwerker in de zorg is bedoeld voor studenten verpleegkunde en voor ervaren verpleegkundigen die vinden dat zij hun geest moeten blijven scherpen.
Original languageDutch
PublisherBoom Lemma
Number of pages171
ISBN (Print)9789059317277
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  Cite this

  Paans, W. (2011). Denkwerker in de zorg. Boom Lemma.
  Paans, Wolter. / Denkwerker in de zorg. Boom Lemma, 2011. 171 p.
  @book{5ee37f31f0f141eca4a3834e218cf3b8,
  title = "Denkwerker in de zorg",
  abstract = "Van verpleegkundigen wordt verwacht dat zij pati{\"e}nten de best beschikbare verpleegkundige behandeling bieden. Daartoe worden de principes van het ‘evidence based’ handelen in de beroepsopleiding aangeleerd. Maar is die kennis voldoende? Om pati{\"e}nten een hoge mate van kwaliteitszorg te kunnen bieden is meer nodig: een kritische denkhouding, goed ontwikkelde redeneervaardigheden en vakinhoudelijk leiderschap. In Denkwerker in de zorg staan juist deze aspecten centraal. Het boek biedt achtergrondkennis en oefeningen die in basisleerboeken vaak onderbelicht blijven. Denkwerker in de zorg helpt de lezer vragen te stellen {\'e}n te beantwoorden om daar vervolgens op te kunnen reflecteren. Niet reflecteren om te reflecteren, maar met als doel de gemaakte keuzen te kunnen verantwoorden aan zichzelf en anderen. Individuele verpleegkundige denkkracht is een van de belangrijkste peilers waar de kwaliteit van de zorgverlening op rust. Denkwerker in de zorg is bedoeld voor studenten verpleegkunde en voor ervaren verpleegkundigen die vinden dat zij hun geest moeten blijven scherpen.",
  keywords = "hoger onderwijs, verpleegkunde",
  author = "Wolter Paans",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789059317277",
  publisher = "Boom Lemma",

  }

  Paans, W 2011, Denkwerker in de zorg. Boom Lemma.

  Denkwerker in de zorg. / Paans, Wolter.

  Boom Lemma, 2011. 171 p.

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Denkwerker in de zorg

  AU - Paans, Wolter

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Van verpleegkundigen wordt verwacht dat zij patiënten de best beschikbare verpleegkundige behandeling bieden. Daartoe worden de principes van het ‘evidence based’ handelen in de beroepsopleiding aangeleerd. Maar is die kennis voldoende? Om patiënten een hoge mate van kwaliteitszorg te kunnen bieden is meer nodig: een kritische denkhouding, goed ontwikkelde redeneervaardigheden en vakinhoudelijk leiderschap. In Denkwerker in de zorg staan juist deze aspecten centraal. Het boek biedt achtergrondkennis en oefeningen die in basisleerboeken vaak onderbelicht blijven. Denkwerker in de zorg helpt de lezer vragen te stellen én te beantwoorden om daar vervolgens op te kunnen reflecteren. Niet reflecteren om te reflecteren, maar met als doel de gemaakte keuzen te kunnen verantwoorden aan zichzelf en anderen. Individuele verpleegkundige denkkracht is een van de belangrijkste peilers waar de kwaliteit van de zorgverlening op rust. Denkwerker in de zorg is bedoeld voor studenten verpleegkunde en voor ervaren verpleegkundigen die vinden dat zij hun geest moeten blijven scherpen.

  AB - Van verpleegkundigen wordt verwacht dat zij patiënten de best beschikbare verpleegkundige behandeling bieden. Daartoe worden de principes van het ‘evidence based’ handelen in de beroepsopleiding aangeleerd. Maar is die kennis voldoende? Om patiënten een hoge mate van kwaliteitszorg te kunnen bieden is meer nodig: een kritische denkhouding, goed ontwikkelde redeneervaardigheden en vakinhoudelijk leiderschap. In Denkwerker in de zorg staan juist deze aspecten centraal. Het boek biedt achtergrondkennis en oefeningen die in basisleerboeken vaak onderbelicht blijven. Denkwerker in de zorg helpt de lezer vragen te stellen én te beantwoorden om daar vervolgens op te kunnen reflecteren. Niet reflecteren om te reflecteren, maar met als doel de gemaakte keuzen te kunnen verantwoorden aan zichzelf en anderen. Individuele verpleegkundige denkkracht is een van de belangrijkste peilers waar de kwaliteit van de zorgverlening op rust. Denkwerker in de zorg is bedoeld voor studenten verpleegkunde en voor ervaren verpleegkundigen die vinden dat zij hun geest moeten blijven scherpen.

  KW - hoger onderwijs

  KW - verpleegkunde

  M3 - Book

  SN - 9789059317277

  BT - Denkwerker in de zorg

  PB - Boom Lemma

  ER -

  Paans W. Denkwerker in de zorg. Boom Lemma, 2011. 171 p.