De WOZ-waarde als marktwaarde-indicator

Arjan Scholte Lubberink, Wim van der Post, Jan Veuger

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  95 Downloads (Pure)

  Abstract

  In dit artikel zal getoetst worden of de WOZ-waarde valide en betrouwbaar is als marktwaarde-indicator van de vastgoedportefeuilles van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). De belangrijkste bijdrage van onderhavig onderzoek is dat uit de uitkomsten van het empirische onderzoek blijkt dat er in het kader van de Wet WOZ sprake is van een significante overwaardering ten opzichte van de marktwaarde (transactieprijs). Gemeenten hebben moeite om de WOZ-waarden van de objecten zoals die in de vastgoedportefeuilles van het Rijk voorkomen, correct vast te stellen. Zeker gezien de bredere toepassing van de WOZ-waarde kan dit onderzoek aanleiding zijn tot een hernieuwde afweging van het gebruik, met name waar het minder courant vastgoed betreft.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)28-37
  JournalReal estate research quarterly
  Volume16
  Issue number4
  Publication statusPublished - Dec 2017

  Keywords

  • real estate

  Cite this

  Scholte Lubberink, A., van der Post, W., & Veuger, J. (2017). De WOZ-waarde als marktwaarde-indicator. Real estate research quarterly, 16(4), 28-37.
  Scholte Lubberink, Arjan ; van der Post, Wim ; Veuger, Jan. / De WOZ-waarde als marktwaarde-indicator. In: Real estate research quarterly. 2017 ; Vol. 16, No. 4. pp. 28-37.
  @article{d6ea5a50e7914139aa911c88c5164ec7,
  title = "De WOZ-waarde als marktwaarde-indicator",
  abstract = "In dit artikel zal getoetst worden of de WOZ-waarde valide en betrouwbaar is als marktwaarde-indicator van de vastgoedportefeuilles van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). De belangrijkste bijdrage van onderhavig onderzoek is dat uit de uitkomsten van het empirische onderzoek blijkt dat er in het kader van de Wet WOZ sprake is van een significante overwaardering ten opzichte van de marktwaarde (transactieprijs). Gemeenten hebben moeite om de WOZ-waarden van de objecten zoals die in de vastgoedportefeuilles van het Rijk voorkomen, correct vast te stellen. Zeker gezien de bredere toepassing van de WOZ-waarde kan dit onderzoek aanleiding zijn tot een hernieuwde afweging van het gebruik, met name waar het minder courant vastgoed betreft.",
  keywords = "woz-waarde, marktwaarde-indicatoren, vastgoedportefeuilles, rijksvastgoedbedrijf, real estate",
  author = "{Scholte Lubberink}, Arjan and {van der Post}, Wim and Jan Veuger",
  year = "2017",
  month = "12",
  language = "Dutch",
  volume = "16",
  pages = "28--37",
  journal = "Real estate research quarterly",
  issn = "1877-9700",
  publisher = "VOGON",
  number = "4",

  }

  Scholte Lubberink, A, van der Post, W & Veuger, J 2017, 'De WOZ-waarde als marktwaarde-indicator', Real estate research quarterly, vol. 16, no. 4, pp. 28-37.

  De WOZ-waarde als marktwaarde-indicator. / Scholte Lubberink, Arjan; van der Post, Wim; Veuger, Jan.

  In: Real estate research quarterly, Vol. 16, No. 4, 12.2017, p. 28-37.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - De WOZ-waarde als marktwaarde-indicator

  AU - Scholte Lubberink, Arjan

  AU - van der Post, Wim

  AU - Veuger, Jan

  PY - 2017/12

  Y1 - 2017/12

  N2 - In dit artikel zal getoetst worden of de WOZ-waarde valide en betrouwbaar is als marktwaarde-indicator van de vastgoedportefeuilles van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). De belangrijkste bijdrage van onderhavig onderzoek is dat uit de uitkomsten van het empirische onderzoek blijkt dat er in het kader van de Wet WOZ sprake is van een significante overwaardering ten opzichte van de marktwaarde (transactieprijs). Gemeenten hebben moeite om de WOZ-waarden van de objecten zoals die in de vastgoedportefeuilles van het Rijk voorkomen, correct vast te stellen. Zeker gezien de bredere toepassing van de WOZ-waarde kan dit onderzoek aanleiding zijn tot een hernieuwde afweging van het gebruik, met name waar het minder courant vastgoed betreft.

  AB - In dit artikel zal getoetst worden of de WOZ-waarde valide en betrouwbaar is als marktwaarde-indicator van de vastgoedportefeuilles van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). De belangrijkste bijdrage van onderhavig onderzoek is dat uit de uitkomsten van het empirische onderzoek blijkt dat er in het kader van de Wet WOZ sprake is van een significante overwaardering ten opzichte van de marktwaarde (transactieprijs). Gemeenten hebben moeite om de WOZ-waarden van de objecten zoals die in de vastgoedportefeuilles van het Rijk voorkomen, correct vast te stellen. Zeker gezien de bredere toepassing van de WOZ-waarde kan dit onderzoek aanleiding zijn tot een hernieuwde afweging van het gebruik, met name waar het minder courant vastgoed betreft.

  KW - woz-waarde

  KW - marktwaarde-indicatoren

  KW - vastgoedportefeuilles

  KW - rijksvastgoedbedrijf

  KW - real estate

  M3 - Article

  VL - 16

  SP - 28

  EP - 37

  JO - Real estate research quarterly

  JF - Real estate research quarterly

  SN - 1877-9700

  IS - 4

  ER -

  Scholte Lubberink A, van der Post W, Veuger J. De WOZ-waarde als marktwaarde-indicator. Real estate research quarterly. 2017 Dec;16(4):28-37.