De Warmtewet in transitie en de rol van de lokale overheid

Daisy G. Tempelman, Charis van den Berg

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

In dit artikel wordt kort ingegaan op de Warmtewet 2014 en uitgebreider ingegaan op de herziening van 2018 en de toekomstige wijzigingen in het kader van de energietransitie. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de verplichtingen voor lokale overheden die voortvloeien uit deze Warmtewet en wordt bekeken welke rol lokale overheden gaan innemen in de transitie naar warmtenetwerken. Omdat er tevens diverse verplichtingen – die betrekking hebben op de warmtevoorziening – voortvloeien uit het Klimaatakkoord, de regionale energiestrategieën en de Omgevingswet, worden deze ook meegenomen in het overzicht. Gebleken is dat het nog niet altijd helder is wat de wetgever bedoelt.
Original languageDutch
JournalNederlands tijdschrift voor energierecht
Volume2019
Issue number1
Publication statusPublished - 30 Apr 2019

Keywords

  • energy transition

Cite this

@article{be2e7ada029e4f7f8f78e81cdea9ae21,
title = "De Warmtewet in transitie en de rol van de lokale overheid",
abstract = "In dit artikel wordt kort ingegaan op de Warmtewet 2014 en uitgebreider ingegaan op de herziening van 2018 en de toekomstige wijzigingen in het kader van de energietransitie. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de verplichtingen voor lokale overheden die voortvloeien uit deze Warmtewet en wordt bekeken welke rol lokale overheden gaan innemen in de transitie naar warmtenetwerken. Omdat er tevens diverse verplichtingen – die betrekking hebben op de warmtevoorziening – voortvloeien uit het Klimaatakkoord, de regionale energiestrategie{\"e}n en de Omgevingswet, worden deze ook meegenomen in het overzicht. Gebleken is dat het nog niet altijd helder is wat de wetgever bedoelt.",
keywords = "warmtewet, lokale overheden, gemeenten (overheid), tariefregulering, klimaatakkoord, omgevingswet, energietransitie, energy transition",
author = "Tempelman, {Daisy G.} and {van den Berg}, Charis",
year = "2019",
month = "4",
day = "30",
language = "Dutch",
volume = "2019",
journal = "Nederlands tijdschrift voor energierecht",
issn = "1570-792X",
publisher = "Den Hollander",
number = "1",

}

De Warmtewet in transitie en de rol van de lokale overheid. / Tempelman, Daisy G.; van den Berg, Charis.

In: Nederlands tijdschrift voor energierecht, Vol. 2019, No. 1, 30.04.2019.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - De Warmtewet in transitie en de rol van de lokale overheid

AU - Tempelman, Daisy G.

AU - van den Berg, Charis

PY - 2019/4/30

Y1 - 2019/4/30

N2 - In dit artikel wordt kort ingegaan op de Warmtewet 2014 en uitgebreider ingegaan op de herziening van 2018 en de toekomstige wijzigingen in het kader van de energietransitie. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de verplichtingen voor lokale overheden die voortvloeien uit deze Warmtewet en wordt bekeken welke rol lokale overheden gaan innemen in de transitie naar warmtenetwerken. Omdat er tevens diverse verplichtingen – die betrekking hebben op de warmtevoorziening – voortvloeien uit het Klimaatakkoord, de regionale energiestrategieën en de Omgevingswet, worden deze ook meegenomen in het overzicht. Gebleken is dat het nog niet altijd helder is wat de wetgever bedoelt.

AB - In dit artikel wordt kort ingegaan op de Warmtewet 2014 en uitgebreider ingegaan op de herziening van 2018 en de toekomstige wijzigingen in het kader van de energietransitie. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de verplichtingen voor lokale overheden die voortvloeien uit deze Warmtewet en wordt bekeken welke rol lokale overheden gaan innemen in de transitie naar warmtenetwerken. Omdat er tevens diverse verplichtingen – die betrekking hebben op de warmtevoorziening – voortvloeien uit het Klimaatakkoord, de regionale energiestrategieën en de Omgevingswet, worden deze ook meegenomen in het overzicht. Gebleken is dat het nog niet altijd helder is wat de wetgever bedoelt.

KW - warmtewet

KW - lokale overheden

KW - gemeenten (overheid)

KW - tariefregulering

KW - klimaatakkoord

KW - omgevingswet

KW - energietransitie

KW - energy transition

M3 - Article

VL - 2019

JO - Nederlands tijdschrift voor energierecht

JF - Nederlands tijdschrift voor energierecht

SN - 1570-792X

IS - 1

ER -