De Waddendijk: kansen voor een uniek vrijetijdslandschap

Stefan Hartman, Jasper Heslinga, Jeroen Oskam, Hans Revier, Mindert de Vries, Tjeerd Zandberg

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  19 Downloads (Pure)

  Abstract

  Dit rapport is een voorstel voor het in kaart brengen van de mogelijkheden voor toeristische en recreatieve ontwikkelingen langs de Waddendijk. Een groeiende hoeveelheid initiatieven en plannen in dit gebied duidt op een behoefte aan vernieuwing, een vernieuwing die soms nodig wordt geacht om de gevolgen van bevolkingskrimp te verzachten en de leefbaarheid te vergroten, soms door de economische potentie die letterlijk aan dit gebied voorbijgaat omdat alle bezoekers naar de eilanden varen, soms ook gewoon door trots op het gebied en de overtuiging dat de cultuur en het landschap van de Waddenkust ook voor bezoekers een verrijkende ervaring kunnen betekenen.

  Original languageDutch
  PublisherEuropean Tourism Futures Institute
  Number of pages33
  Publication statusPublished - 2014

  Publication series

  NameEuropean Tourism Futures Report
  No.14
  ISSN (Electronic)2212-9804

  Cite this

  Hartman, S., Heslinga, J., Oskam, J., Revier, H., de Vries, M., & Zandberg, T. (2014). De Waddendijk: kansen voor een uniek vrijetijdslandschap. (European Tourism Futures Report; No. 14). European Tourism Futures Institute.
  Hartman, Stefan ; Heslinga, Jasper ; Oskam, Jeroen ; Revier, Hans ; de Vries, Mindert ; Zandberg, Tjeerd . / De Waddendijk : kansen voor een uniek vrijetijdslandschap. European Tourism Futures Institute, 2014. 33 p. (European Tourism Futures Report; 14).
  @book{5e9e0dd16ccd47dc9489dda4aa4a141a,
  title = "De Waddendijk: kansen voor een uniek vrijetijdslandschap",
  abstract = "Dit rapport is een voorstel voor het in kaart brengen van de mogelijkheden voor toeristische en recreatieve ontwikkelingen langs de Waddendijk. Een groeiende hoeveelheid initiatieven en plannen in dit gebied duidt op een behoefte aan vernieuwing, een vernieuwing die soms nodig wordt geacht om de gevolgen van bevolkingskrimp te verzachten en de leefbaarheid te vergroten, soms door de economische potentie die letterlijk aan dit gebied voorbijgaat omdat alle bezoekers naar de eilanden varen, soms ook gewoon door trots op het gebied en de overtuiging dat de cultuur en het landschap van de Waddenkust ook voor bezoekers een verrijkende ervaring kunnen betekenen.",
  keywords = "toerisme, natuurbescherming, waddengebied, geografie",
  author = "Stefan Hartman and Jasper Heslinga and Jeroen Oskam and Hans Revier and {de Vries}, Mindert and Tjeerd Zandberg",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  series = "European Tourism Futures Report",
  publisher = "European Tourism Futures Institute",
  number = "14",

  }

  Hartman, S, Heslinga, J, Oskam, J, Revier, H, de Vries, M & Zandberg, T 2014, De Waddendijk: kansen voor een uniek vrijetijdslandschap. European Tourism Futures Report, no. 14, European Tourism Futures Institute.

  De Waddendijk : kansen voor een uniek vrijetijdslandschap. / Hartman, Stefan; Heslinga, Jasper ; Oskam, Jeroen; Revier, Hans; de Vries, Mindert; Zandberg, Tjeerd .

  European Tourism Futures Institute, 2014. 33 p. (European Tourism Futures Report; No. 14).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - De Waddendijk

  T2 - kansen voor een uniek vrijetijdslandschap

  AU - Hartman, Stefan

  AU - Heslinga, Jasper

  AU - Oskam, Jeroen

  AU - Revier, Hans

  AU - de Vries, Mindert

  AU - Zandberg, Tjeerd

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Dit rapport is een voorstel voor het in kaart brengen van de mogelijkheden voor toeristische en recreatieve ontwikkelingen langs de Waddendijk. Een groeiende hoeveelheid initiatieven en plannen in dit gebied duidt op een behoefte aan vernieuwing, een vernieuwing die soms nodig wordt geacht om de gevolgen van bevolkingskrimp te verzachten en de leefbaarheid te vergroten, soms door de economische potentie die letterlijk aan dit gebied voorbijgaat omdat alle bezoekers naar de eilanden varen, soms ook gewoon door trots op het gebied en de overtuiging dat de cultuur en het landschap van de Waddenkust ook voor bezoekers een verrijkende ervaring kunnen betekenen.

  AB - Dit rapport is een voorstel voor het in kaart brengen van de mogelijkheden voor toeristische en recreatieve ontwikkelingen langs de Waddendijk. Een groeiende hoeveelheid initiatieven en plannen in dit gebied duidt op een behoefte aan vernieuwing, een vernieuwing die soms nodig wordt geacht om de gevolgen van bevolkingskrimp te verzachten en de leefbaarheid te vergroten, soms door de economische potentie die letterlijk aan dit gebied voorbijgaat omdat alle bezoekers naar de eilanden varen, soms ook gewoon door trots op het gebied en de overtuiging dat de cultuur en het landschap van de Waddenkust ook voor bezoekers een verrijkende ervaring kunnen betekenen.

  KW - toerisme

  KW - natuurbescherming

  KW - waddengebied

  KW - geografie

  M3 - Report

  T3 - European Tourism Futures Report

  BT - De Waddendijk

  PB - European Tourism Futures Institute

  ER -

  Hartman S, Heslinga J, Oskam J, Revier H, de Vries M, Zandberg T. De Waddendijk: kansen voor een uniek vrijetijdslandschap. European Tourism Futures Institute, 2014. 33 p. (European Tourism Futures Report; 14).