De Waddendijk: kansen voor een uniek vrijetijdslandschap

Stefan Hartman, Jasper Heslinga, Jeroen Oskam, Hans Revier, Mindert de Vries, Tjeerd Zandberg

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  13 Downloads (Pure)

  Abstract

  Dit rapport is een voorstel voor het in kaart brengen van de mogelijkheden voor toeristische en recreatieve ontwikkelingen langs de Waddendijk. Een groeiende hoeveelheid initiatieven en plannen in dit gebied duidt op een behoefte aan vernieuwing, een vernieuwing die soms nodig wordt geacht om de gevolgen van bevolkingskrimp te verzachten en de leefbaarheid te vergroten, soms door de economische potentie die letterlijk aan dit gebied voorbijgaat omdat alle bezoekers naar de eilanden varen, soms ook gewoon door trots op het gebied en de overtuiging dat de cultuur en het landschap van de Waddenkust ook voor bezoekers een verrijkende ervaring kunnen betekenen.

  Original languageDutch
  PublisherEuropean Tourism Futures Institute
  Number of pages33
  Publication statusPublished - 2014

  Publication series

  NameEuropean Tourism Futures Report
  No.14
  ISSN (Electronic)2212-9804

  Keywords

   Cite this

   Hartman, S., Heslinga, J., Oskam, J., Revier, H., de Vries, M., & Zandberg, T. (2014). De Waddendijk: kansen voor een uniek vrijetijdslandschap. (European Tourism Futures Report; No. 14). European Tourism Futures Institute.
   Hartman, Stefan ; Heslinga, Jasper ; Oskam, Jeroen ; Revier, Hans ; de Vries, Mindert ; Zandberg, Tjeerd . / De Waddendijk : kansen voor een uniek vrijetijdslandschap. European Tourism Futures Institute, 2014. 33 p. (European Tourism Futures Report; 14).
   @book{5e9e0dd16ccd47dc9489dda4aa4a141a,
   title = "De Waddendijk: kansen voor een uniek vrijetijdslandschap",
   abstract = "Dit rapport is een voorstel voor het in kaart brengen van de mogelijkheden voor toeristische en recreatieve ontwikkelingen langs de Waddendijk. Een groeiende hoeveelheid initiatieven en plannen in dit gebied duidt op een behoefte aan vernieuwing, een vernieuwing die soms nodig wordt geacht om de gevolgen van bevolkingskrimp te verzachten en de leefbaarheid te vergroten, soms door de economische potentie die letterlijk aan dit gebied voorbijgaat omdat alle bezoekers naar de eilanden varen, soms ook gewoon door trots op het gebied en de overtuiging dat de cultuur en het landschap van de Waddenkust ook voor bezoekers een verrijkende ervaring kunnen betekenen.",
   keywords = "toerisme, natuurbescherming, waddengebied, geografie",
   author = "Stefan Hartman and Jasper Heslinga and Jeroen Oskam and Hans Revier and {de Vries}, Mindert and Tjeerd Zandberg",
   year = "2014",
   language = "Dutch",
   series = "European Tourism Futures Report",
   publisher = "European Tourism Futures Institute",
   number = "14",

   }

   Hartman, S, Heslinga, J, Oskam, J, Revier, H, de Vries, M & Zandberg, T 2014, De Waddendijk: kansen voor een uniek vrijetijdslandschap. European Tourism Futures Report, no. 14, European Tourism Futures Institute.

   De Waddendijk : kansen voor een uniek vrijetijdslandschap. / Hartman, Stefan; Heslinga, Jasper ; Oskam, Jeroen; Revier, Hans; de Vries, Mindert; Zandberg, Tjeerd .

   European Tourism Futures Institute, 2014. 33 p. (European Tourism Futures Report; No. 14).

   Research output: Book/ReportReportProfessional

   TY - BOOK

   T1 - De Waddendijk

   T2 - kansen voor een uniek vrijetijdslandschap

   AU - Hartman, Stefan

   AU - Heslinga, Jasper

   AU - Oskam, Jeroen

   AU - Revier, Hans

   AU - de Vries, Mindert

   AU - Zandberg, Tjeerd

   PY - 2014

   Y1 - 2014

   N2 - Dit rapport is een voorstel voor het in kaart brengen van de mogelijkheden voor toeristische en recreatieve ontwikkelingen langs de Waddendijk. Een groeiende hoeveelheid initiatieven en plannen in dit gebied duidt op een behoefte aan vernieuwing, een vernieuwing die soms nodig wordt geacht om de gevolgen van bevolkingskrimp te verzachten en de leefbaarheid te vergroten, soms door de economische potentie die letterlijk aan dit gebied voorbijgaat omdat alle bezoekers naar de eilanden varen, soms ook gewoon door trots op het gebied en de overtuiging dat de cultuur en het landschap van de Waddenkust ook voor bezoekers een verrijkende ervaring kunnen betekenen.

   AB - Dit rapport is een voorstel voor het in kaart brengen van de mogelijkheden voor toeristische en recreatieve ontwikkelingen langs de Waddendijk. Een groeiende hoeveelheid initiatieven en plannen in dit gebied duidt op een behoefte aan vernieuwing, een vernieuwing die soms nodig wordt geacht om de gevolgen van bevolkingskrimp te verzachten en de leefbaarheid te vergroten, soms door de economische potentie die letterlijk aan dit gebied voorbijgaat omdat alle bezoekers naar de eilanden varen, soms ook gewoon door trots op het gebied en de overtuiging dat de cultuur en het landschap van de Waddenkust ook voor bezoekers een verrijkende ervaring kunnen betekenen.

   KW - toerisme

   KW - natuurbescherming

   KW - waddengebied

   KW - geografie

   M3 - Report

   T3 - European Tourism Futures Report

   BT - De Waddendijk

   PB - European Tourism Futures Institute

   ER -

   Hartman S, Heslinga J, Oskam J, Revier H, de Vries M, Zandberg T. De Waddendijk: kansen voor een uniek vrijetijdslandschap. European Tourism Futures Institute, 2014. 33 p. (European Tourism Futures Report; 14).