De standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers

Research output: Book/ReportReportProfessional

26 Downloads (Pure)

Abstract

In de Standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers is vastgelegd wat klantmanagers moeten kennen en kunnen om hun beroep uit te oefenen. De Standaard bestaat uit drie niveaus:
a) Basisniveau
b) Vakbekwaam
c) Vakvolwassen
Van elke taak en competentie wordt het benodigde niveau omschreven.
De zeven primaire taken van de klantmanager
1. Intake (verbijzondering van de probleemanalyse);
2. In beeld brengen van de vraag van de werkgever en de mogelijkheden en belemmeringen van de werkzoekende;
3. Afspreken van doelen en acties met zowel werkgever als werkzoekende;
4. Uitvoeren van afgesproken acties;
5. Bewaken van afspraken tijdens de uitvoering;
6. Handhaven wanneer de afspraken door de werkgever en/of werkzoekende niet nagekomen worden;
7. Evalueren van de uitvoering en de resultaten.
Drie secundaire taken:
1. Rapporteren over de verrichte werkzaamheden;
2. Leveren van een bijdrage aan beheer en beleid van de organisatie;
3. Bevorderen van de (eigen) deskundigheid.
Acht competenties om de taken uit te kunnen voeren.
- Communicatieve vaardigheden
- Coachen
- Flexibiliteit
- Probleemanalyse
- Doel- en resultaatgericht
- Plannen en organiseren
- Netwerken
- Creativiteit
Pizzabodem en toppings. Door de decentralisatie van de uitvoering is er een grote verscheidenheid van klantmanagement ontstaan. Omdat er zoveel differentiaties bestaan, zijn we bij de ontwikkeling van de Standaard uitgegaan van het gemeenschappelijke. We hebben dit de pizzabodem van het beroep genoemd. Een pizzabodem bestaat uit een aantal basisingrediënten (deeg, kaas en tomatensaus). Daarbovenop komen de toppings. Deze toppings, de verbijzonderingen van het beroep, hebben we niet in de Standaard opgenomen.
Original languageDutch
Place of PublicationUtrecht
PublisherBeroepsvereniging van Klantmanagers
Number of pages18
Publication statusPublished - 2013

Cite this

Polstra, L. (2013). De standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers. Utrecht: Beroepsvereniging van Klantmanagers.
Polstra, Louis. / De standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers. Utrecht : Beroepsvereniging van Klantmanagers, 2013. 18 p.
@book{ae17f8e76620478d9ad976d370a0ae0c,
title = "De standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers",
abstract = "In de Standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers is vastgelegd wat klantmanagers moeten kennen en kunnen om hun beroep uit te oefenen. De Standaard bestaat uit drie niveaus:a) Basisniveaub) Vakbekwaamc) VakvolwassenVan elke taak en competentie wordt het benodigde niveau omschreven. De zeven primaire taken van de klantmanager 1. Intake (verbijzondering van de probleemanalyse);2. In beeld brengen van de vraag van de werkgever en de mogelijkheden en belemmeringen van de werkzoekende;3. Afspreken van doelen en acties met zowel werkgever als werkzoekende;4. Uitvoeren van afgesproken acties;5. Bewaken van afspraken tijdens de uitvoering; 6. Handhaven wanneer de afspraken door de werkgever en/of werkzoekende niet nagekomen worden;7. Evalueren van de uitvoering en de resultaten. Drie secundaire taken:1. Rapporteren over de verrichte werkzaamheden;2. Leveren van een bijdrage aan beheer en beleid van de organisatie;3. Bevorderen van de (eigen) deskundigheid.Acht competenties om de taken uit te kunnen voeren. - Communicatieve vaardigheden- Coachen- Flexibiliteit- Probleemanalyse- Doel- en resultaatgericht- Plannen en organiseren- Netwerken- CreativiteitPizzabodem en toppings. Door de decentralisatie van de uitvoering is er een grote verscheidenheid van klantmanagement ontstaan. Omdat er zoveel differentiaties bestaan, zijn we bij de ontwikkeling van de Standaard uitgegaan van het gemeenschappelijke. We hebben dit de pizzabodem van het beroep genoemd. Een pizzabodem bestaat uit een aantal basisingredi{\"e}nten (deeg, kaas en tomatensaus). Daarbovenop komen de toppings. Deze toppings, de verbijzonderingen van het beroep, hebben we niet in de Standaard opgenomen.",
keywords = "sociale diensten, klantmanagers, professionele vaardigheden",
author = "Louis Polstra",
year = "2013",
language = "Dutch",
publisher = "Beroepsvereniging van Klantmanagers",

}

Polstra, L 2013, De standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers. Beroepsvereniging van Klantmanagers, Utrecht.

De standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers. / Polstra, Louis.

Utrecht : Beroepsvereniging van Klantmanagers, 2013. 18 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - De standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers

AU - Polstra, Louis

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - In de Standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers is vastgelegd wat klantmanagers moeten kennen en kunnen om hun beroep uit te oefenen. De Standaard bestaat uit drie niveaus:a) Basisniveaub) Vakbekwaamc) VakvolwassenVan elke taak en competentie wordt het benodigde niveau omschreven. De zeven primaire taken van de klantmanager 1. Intake (verbijzondering van de probleemanalyse);2. In beeld brengen van de vraag van de werkgever en de mogelijkheden en belemmeringen van de werkzoekende;3. Afspreken van doelen en acties met zowel werkgever als werkzoekende;4. Uitvoeren van afgesproken acties;5. Bewaken van afspraken tijdens de uitvoering; 6. Handhaven wanneer de afspraken door de werkgever en/of werkzoekende niet nagekomen worden;7. Evalueren van de uitvoering en de resultaten. Drie secundaire taken:1. Rapporteren over de verrichte werkzaamheden;2. Leveren van een bijdrage aan beheer en beleid van de organisatie;3. Bevorderen van de (eigen) deskundigheid.Acht competenties om de taken uit te kunnen voeren. - Communicatieve vaardigheden- Coachen- Flexibiliteit- Probleemanalyse- Doel- en resultaatgericht- Plannen en organiseren- Netwerken- CreativiteitPizzabodem en toppings. Door de decentralisatie van de uitvoering is er een grote verscheidenheid van klantmanagement ontstaan. Omdat er zoveel differentiaties bestaan, zijn we bij de ontwikkeling van de Standaard uitgegaan van het gemeenschappelijke. We hebben dit de pizzabodem van het beroep genoemd. Een pizzabodem bestaat uit een aantal basisingrediënten (deeg, kaas en tomatensaus). Daarbovenop komen de toppings. Deze toppings, de verbijzonderingen van het beroep, hebben we niet in de Standaard opgenomen.

AB - In de Standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers is vastgelegd wat klantmanagers moeten kennen en kunnen om hun beroep uit te oefenen. De Standaard bestaat uit drie niveaus:a) Basisniveaub) Vakbekwaamc) VakvolwassenVan elke taak en competentie wordt het benodigde niveau omschreven. De zeven primaire taken van de klantmanager 1. Intake (verbijzondering van de probleemanalyse);2. In beeld brengen van de vraag van de werkgever en de mogelijkheden en belemmeringen van de werkzoekende;3. Afspreken van doelen en acties met zowel werkgever als werkzoekende;4. Uitvoeren van afgesproken acties;5. Bewaken van afspraken tijdens de uitvoering; 6. Handhaven wanneer de afspraken door de werkgever en/of werkzoekende niet nagekomen worden;7. Evalueren van de uitvoering en de resultaten. Drie secundaire taken:1. Rapporteren over de verrichte werkzaamheden;2. Leveren van een bijdrage aan beheer en beleid van de organisatie;3. Bevorderen van de (eigen) deskundigheid.Acht competenties om de taken uit te kunnen voeren. - Communicatieve vaardigheden- Coachen- Flexibiliteit- Probleemanalyse- Doel- en resultaatgericht- Plannen en organiseren- Netwerken- CreativiteitPizzabodem en toppings. Door de decentralisatie van de uitvoering is er een grote verscheidenheid van klantmanagement ontstaan. Omdat er zoveel differentiaties bestaan, zijn we bij de ontwikkeling van de Standaard uitgegaan van het gemeenschappelijke. We hebben dit de pizzabodem van het beroep genoemd. Een pizzabodem bestaat uit een aantal basisingrediënten (deeg, kaas en tomatensaus). Daarbovenop komen de toppings. Deze toppings, de verbijzonderingen van het beroep, hebben we niet in de Standaard opgenomen.

KW - sociale diensten

KW - klantmanagers

KW - professionele vaardigheden

M3 - Report

BT - De standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers

PB - Beroepsvereniging van Klantmanagers

CY - Utrecht

ER -

Polstra L. De standaard voor vakvolwassenheid van klantmanagers. Utrecht: Beroepsvereniging van Klantmanagers, 2013. 18 p.