De publieke waarde van sportevenementen

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

Abstract

Toen in mei 2016 de Nederlandse Sportraad (NSR) werd geïnstalleerd, waren we toch wel een beetje verrast. Hun eerste grote opdracht zou worden een analyse van (grote) sportevenementen in Nederland. En hoewel dit diverse gezelschap met o.a. een sportbestuurder, astronaut, ex-topsporters, burgemeester en journalist waarschijnlijk wel met een frisse blik naar sportevenementen zou kunnen kijken, was de aanwezigheid van slechts één expert op het gebied van evenementen - Duncan Stutterheim, organisator van dance-events - misschien wel wat mager. Daarbij was door de minister ook net het netwerk ‘De kracht van sportevenementen’ in het leven geroepen en erg duidelijk hoe beide groepen elkaar gingen versterken was het nog niet.
Original languageDutch
PublisherSportknowhow XL
Publication statusPublished - 30 May 2017

Keywords

  • sport events

Cite this

@misc{ac93dc945aaf4f099739dc3de55ff79d,
title = "De publieke waarde van sportevenementen",
abstract = "Toen in mei 2016 de Nederlandse Sportraad (NSR) werd ge{\"i}nstalleerd, waren we toch wel een beetje verrast. Hun eerste grote opdracht zou worden een analyse van (grote) sportevenementen in Nederland. En hoewel dit diverse gezelschap met o.a. een sportbestuurder, astronaut, ex-topsporters, burgemeester en journalist waarschijnlijk wel met een frisse blik naar sportevenementen zou kunnen kijken, was de aanwezigheid van slechts {\'e}{\'e}n expert op het gebied van evenementen - Duncan Stutterheim, organisator van dance-events - misschien wel wat mager. Daarbij was door de minister ook net het netwerk ‘De kracht van sportevenementen’ in het leven geroepen en erg duidelijk hoe beide groepen elkaar gingen versterken was het nog niet.",
keywords = "sportevenementen, publieke waarde, maatschappelijke impact, kosten-baten analyse, sport events",
author = "Hans Slender and Bake Dijk",
year = "2017",
month = "5",
day = "30",
language = "Dutch",
publisher = "Sportknowhow XL",

}

Slender, H & Dijk, B, De publieke waarde van sportevenementen, 2017, Web publication/site, Sportknowhow XL.
De publieke waarde van sportevenementen. Slender, Hans (Author); Dijk, Bake (Author). 2017. Sportknowhow XL.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

TY - ADVS

T1 - De publieke waarde van sportevenementen

AU - Slender, Hans

AU - Dijk, Bake

PY - 2017/5/30

Y1 - 2017/5/30

N2 - Toen in mei 2016 de Nederlandse Sportraad (NSR) werd geïnstalleerd, waren we toch wel een beetje verrast. Hun eerste grote opdracht zou worden een analyse van (grote) sportevenementen in Nederland. En hoewel dit diverse gezelschap met o.a. een sportbestuurder, astronaut, ex-topsporters, burgemeester en journalist waarschijnlijk wel met een frisse blik naar sportevenementen zou kunnen kijken, was de aanwezigheid van slechts één expert op het gebied van evenementen - Duncan Stutterheim, organisator van dance-events - misschien wel wat mager. Daarbij was door de minister ook net het netwerk ‘De kracht van sportevenementen’ in het leven geroepen en erg duidelijk hoe beide groepen elkaar gingen versterken was het nog niet.

AB - Toen in mei 2016 de Nederlandse Sportraad (NSR) werd geïnstalleerd, waren we toch wel een beetje verrast. Hun eerste grote opdracht zou worden een analyse van (grote) sportevenementen in Nederland. En hoewel dit diverse gezelschap met o.a. een sportbestuurder, astronaut, ex-topsporters, burgemeester en journalist waarschijnlijk wel met een frisse blik naar sportevenementen zou kunnen kijken, was de aanwezigheid van slechts één expert op het gebied van evenementen - Duncan Stutterheim, organisator van dance-events - misschien wel wat mager. Daarbij was door de minister ook net het netwerk ‘De kracht van sportevenementen’ in het leven geroepen en erg duidelijk hoe beide groepen elkaar gingen versterken was het nog niet.

KW - sportevenementen

KW - publieke waarde

KW - maatschappelijke impact

KW - kosten-baten analyse

KW - sport events

M3 - Web publication/site

PB - Sportknowhow XL

ER -