De psychologie van het dreamteam: hints voor het managen van uw team

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

46 Downloads (Pure)

Abstract

In ‘samenwerking’ speelt de psychologische natuur van de mens een merkwaardige rol. Dat wat ons verbindt, kan ons ook verdelen. Zo kan taakherschikking tussen tandartsen en mondhygiënisten zowel een integrale samenwerking accommoderen als weerstand tussen deze beroepsgroepen faciliteren. Enerzijds kan taakherschikking meer flexibiliteit en aansluiting van behandelingen mogelijk maken. Anderzijds kunnen de groepsleden het als een bedreiging ervaren voor hun eigen beroepsidentiteit, voor het economisch bestaansrecht van hun beroepsgroep, of voor de kwaliteit van de mondzorg. Hoe ontwikkelt een team zich en hoe kunt u dat sturen?
Original languageDutch
Pages (from-to)18-23
JournalTandartspraktijk
Volume2015
Issue numberapril
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  Cite this

  @article{7a222e4fc61c4b76a8c3fb2545cd0e6f,
  title = "De psychologie van het dreamteam: hints voor het managen van uw team",
  abstract = "In ‘samenwerking’ speelt de psychologische natuur van de mens een merkwaardige rol. Dat wat ons verbindt, kan ons ook verdelen. Zo kan taakherschikking tussen tandartsen en mondhygi{\"e}nisten zowel een integrale samenwerking accommoderen als weerstand tussen deze beroepsgroepen faciliteren. Enerzijds kan taakherschikking meer flexibiliteit en aansluiting van behandelingen mogelijk maken. Anderzijds kunnen de groepsleden het als een bedreiging ervaren voor hun eigen beroepsidentiteit, voor het economisch bestaansrecht van hun beroepsgroep, of voor de kwaliteit van de mondzorg. Hoe ontwikkelt een team zich en hoe kunt u dat sturen?",
  keywords = "speerpunt excellentie, management, teams, sociale psychologie, taakverdeling",
  author = "Jan-Jaap Reinders",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  volume = "2015",
  pages = "18--23",
  journal = "Tandartspraktijk",
  issn = "0167-1685",
  publisher = "Springer Verlag",
  number = "april",

  }

  De psychologie van het dreamteam : hints voor het managen van uw team. / Reinders, Jan-Jaap.

  In: Tandartspraktijk, Vol. 2015, No. april, 2015, p. 18-23.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - De psychologie van het dreamteam

  T2 - hints voor het managen van uw team

  AU - Reinders, Jan-Jaap

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - In ‘samenwerking’ speelt de psychologische natuur van de mens een merkwaardige rol. Dat wat ons verbindt, kan ons ook verdelen. Zo kan taakherschikking tussen tandartsen en mondhygiënisten zowel een integrale samenwerking accommoderen als weerstand tussen deze beroepsgroepen faciliteren. Enerzijds kan taakherschikking meer flexibiliteit en aansluiting van behandelingen mogelijk maken. Anderzijds kunnen de groepsleden het als een bedreiging ervaren voor hun eigen beroepsidentiteit, voor het economisch bestaansrecht van hun beroepsgroep, of voor de kwaliteit van de mondzorg. Hoe ontwikkelt een team zich en hoe kunt u dat sturen?

  AB - In ‘samenwerking’ speelt de psychologische natuur van de mens een merkwaardige rol. Dat wat ons verbindt, kan ons ook verdelen. Zo kan taakherschikking tussen tandartsen en mondhygiënisten zowel een integrale samenwerking accommoderen als weerstand tussen deze beroepsgroepen faciliteren. Enerzijds kan taakherschikking meer flexibiliteit en aansluiting van behandelingen mogelijk maken. Anderzijds kunnen de groepsleden het als een bedreiging ervaren voor hun eigen beroepsidentiteit, voor het economisch bestaansrecht van hun beroepsgroep, of voor de kwaliteit van de mondzorg. Hoe ontwikkelt een team zich en hoe kunt u dat sturen?

  KW - speerpunt excellentie

  KW - management

  KW - teams

  KW - sociale psychologie

  KW - taakverdeling

  M3 - Article

  VL - 2015

  SP - 18

  EP - 23

  JO - Tandartspraktijk

  JF - Tandartspraktijk

  SN - 0167-1685

  IS - april

  ER -