De psychologie van het dreamteam: hints voor het managen van uw team

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

56 Downloads (Pure)

Abstract

In ‘samenwerking’ speelt de psychologische natuur van de mens een merkwaardige rol. Dat wat ons verbindt, kan ons ook verdelen. Zo kan taakherschikking tussen tandartsen en mondhygiënisten zowel een integrale samenwerking accommoderen als weerstand tussen deze beroepsgroepen faciliteren. Enerzijds kan taakherschikking meer flexibiliteit en aansluiting van behandelingen mogelijk maken. Anderzijds kunnen de groepsleden het als een bedreiging ervaren voor hun eigen beroepsidentiteit, voor het economisch bestaansrecht van hun beroepsgroep, of voor de kwaliteit van de mondzorg. Hoe ontwikkelt een team zich en hoe kunt u dat sturen?
Original languageDutch
Pages (from-to)18-23
JournalTandartspraktijk
Volume2015
Issue numberapril
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@article{7a222e4fc61c4b76a8c3fb2545cd0e6f,
title = "De psychologie van het dreamteam: hints voor het managen van uw team",
abstract = "In ‘samenwerking’ speelt de psychologische natuur van de mens een merkwaardige rol. Dat wat ons verbindt, kan ons ook verdelen. Zo kan taakherschikking tussen tandartsen en mondhygi{\"e}nisten zowel een integrale samenwerking accommoderen als weerstand tussen deze beroepsgroepen faciliteren. Enerzijds kan taakherschikking meer flexibiliteit en aansluiting van behandelingen mogelijk maken. Anderzijds kunnen de groepsleden het als een bedreiging ervaren voor hun eigen beroepsidentiteit, voor het economisch bestaansrecht van hun beroepsgroep, of voor de kwaliteit van de mondzorg. Hoe ontwikkelt een team zich en hoe kunt u dat sturen?",
keywords = "speerpunt excellentie, management, teams, sociale psychologie, taakverdeling",
author = "Jan-Jaap Reinders",
year = "2015",
language = "Dutch",
volume = "2015",
pages = "18--23",
journal = "Tandartspraktijk",
issn = "0167-1685",
publisher = "Springer Verlag",
number = "april",

}

De psychologie van het dreamteam : hints voor het managen van uw team. / Reinders, Jan-Jaap.

In: Tandartspraktijk, Vol. 2015, No. april, 2015, p. 18-23.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - De psychologie van het dreamteam

T2 - hints voor het managen van uw team

AU - Reinders, Jan-Jaap

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - In ‘samenwerking’ speelt de psychologische natuur van de mens een merkwaardige rol. Dat wat ons verbindt, kan ons ook verdelen. Zo kan taakherschikking tussen tandartsen en mondhygiënisten zowel een integrale samenwerking accommoderen als weerstand tussen deze beroepsgroepen faciliteren. Enerzijds kan taakherschikking meer flexibiliteit en aansluiting van behandelingen mogelijk maken. Anderzijds kunnen de groepsleden het als een bedreiging ervaren voor hun eigen beroepsidentiteit, voor het economisch bestaansrecht van hun beroepsgroep, of voor de kwaliteit van de mondzorg. Hoe ontwikkelt een team zich en hoe kunt u dat sturen?

AB - In ‘samenwerking’ speelt de psychologische natuur van de mens een merkwaardige rol. Dat wat ons verbindt, kan ons ook verdelen. Zo kan taakherschikking tussen tandartsen en mondhygiënisten zowel een integrale samenwerking accommoderen als weerstand tussen deze beroepsgroepen faciliteren. Enerzijds kan taakherschikking meer flexibiliteit en aansluiting van behandelingen mogelijk maken. Anderzijds kunnen de groepsleden het als een bedreiging ervaren voor hun eigen beroepsidentiteit, voor het economisch bestaansrecht van hun beroepsgroep, of voor de kwaliteit van de mondzorg. Hoe ontwikkelt een team zich en hoe kunt u dat sturen?

KW - speerpunt excellentie

KW - management

KW - teams

KW - sociale psychologie

KW - taakverdeling

M3 - Article

VL - 2015

SP - 18

EP - 23

JO - Tandartspraktijk

JF - Tandartspraktijk

SN - 0167-1685

IS - april

ER -