De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst

Terence Froma

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  139 Downloads (Pure)

  Abstract

  De kredietcrisis. Wat is dat nou eigenlijk? Welke oorzaken zijn daarvoor aan te wijzen? En wat zijn maatregelen om zoiets in de toekomst te voorkomen? Op deze vragen zal ik in dit essay antwoord geven. Hierin zal ik mijn visie geven op de oorzaken van de kredietcrisis en de meningen van deskundigen bespreken. Mijn stelling is dat er veel oorzaken zijn die bijgedragen hebben aan het ontstaan van de kredietcrisis, maar dat ze eigenlijk allemaal terug te voeren zijn op het gedrag van mensen. Onder dit menselijk gedrag versta ik het gedrag van alsmaar meer willen. Meer is in dit opzicht: meer financiële producten verkopen, meer macht, geld en winst. Dit is te vatten in de term menselijke hebzucht.
  Original languageDutch
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Number of pages27
  Publication statusPublished - Jul 2014

  Keywords

   Cite this

   Froma, T. (2014). De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst. Hanzehogeschool Groningen.
   Froma, Terence. / De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.
   @book{9c7c0035f50c444ea7ed47bbd23d97e0,
   title = "De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst",
   abstract = "De kredietcrisis. Wat is dat nou eigenlijk? Welke oorzaken zijn daarvoor aan te wijzen? En wat zijn maatregelen om zoiets in de toekomst te voorkomen? Op deze vragen zal ik in dit essay antwoord geven. Hierin zal ik mijn visie geven op de oorzaken van de kredietcrisis en de meningen van deskundigen bespreken. Mijn stelling is dat er veel oorzaken zijn die bijgedragen hebben aan het ontstaan van de kredietcrisis, maar dat ze eigenlijk allemaal terug te voeren zijn op het gedrag van mensen. Onder dit menselijk gedrag versta ik het gedrag van alsmaar meer willen. Meer is in dit opzicht: meer financi{\"e}le producten verkopen, meer macht, geld en winst. Dit is te vatten in de term menselijke hebzucht.",
   keywords = "financiele dienstverlening, kredietcrisis, leningen, risk management",
   author = "Terence Froma",
   year = "2014",
   month = "7",
   language = "Dutch",
   publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

   }

   Froma, T 2014, De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst. Hanzehogeschool Groningen.

   De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst. / Froma, Terence.

   Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.

   Research output: Book/ReportReportProfessional

   TY - BOOK

   T1 - De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst

   AU - Froma, Terence

   PY - 2014/7

   Y1 - 2014/7

   N2 - De kredietcrisis. Wat is dat nou eigenlijk? Welke oorzaken zijn daarvoor aan te wijzen? En wat zijn maatregelen om zoiets in de toekomst te voorkomen? Op deze vragen zal ik in dit essay antwoord geven. Hierin zal ik mijn visie geven op de oorzaken van de kredietcrisis en de meningen van deskundigen bespreken. Mijn stelling is dat er veel oorzaken zijn die bijgedragen hebben aan het ontstaan van de kredietcrisis, maar dat ze eigenlijk allemaal terug te voeren zijn op het gedrag van mensen. Onder dit menselijk gedrag versta ik het gedrag van alsmaar meer willen. Meer is in dit opzicht: meer financiële producten verkopen, meer macht, geld en winst. Dit is te vatten in de term menselijke hebzucht.

   AB - De kredietcrisis. Wat is dat nou eigenlijk? Welke oorzaken zijn daarvoor aan te wijzen? En wat zijn maatregelen om zoiets in de toekomst te voorkomen? Op deze vragen zal ik in dit essay antwoord geven. Hierin zal ik mijn visie geven op de oorzaken van de kredietcrisis en de meningen van deskundigen bespreken. Mijn stelling is dat er veel oorzaken zijn die bijgedragen hebben aan het ontstaan van de kredietcrisis, maar dat ze eigenlijk allemaal terug te voeren zijn op het gedrag van mensen. Onder dit menselijk gedrag versta ik het gedrag van alsmaar meer willen. Meer is in dit opzicht: meer financiële producten verkopen, meer macht, geld en winst. Dit is te vatten in de term menselijke hebzucht.

   KW - financiele dienstverlening

   KW - kredietcrisis

   KW - leningen

   KW - risk management

   M3 - Report

   BT - De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst

   PB - Hanzehogeschool Groningen

   ER -

   Froma T. De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.