De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst

Terence Froma

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  178 Downloads (Pure)

  Abstract

  De kredietcrisis. Wat is dat nou eigenlijk? Welke oorzaken zijn daarvoor aan te wijzen? En wat zijn maatregelen om zoiets in de toekomst te voorkomen? Op deze vragen zal ik in dit essay antwoord geven. Hierin zal ik mijn visie geven op de oorzaken van de kredietcrisis en de meningen van deskundigen bespreken. Mijn stelling is dat er veel oorzaken zijn die bijgedragen hebben aan het ontstaan van de kredietcrisis, maar dat ze eigenlijk allemaal terug te voeren zijn op het gedrag van mensen. Onder dit menselijk gedrag versta ik het gedrag van alsmaar meer willen. Meer is in dit opzicht: meer financiële producten verkopen, meer macht, geld en winst. Dit is te vatten in de term menselijke hebzucht.
  Original languageDutch
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Number of pages27
  Publication statusPublished - Jul 2014

  Cite this

  Froma, T. (2014). De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst. Hanzehogeschool Groningen.
  Froma, Terence. / De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.
  @book{9c7c0035f50c444ea7ed47bbd23d97e0,
  title = "De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst",
  abstract = "De kredietcrisis. Wat is dat nou eigenlijk? Welke oorzaken zijn daarvoor aan te wijzen? En wat zijn maatregelen om zoiets in de toekomst te voorkomen? Op deze vragen zal ik in dit essay antwoord geven. Hierin zal ik mijn visie geven op de oorzaken van de kredietcrisis en de meningen van deskundigen bespreken. Mijn stelling is dat er veel oorzaken zijn die bijgedragen hebben aan het ontstaan van de kredietcrisis, maar dat ze eigenlijk allemaal terug te voeren zijn op het gedrag van mensen. Onder dit menselijk gedrag versta ik het gedrag van alsmaar meer willen. Meer is in dit opzicht: meer financi{\"e}le producten verkopen, meer macht, geld en winst. Dit is te vatten in de term menselijke hebzucht.",
  keywords = "financiele dienstverlening, kredietcrisis, leningen, risk management",
  author = "Terence Froma",
  year = "2014",
  month = "7",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Froma, T 2014, De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst. Hanzehogeschool Groningen.

  De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst. / Froma, Terence.

  Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst

  AU - Froma, Terence

  PY - 2014/7

  Y1 - 2014/7

  N2 - De kredietcrisis. Wat is dat nou eigenlijk? Welke oorzaken zijn daarvoor aan te wijzen? En wat zijn maatregelen om zoiets in de toekomst te voorkomen? Op deze vragen zal ik in dit essay antwoord geven. Hierin zal ik mijn visie geven op de oorzaken van de kredietcrisis en de meningen van deskundigen bespreken. Mijn stelling is dat er veel oorzaken zijn die bijgedragen hebben aan het ontstaan van de kredietcrisis, maar dat ze eigenlijk allemaal terug te voeren zijn op het gedrag van mensen. Onder dit menselijk gedrag versta ik het gedrag van alsmaar meer willen. Meer is in dit opzicht: meer financiële producten verkopen, meer macht, geld en winst. Dit is te vatten in de term menselijke hebzucht.

  AB - De kredietcrisis. Wat is dat nou eigenlijk? Welke oorzaken zijn daarvoor aan te wijzen? En wat zijn maatregelen om zoiets in de toekomst te voorkomen? Op deze vragen zal ik in dit essay antwoord geven. Hierin zal ik mijn visie geven op de oorzaken van de kredietcrisis en de meningen van deskundigen bespreken. Mijn stelling is dat er veel oorzaken zijn die bijgedragen hebben aan het ontstaan van de kredietcrisis, maar dat ze eigenlijk allemaal terug te voeren zijn op het gedrag van mensen. Onder dit menselijk gedrag versta ik het gedrag van alsmaar meer willen. Meer is in dit opzicht: meer financiële producten verkopen, meer macht, geld en winst. Dit is te vatten in de term menselijke hebzucht.

  KW - financiele dienstverlening

  KW - kredietcrisis

  KW - leningen

  KW - risk management

  M3 - Report

  BT - De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Froma T. De oorzaken van de kredietcrisis en de lessen voor de toekomst. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.