De ontwikkeling van persoonlijk vertrouwen in internationale joint ventures

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Aan de performance van internationale joint ventures (IJV’s) is veel aandacht besteed. Voor een goede performance is wederzijds, persoonlijk vertrouwen tussen de partners van de alliantie als één van de belangrijkste factoren onderkend. In dit artikel wordt de ontwikkeling van persoonlijk vertrouwen tussen managers van IJV-partners over de tijd bestudeerd. Op basis van de resultaten van vier casestudies presenteren we een procesmodel van persoonlijk vertrouwen. De inzichten die aan dit model ontleend kunnen worden, dienen als leidraad voor de ontwikkeling van succesvolle allianties.
Original languageDutch
Pages (from-to)38-46
JournalMaandblad voor accountancy en bedrijfseconomie
Volume80
Issue number1
Publication statusPublished - 2006

Keywords

  • management

Cite this

@article{861b13a566d545798ae7472b7633e998,
title = "De ontwikkeling van persoonlijk vertrouwen in internationale joint ventures",
abstract = "Aan de performance van internationale joint ventures (IJV’s) is veel aandacht besteed. Voor een goede performance is wederzijds, persoonlijk vertrouwen tussen de partners van de alliantie als {\'e}{\'e}n van de belangrijkste factoren onderkend. In dit artikel wordt de ontwikkeling van persoonlijk vertrouwen tussen managers van IJV-partners over de tijd bestudeerd. Op basis van de resultaten van vier casestudies presenteren we een procesmodel van persoonlijk vertrouwen. De inzichten die aan dit model ontleend kunnen worden, dienen als leidraad voor de ontwikkeling van succesvolle allianties.",
keywords = "management, management",
author = "{Boersma-de Jong}, {Margreet F.} and {de Jong}, G.",
year = "2006",
language = "Dutch",
volume = "80",
pages = "38--46",
journal = "Maandblad voor accountancy en bedrijfseconomie",
issn = "0924-6304",
number = "1",

}

De ontwikkeling van persoonlijk vertrouwen in internationale joint ventures. / Boersma-de Jong, Margreet F.; de Jong, G.

In: Maandblad voor accountancy en bedrijfseconomie, Vol. 80, No. 1, 2006, p. 38-46.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - De ontwikkeling van persoonlijk vertrouwen in internationale joint ventures

AU - Boersma-de Jong, Margreet F.

AU - de Jong, G.

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Aan de performance van internationale joint ventures (IJV’s) is veel aandacht besteed. Voor een goede performance is wederzijds, persoonlijk vertrouwen tussen de partners van de alliantie als één van de belangrijkste factoren onderkend. In dit artikel wordt de ontwikkeling van persoonlijk vertrouwen tussen managers van IJV-partners over de tijd bestudeerd. Op basis van de resultaten van vier casestudies presenteren we een procesmodel van persoonlijk vertrouwen. De inzichten die aan dit model ontleend kunnen worden, dienen als leidraad voor de ontwikkeling van succesvolle allianties.

AB - Aan de performance van internationale joint ventures (IJV’s) is veel aandacht besteed. Voor een goede performance is wederzijds, persoonlijk vertrouwen tussen de partners van de alliantie als één van de belangrijkste factoren onderkend. In dit artikel wordt de ontwikkeling van persoonlijk vertrouwen tussen managers van IJV-partners over de tijd bestudeerd. Op basis van de resultaten van vier casestudies presenteren we een procesmodel van persoonlijk vertrouwen. De inzichten die aan dit model ontleend kunnen worden, dienen als leidraad voor de ontwikkeling van succesvolle allianties.

KW - management

KW - management

M3 - Article

VL - 80

SP - 38

EP - 46

JO - Maandblad voor accountancy en bedrijfseconomie

JF - Maandblad voor accountancy en bedrijfseconomie

SN - 0924-6304

IS - 1

ER -