De ontwikkeling van een meetinstrument: de pelletkachel in Boerakker

Stephan van Calker, Kevin Delgado, Koop Haarsma, Sander Kuipers

Research output: Book/ReportReportProfessional

561 Downloads (Pure)

Abstract

Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een enquête. De enquête moet de interesse naar het gebruik van pelletkachels meten. De interesse wordt gemeten in de kleine dorpen in Noord-Nederland. Daarnaast is een informatieve flyer ontworpen die bij de enquête bijgevoegd wordt om de respondenten informatie te geven over de pelletkachel.
Het doel van het onderzoek: De ontwikkeling van een bruikbare enquête om de interesse inpelletkachels te meten.
Probleemstelling: Onduidelijkheid over het draagvlak voor de pelletkachels in kleine dorpen in Noord-Nederland. Er is in een eerdere fase van het onderzoek een interview gehouden met initiatiefgroepen uit Boerakker. De output van het interview, waarin veel informatie is vergaard, is gebruikt voor de input van de enquête.
De aanbevelingen die worden gedaan zijn als volgt te formuleren: Voordat de enquête uitgezet wordt, moeten de respondenten op de hoogte worden gebracht door middel van een mailing. Hierbij krijgen de enquêteerden informatie over de datum wanneer ze de enquête kunnen verwachten. Daarnaast wordt er op geattendeerd dat er bij het afnemen van de enquête eerst de inhoudelijke vragen worden gesteld om vervolgd te worden door de persoonsgegevens.
Hierdoor wordt de nadruk gelegd op de inhoud, wat relevant is voor het vervolg van het onderzoek voor het Kenniscentrum Gebiedsontwikkeling NoorderRuimte.
Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen.
Original languageDutch
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
Number of pages27
Publication statusPublished - 2010

Cite this