De Mix: missie

Research output: Non-textual formExhibitionOther research output

Abstract

In De Mix: Missie presenteert fotografe Andrea Stultiens (1974) uitkomsten van een zoektocht in twee Afrikaanse landen, gebaseerd op het oeuvre van de als scheikundige opgeleide antropoloog, amateurfotograaf en -filmer Paul Julien (1901-2001). Julien deed bloedonderzoek onder geïsoleerde bevolkingsgroepen op het Afrikaanse continent. In dat kader maakte hij een groot aantal expedities. Hij maakte, als praktiserend katholiek, veelvuldig gebruik van faciliteiten en kennis van missionarissen van, onder andere, de Sociëteit van de Afrikaanse Missie (SMA). Zijn reiservaringen deelde hij met publiek in Nederland en andere delen van Europa via radiopraatjes, lezingen en boeken.
Andrea Stultiens liet het fotowerk van Julien zien in Liberia (West-Afrika) en Sudan (Oost-Afrika), en werkte met lokale geïnteresseerden aan het leggen van verbanden tussen heden en verleden. In Liberia werden belangrijke bijdragen geleverd door onder anderen historicus Prof. Guannu, socioloog Alvin Solomon en verhalenverteller Tony Kerdoe. In Sudan werkte Stultiens intensief samen met fotograaf en filmer Elsadig Mohamed. Samen met hen worden aan de beelden en verhalen van Julien andere perspectieven toegevoegd. Andrea Stultiens hanteert deze werkwijze om een genuanceerde en diverse beeldvorming van het grote en diverse Afrikaanse continent mogelijk te maken.
De tentoonstelling toont nieuwe afdrukken van door Paul Julien gemaakte negatieven uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Daarnaast is door en op initiatief van Stultiens vervaardigd materiaal te zien dat inzicht geeft in de wijze waarop Juliens foto’s tot leven kunnen komen. De reizen van Paul Julien waarop de focus ligt in deze tentoonstelling vonden plaats in 1932 (Liberia) en 1933 en 1948 (Sudan).

De Mix fotoprojecten
Het Nederlands Fotomuseum en Rafaël Philippen presenteren in samenwerking met vier Nederlandse musea in 2016 en 2017 het project De Mix. De Mix is een serie van foto-opdrachten en tentoonstellingen, waarin een hedendaagse Nederlandse fotograaf zich laat inspireren door het werk van een historische Nederlandse fotograaf. De Mix: Missie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het Mondriaan Fonds.
Original languageDutch
Publication statusPublished - 11 Dec 2016

Cite this

@misc{b4803d110fde45aab9d932a7c4908c3b,
title = "De Mix: missie",
abstract = "In De Mix: Missie presenteert fotografe Andrea Stultiens (1974) uitkomsten van een zoektocht in twee Afrikaanse landen, gebaseerd op het oeuvre van de als scheikundige opgeleide antropoloog, amateurfotograaf en -filmer Paul Julien (1901-2001). Julien deed bloedonderzoek onder ge{\"i}soleerde bevolkingsgroepen op het Afrikaanse continent. In dat kader maakte hij een groot aantal expedities. Hij maakte, als praktiserend katholiek, veelvuldig gebruik van faciliteiten en kennis van missionarissen van, onder andere, de Soci{\"e}teit van de Afrikaanse Missie (SMA). Zijn reiservaringen deelde hij met publiek in Nederland en andere delen van Europa via radiopraatjes, lezingen en boeken.Andrea Stultiens liet het fotowerk van Julien zien in Liberia (West-Afrika) en Sudan (Oost-Afrika), en werkte met lokale ge{\"i}nteresseerden aan het leggen van verbanden tussen heden en verleden. In Liberia werden belangrijke bijdragen geleverd door onder anderen historicus Prof. Guannu, socioloog Alvin Solomon en verhalenverteller Tony Kerdoe. In Sudan werkte Stultiens intensief samen met fotograaf en filmer Elsadig Mohamed. Samen met hen worden aan de beelden en verhalen van Julien andere perspectieven toegevoegd. Andrea Stultiens hanteert deze werkwijze om een genuanceerde en diverse beeldvorming van het grote en diverse Afrikaanse continent mogelijk te maken.De tentoonstelling toont nieuwe afdrukken van door Paul Julien gemaakte negatieven uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Daarnaast is door en op initiatief van Stultiens vervaardigd materiaal te zien dat inzicht geeft in de wijze waarop Juliens foto’s tot leven kunnen komen. De reizen van Paul Julien waarop de focus ligt in deze tentoonstelling vonden plaats in 1932 (Liberia) en 1933 en 1948 (Sudan). De Mix fotoprojectenHet Nederlands Fotomuseum en Rafa{\"e}l Philippen presenteren in samenwerking met vier Nederlandse musea in 2016 en 2017 het project De Mix. De Mix is een serie van foto-opdrachten en tentoonstellingen, waarin een hedendaagse Nederlandse fotograaf zich laat inspireren door het werk van een historische Nederlandse fotograaf. De Mix: Missie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het Mondriaan Fonds.",
keywords = "fotografie",
author = "Andrea Stultiens",
year = "2016",
month = "12",
day = "11",
language = "Dutch",

}

Stultiens, A, De Mix: missie, 2016, Exhibition.
De Mix : missie. Stultiens, Andrea (Author). 2016.

Research output: Non-textual formExhibitionOther research output

TY - ADVS

T1 - De Mix

T2 - missie

AU - Stultiens, Andrea

PY - 2016/12/11

Y1 - 2016/12/11

N2 - In De Mix: Missie presenteert fotografe Andrea Stultiens (1974) uitkomsten van een zoektocht in twee Afrikaanse landen, gebaseerd op het oeuvre van de als scheikundige opgeleide antropoloog, amateurfotograaf en -filmer Paul Julien (1901-2001). Julien deed bloedonderzoek onder geïsoleerde bevolkingsgroepen op het Afrikaanse continent. In dat kader maakte hij een groot aantal expedities. Hij maakte, als praktiserend katholiek, veelvuldig gebruik van faciliteiten en kennis van missionarissen van, onder andere, de Sociëteit van de Afrikaanse Missie (SMA). Zijn reiservaringen deelde hij met publiek in Nederland en andere delen van Europa via radiopraatjes, lezingen en boeken.Andrea Stultiens liet het fotowerk van Julien zien in Liberia (West-Afrika) en Sudan (Oost-Afrika), en werkte met lokale geïnteresseerden aan het leggen van verbanden tussen heden en verleden. In Liberia werden belangrijke bijdragen geleverd door onder anderen historicus Prof. Guannu, socioloog Alvin Solomon en verhalenverteller Tony Kerdoe. In Sudan werkte Stultiens intensief samen met fotograaf en filmer Elsadig Mohamed. Samen met hen worden aan de beelden en verhalen van Julien andere perspectieven toegevoegd. Andrea Stultiens hanteert deze werkwijze om een genuanceerde en diverse beeldvorming van het grote en diverse Afrikaanse continent mogelijk te maken.De tentoonstelling toont nieuwe afdrukken van door Paul Julien gemaakte negatieven uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Daarnaast is door en op initiatief van Stultiens vervaardigd materiaal te zien dat inzicht geeft in de wijze waarop Juliens foto’s tot leven kunnen komen. De reizen van Paul Julien waarop de focus ligt in deze tentoonstelling vonden plaats in 1932 (Liberia) en 1933 en 1948 (Sudan). De Mix fotoprojectenHet Nederlands Fotomuseum en Rafaël Philippen presenteren in samenwerking met vier Nederlandse musea in 2016 en 2017 het project De Mix. De Mix is een serie van foto-opdrachten en tentoonstellingen, waarin een hedendaagse Nederlandse fotograaf zich laat inspireren door het werk van een historische Nederlandse fotograaf. De Mix: Missie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het Mondriaan Fonds.

AB - In De Mix: Missie presenteert fotografe Andrea Stultiens (1974) uitkomsten van een zoektocht in twee Afrikaanse landen, gebaseerd op het oeuvre van de als scheikundige opgeleide antropoloog, amateurfotograaf en -filmer Paul Julien (1901-2001). Julien deed bloedonderzoek onder geïsoleerde bevolkingsgroepen op het Afrikaanse continent. In dat kader maakte hij een groot aantal expedities. Hij maakte, als praktiserend katholiek, veelvuldig gebruik van faciliteiten en kennis van missionarissen van, onder andere, de Sociëteit van de Afrikaanse Missie (SMA). Zijn reiservaringen deelde hij met publiek in Nederland en andere delen van Europa via radiopraatjes, lezingen en boeken.Andrea Stultiens liet het fotowerk van Julien zien in Liberia (West-Afrika) en Sudan (Oost-Afrika), en werkte met lokale geïnteresseerden aan het leggen van verbanden tussen heden en verleden. In Liberia werden belangrijke bijdragen geleverd door onder anderen historicus Prof. Guannu, socioloog Alvin Solomon en verhalenverteller Tony Kerdoe. In Sudan werkte Stultiens intensief samen met fotograaf en filmer Elsadig Mohamed. Samen met hen worden aan de beelden en verhalen van Julien andere perspectieven toegevoegd. Andrea Stultiens hanteert deze werkwijze om een genuanceerde en diverse beeldvorming van het grote en diverse Afrikaanse continent mogelijk te maken.De tentoonstelling toont nieuwe afdrukken van door Paul Julien gemaakte negatieven uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Daarnaast is door en op initiatief van Stultiens vervaardigd materiaal te zien dat inzicht geeft in de wijze waarop Juliens foto’s tot leven kunnen komen. De reizen van Paul Julien waarop de focus ligt in deze tentoonstelling vonden plaats in 1932 (Liberia) en 1933 en 1948 (Sudan). De Mix fotoprojectenHet Nederlands Fotomuseum en Rafaël Philippen presenteren in samenwerking met vier Nederlandse musea in 2016 en 2017 het project De Mix. De Mix is een serie van foto-opdrachten en tentoonstellingen, waarin een hedendaagse Nederlandse fotograaf zich laat inspireren door het werk van een historische Nederlandse fotograaf. De Mix: Missie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het Mondriaan Fonds.

KW - fotografie

UR - http://www.limburgsmuseum.nl/nl/tentoonstelling/de-mix-missie/

UR - https://www.nederlandsfotomuseum.nl/tentoonstelling/de-mix-missie-julien-stultiens/

UR - http://www.demixfotoprojecten.nl/demissie.html

M3 - Exhibition

ER -