De meerwaarde van een onderwaterdrone bij het monitoren van oppervlaktewater, pilot Sloterplas.

Floris Boogaard (Editor), Rui de Lima, Jasper Stroom

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

26 Downloads (Pure)

Abstract

Bij onderzoek naar ecologie en waterkwaliteit kunnen onderwaterdrones worden toegepast. De drones, uitgerust met diverse sensoren en camera’s, blijken een waardevolle toevoeging aan de reguliere steekmonsters die de ecologische kwaliteit van het waterlichaam beoordelen. Uit de eerste resultaten blijkt dat de drones goed kunnen worden ingezet voor het verkrijgen van een 3D-beeld van de waterkwaliteit en ecologie in de plas, zoals bij de pilot in de Sloterplas in Amsterdam. Na verschillende pilots met diverse waterschappen zullen onderwaterdrones in de toekomst bij watergerelateerde onderzoeksprojecten voor meerdere doeleinden worden gebruikt.
Pdf overgenomen met toestemming van KNW.
Original languageDutch
Number of pages4
JournalH2O: tijdschrift voor watervoorziening en afvalwaterbehandeling
Publication statusPublished - 6 Apr 2016

Keywords

  • water
  • klimaatontwikkeling
  • steden
  • duurzaamheid

Cite this

@article{b6f9e01cf40b4e0880dfef380ed1d87b,
title = "De meerwaarde van een onderwaterdrone bij het monitoren van oppervlaktewater, pilot Sloterplas.",
abstract = "Bij onderzoek naar ecologie en waterkwaliteit kunnen onderwaterdrones worden toegepast. De drones, uitgerust met diverse sensoren en camera’s, blijken een waardevolle toevoeging aan de reguliere steekmonsters die de ecologische kwaliteit van het waterlichaam beoordelen. Uit de eerste resultaten blijkt dat de drones goed kunnen worden ingezet voor het verkrijgen van een 3D-beeld van de waterkwaliteit en ecologie in de plas, zoals bij de pilot in de Sloterplas in Amsterdam. Na verschillende pilots met diverse waterschappen zullen onderwaterdrones in de toekomst bij watergerelateerde onderzoeksprojecten voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Pdf overgenomen met toestemming van KNW.",
keywords = "water, klimaatontwikkeling, steden, duurzaamheid, drones, waterkwaliteit, sloterplas, monitoren",
author = "Floris Boogaard and {de Lima}, Rui and Jasper Stroom",
note = "Referenties",
year = "2016",
month = "4",
day = "6",
language = "Dutch",
journal = "H2O: tijdschrift voor watervoorziening en afvalwaterbehandeling",
issn = "0166-8439",
publisher = "Nijgh",

}

TY - JOUR

T1 - De meerwaarde van een onderwaterdrone bij het monitoren van oppervlaktewater, pilot Sloterplas.

AU - de Lima, Rui

AU - Stroom, Jasper

A2 - Boogaard, Floris

N1 - Referenties

PY - 2016/4/6

Y1 - 2016/4/6

N2 - Bij onderzoek naar ecologie en waterkwaliteit kunnen onderwaterdrones worden toegepast. De drones, uitgerust met diverse sensoren en camera’s, blijken een waardevolle toevoeging aan de reguliere steekmonsters die de ecologische kwaliteit van het waterlichaam beoordelen. Uit de eerste resultaten blijkt dat de drones goed kunnen worden ingezet voor het verkrijgen van een 3D-beeld van de waterkwaliteit en ecologie in de plas, zoals bij de pilot in de Sloterplas in Amsterdam. Na verschillende pilots met diverse waterschappen zullen onderwaterdrones in de toekomst bij watergerelateerde onderzoeksprojecten voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Pdf overgenomen met toestemming van KNW.

AB - Bij onderzoek naar ecologie en waterkwaliteit kunnen onderwaterdrones worden toegepast. De drones, uitgerust met diverse sensoren en camera’s, blijken een waardevolle toevoeging aan de reguliere steekmonsters die de ecologische kwaliteit van het waterlichaam beoordelen. Uit de eerste resultaten blijkt dat de drones goed kunnen worden ingezet voor het verkrijgen van een 3D-beeld van de waterkwaliteit en ecologie in de plas, zoals bij de pilot in de Sloterplas in Amsterdam. Na verschillende pilots met diverse waterschappen zullen onderwaterdrones in de toekomst bij watergerelateerde onderzoeksprojecten voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Pdf overgenomen met toestemming van KNW.

KW - water

KW - klimaatontwikkeling

KW - steden

KW - duurzaamheid

KW - drones

KW - waterkwaliteit

KW - sloterplas

KW - monitoren

M3 - Article

JO - H2O: tijdschrift voor watervoorziening en afvalwaterbehandeling

JF - H2O: tijdschrift voor watervoorziening en afvalwaterbehandeling

SN - 0166-8439

ER -