De maatschappelijk verantwoorde vereniging: "Duurzaam sport stimuleren start bij de vereniging"

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

48 Downloads (Pure)

Abstract

Het afgelopen decennium is sport steeds meer veranderd van een activiteit met
een intrinsiek doel naar een middel om andere doelen na te streven. Niet alleen
individuele sporters willen afvallen, gespierder worden of juist gezonder, ook
de overheid verwacht van verenigingen dat zij maatschappelijke taken uitvoeren.
Verenigingen worden geacht de leefbaarheid in de wijk te vergroten door
sociale cohesie en integratie te bevorderen. Ook worden verenigingen geacht
mensen te stimuleren aan sport te doen. Er wordt vaak geparticipeerd in sportstimuleringsprojecten om specifieke doelgroepen aan het sporten te krijgen en te houden. Hierbij komt dat de overheid ontdekt dat de lange termijn effecten van veel sportstimuleringsprojecten momenteel te beperkt zijn. Om te komen tot duurzame sportstimulering, lijkt de bal te liggen bij de maatschappelijk verantwoorde sportvereniging.
Original languageDutch
Pages (from-to)78-82
JournalSportFM
Publication statusPublished - 1 Oct 2012

Keywords

  • sport clubs
  • sustainability

Cite this

@article{36655d52489840e7bc258efdd54b14f7,
title = "De maatschappelijk verantwoorde vereniging: {"}Duurzaam sport stimuleren start bij de vereniging{"}",
abstract = "Het afgelopen decennium is sport steeds meer veranderd van een activiteit meteen intrinsiek doel naar een middel om andere doelen na te streven. Niet alleenindividuele sporters willen afvallen, gespierder worden of juist gezonder, ookde overheid verwacht van verenigingen dat zij maatschappelijke taken uitvoeren.Verenigingen worden geacht de leefbaarheid in de wijk te vergroten doorsociale cohesie en integratie te bevorderen. Ook worden verenigingen geachtmensen te stimuleren aan sport te doen. Er wordt vaak geparticipeerd in sportstimuleringsprojecten om specifieke doelgroepen aan het sporten te krijgen en te houden. Hierbij komt dat de overheid ontdekt dat de lange termijn effecten van veel sportstimuleringsprojecten momenteel te beperkt zijn. Om te komen tot duurzame sportstimulering, lijkt de bal te liggen bij de maatschappelijk verantwoorde sportvereniging.",
keywords = "sportverenigingen, duurzaamheid, sport clubs, sustainability",
author = "Hans Slender",
year = "2012",
month = "10",
day = "1",
language = "Dutch",
pages = "78--82",
journal = "SportFM",
issn = "1879-7644",
publisher = "Sportfacilities & Media",

}

De maatschappelijk verantwoorde vereniging : "Duurzaam sport stimuleren start bij de vereniging". / Slender, Hans.

In: SportFM, 01.10.2012, p. 78-82.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - De maatschappelijk verantwoorde vereniging

T2 - "Duurzaam sport stimuleren start bij de vereniging"

AU - Slender, Hans

PY - 2012/10/1

Y1 - 2012/10/1

N2 - Het afgelopen decennium is sport steeds meer veranderd van een activiteit meteen intrinsiek doel naar een middel om andere doelen na te streven. Niet alleenindividuele sporters willen afvallen, gespierder worden of juist gezonder, ookde overheid verwacht van verenigingen dat zij maatschappelijke taken uitvoeren.Verenigingen worden geacht de leefbaarheid in de wijk te vergroten doorsociale cohesie en integratie te bevorderen. Ook worden verenigingen geachtmensen te stimuleren aan sport te doen. Er wordt vaak geparticipeerd in sportstimuleringsprojecten om specifieke doelgroepen aan het sporten te krijgen en te houden. Hierbij komt dat de overheid ontdekt dat de lange termijn effecten van veel sportstimuleringsprojecten momenteel te beperkt zijn. Om te komen tot duurzame sportstimulering, lijkt de bal te liggen bij de maatschappelijk verantwoorde sportvereniging.

AB - Het afgelopen decennium is sport steeds meer veranderd van een activiteit meteen intrinsiek doel naar een middel om andere doelen na te streven. Niet alleenindividuele sporters willen afvallen, gespierder worden of juist gezonder, ookde overheid verwacht van verenigingen dat zij maatschappelijke taken uitvoeren.Verenigingen worden geacht de leefbaarheid in de wijk te vergroten doorsociale cohesie en integratie te bevorderen. Ook worden verenigingen geachtmensen te stimuleren aan sport te doen. Er wordt vaak geparticipeerd in sportstimuleringsprojecten om specifieke doelgroepen aan het sporten te krijgen en te houden. Hierbij komt dat de overheid ontdekt dat de lange termijn effecten van veel sportstimuleringsprojecten momenteel te beperkt zijn. Om te komen tot duurzame sportstimulering, lijkt de bal te liggen bij de maatschappelijk verantwoorde sportvereniging.

KW - sportverenigingen

KW - duurzaamheid

KW - sport clubs

KW - sustainability

M3 - Article

SP - 78

EP - 82

JO - SportFM

JF - SportFM

SN - 1879-7644

ER -