De leerkracht als talentexpert: Oog hebben voor leerlingen

Henderien Steenbeek, Herman Veenker

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

3 Downloads (Pure)

Abstract

Het is tijd voor wetenschap & techniek in groep 1/2 van basisschool De Tamarisk. Alle kinderen zitten in een kring en de leerkracht zet een glas met water en een flesje met olie op een tafeltje in het midden van de kring. Samen met de leerlingen gaat zij onderzoeken wat er gebeurt als je olie bij het water giet. Het geeft de kinderen de mogelijkheid om te exploreren en te leren.Een leerling pakt de fles en giet voorzichtig een drupje olie in het glas met water. De leerkracht kijkt goed naar wat de leerling doet en stelt haar vragen, zoals: ‘Wat zie je dat er gebeurt?' Gericht kijken naar je leerlingen is de basis voor een onderzoekende houding.
Original languageDutch
Pages (from-to)25-27
JournalDe wereld van het jonge kind
Volume2017
Issue number4
Publication statusPublished - Apr 2017

Cite this

@article{b7077560dc09406388fa943e3d871dc5,
title = "De leerkracht als talentexpert: Oog hebben voor leerlingen",
abstract = "Het is tijd voor wetenschap & techniek in groep 1/2 van basisschool De Tamarisk. Alle kinderen zitten in een kring en de leerkracht zet een glas met water en een flesje met olie op een tafeltje in het midden van de kring. Samen met de leerlingen gaat zij onderzoeken wat er gebeurt als je olie bij het water giet. Het geeft de kinderen de mogelijkheid om te exploreren en te leren.Een leerling pakt de fles en giet voorzichtig een drupje olie in het glas met water. De leerkracht kijkt goed naar wat de leerling doet en stelt haar vragen, zoals: ‘Wat zie je dat er gebeurt?' Gericht kijken naar je leerlingen is de basis voor een onderzoekende houding.",
keywords = "talent development, teacher student interaction , dynamic approach",
author = "Henderien Steenbeek and Herman Veenker",
year = "2017",
month = "4",
language = "Dutch",
volume = "2017",
pages = "25--27",
journal = "De wereld van het jonge kind",
issn = "0165-4772",
publisher = "Dijkstra",
number = "4",

}

De leerkracht als talentexpert : Oog hebben voor leerlingen. / Steenbeek, Henderien; Veenker, Herman.

In: De wereld van het jonge kind, Vol. 2017, No. 4, 04.2017, p. 25-27.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - De leerkracht als talentexpert

T2 - Oog hebben voor leerlingen

AU - Steenbeek, Henderien

AU - Veenker, Herman

PY - 2017/4

Y1 - 2017/4

N2 - Het is tijd voor wetenschap & techniek in groep 1/2 van basisschool De Tamarisk. Alle kinderen zitten in een kring en de leerkracht zet een glas met water en een flesje met olie op een tafeltje in het midden van de kring. Samen met de leerlingen gaat zij onderzoeken wat er gebeurt als je olie bij het water giet. Het geeft de kinderen de mogelijkheid om te exploreren en te leren.Een leerling pakt de fles en giet voorzichtig een drupje olie in het glas met water. De leerkracht kijkt goed naar wat de leerling doet en stelt haar vragen, zoals: ‘Wat zie je dat er gebeurt?' Gericht kijken naar je leerlingen is de basis voor een onderzoekende houding.

AB - Het is tijd voor wetenschap & techniek in groep 1/2 van basisschool De Tamarisk. Alle kinderen zitten in een kring en de leerkracht zet een glas met water en een flesje met olie op een tafeltje in het midden van de kring. Samen met de leerlingen gaat zij onderzoeken wat er gebeurt als je olie bij het water giet. Het geeft de kinderen de mogelijkheid om te exploreren en te leren.Een leerling pakt de fles en giet voorzichtig een drupje olie in het glas met water. De leerkracht kijkt goed naar wat de leerling doet en stelt haar vragen, zoals: ‘Wat zie je dat er gebeurt?' Gericht kijken naar je leerlingen is de basis voor een onderzoekende houding.

KW - talent development

KW - teacher student interaction

KW - dynamic approach

M3 - Article

VL - 2017

SP - 25

EP - 27

JO - De wereld van het jonge kind

JF - De wereld van het jonge kind

SN - 0165-4772

IS - 4

ER -