De groene stad: lessen uit de omgevingspsychologie

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

82 Downloads (Pure)

Abstract

Een aantal steden blijft groeien met gevolgen als verdichting, een hoger geluidspeil en meer fijnstof. Daarnaast hebben steden door te veel harde oppervlaktes last van hittestress en wateroverlast. Meer groenvoorzieningen, zoals parken, kunnen deze gevolgen verzachten. De omgevingspsychologie geeft inzicht in de relatie tussen groen en welzijn van mensen in de stedelijke omgeving. Ontwerpers van stedelijke omgevingen kunnen kennis uit de omgevingspsychologie benutten voor een betere beleving en stressvermindering van inwoners.
Original languageDutch
Pages (from-to)364-371
JournalRooilijn
Volume48
Issue number5
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  Cite this

  Pals, Roos. / De groene stad : lessen uit de omgevingspsychologie. In: Rooilijn. 2015 ; Vol. 48, No. 5. pp. 364-371.
  @article{49d4110bab2c41c9b5151c6b90d7793a,
  title = "De groene stad: lessen uit de omgevingspsychologie",
  abstract = "Een aantal steden blijft groeien met gevolgen als verdichting, een hoger geluidspeil en meer fijnstof. Daarnaast hebben steden door te veel harde oppervlaktes last van hittestress en wateroverlast. Meer groenvoorzieningen, zoals parken, kunnen deze gevolgen verzachten. De omgevingspsychologie geeft inzicht in de relatie tussen groen en welzijn van mensen in de stedelijke omgeving. Ontwerpers van stedelijke omgevingen kunnen kennis uit de omgevingspsychologie benutten voor een betere beleving en stressvermindering van inwoners.",
  keywords = "groen, wateroverlast, omgevingspsychologie, milieuvervuiling",
  author = "Roos Pals",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  volume = "48",
  pages = "364--371",
  journal = "Rooilijn",
  issn = "1380-2860",
  publisher = "Universiteit van Amsterdam, Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen",
  number = "5",

  }

  De groene stad : lessen uit de omgevingspsychologie. / Pals, Roos.

  In: Rooilijn, Vol. 48, No. 5, 2015, p. 364-371.

  Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - De groene stad

  T2 - lessen uit de omgevingspsychologie

  AU - Pals, Roos

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - Een aantal steden blijft groeien met gevolgen als verdichting, een hoger geluidspeil en meer fijnstof. Daarnaast hebben steden door te veel harde oppervlaktes last van hittestress en wateroverlast. Meer groenvoorzieningen, zoals parken, kunnen deze gevolgen verzachten. De omgevingspsychologie geeft inzicht in de relatie tussen groen en welzijn van mensen in de stedelijke omgeving. Ontwerpers van stedelijke omgevingen kunnen kennis uit de omgevingspsychologie benutten voor een betere beleving en stressvermindering van inwoners.

  AB - Een aantal steden blijft groeien met gevolgen als verdichting, een hoger geluidspeil en meer fijnstof. Daarnaast hebben steden door te veel harde oppervlaktes last van hittestress en wateroverlast. Meer groenvoorzieningen, zoals parken, kunnen deze gevolgen verzachten. De omgevingspsychologie geeft inzicht in de relatie tussen groen en welzijn van mensen in de stedelijke omgeving. Ontwerpers van stedelijke omgevingen kunnen kennis uit de omgevingspsychologie benutten voor een betere beleving en stressvermindering van inwoners.

  KW - groen

  KW - wateroverlast

  KW - omgevingspsychologie

  KW - milieuvervuiling

  M3 - Article

  VL - 48

  SP - 364

  EP - 371

  JO - Rooilijn

  JF - Rooilijn

  SN - 1380-2860

  IS - 5

  ER -