De groene stad: lessen uit de omgevingspsychologie

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

104 Downloads (Pure)

Abstract

Een aantal steden blijft groeien met gevolgen als verdichting, een hoger geluidspeil en meer fijnstof. Daarnaast hebben steden door te veel harde oppervlaktes last van hittestress en wateroverlast. Meer groenvoorzieningen, zoals parken, kunnen deze gevolgen verzachten. De omgevingspsychologie geeft inzicht in de relatie tussen groen en welzijn van mensen in de stedelijke omgeving. Ontwerpers van stedelijke omgevingen kunnen kennis uit de omgevingspsychologie benutten voor een betere beleving en stressvermindering van inwoners.
Original languageDutch
Pages (from-to)364-371
JournalRooilijn
Volume48
Issue number5
Publication statusPublished - 2015

Cite this

Pals, Roos. / De groene stad : lessen uit de omgevingspsychologie. In: Rooilijn. 2015 ; Vol. 48, No. 5. pp. 364-371.
@article{49d4110bab2c41c9b5151c6b90d7793a,
title = "De groene stad: lessen uit de omgevingspsychologie",
abstract = "Een aantal steden blijft groeien met gevolgen als verdichting, een hoger geluidspeil en meer fijnstof. Daarnaast hebben steden door te veel harde oppervlaktes last van hittestress en wateroverlast. Meer groenvoorzieningen, zoals parken, kunnen deze gevolgen verzachten. De omgevingspsychologie geeft inzicht in de relatie tussen groen en welzijn van mensen in de stedelijke omgeving. Ontwerpers van stedelijke omgevingen kunnen kennis uit de omgevingspsychologie benutten voor een betere beleving en stressvermindering van inwoners.",
keywords = "groen, wateroverlast, omgevingspsychologie, milieuvervuiling",
author = "Roos Pals",
year = "2015",
language = "Dutch",
volume = "48",
pages = "364--371",
journal = "Rooilijn",
issn = "1380-2860",
publisher = "Universiteit van Amsterdam, Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen",
number = "5",

}

De groene stad : lessen uit de omgevingspsychologie. / Pals, Roos.

In: Rooilijn, Vol. 48, No. 5, 2015, p. 364-371.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - De groene stad

T2 - lessen uit de omgevingspsychologie

AU - Pals, Roos

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Een aantal steden blijft groeien met gevolgen als verdichting, een hoger geluidspeil en meer fijnstof. Daarnaast hebben steden door te veel harde oppervlaktes last van hittestress en wateroverlast. Meer groenvoorzieningen, zoals parken, kunnen deze gevolgen verzachten. De omgevingspsychologie geeft inzicht in de relatie tussen groen en welzijn van mensen in de stedelijke omgeving. Ontwerpers van stedelijke omgevingen kunnen kennis uit de omgevingspsychologie benutten voor een betere beleving en stressvermindering van inwoners.

AB - Een aantal steden blijft groeien met gevolgen als verdichting, een hoger geluidspeil en meer fijnstof. Daarnaast hebben steden door te veel harde oppervlaktes last van hittestress en wateroverlast. Meer groenvoorzieningen, zoals parken, kunnen deze gevolgen verzachten. De omgevingspsychologie geeft inzicht in de relatie tussen groen en welzijn van mensen in de stedelijke omgeving. Ontwerpers van stedelijke omgevingen kunnen kennis uit de omgevingspsychologie benutten voor een betere beleving en stressvermindering van inwoners.

KW - groen

KW - wateroverlast

KW - omgevingspsychologie

KW - milieuvervuiling

M3 - Article

VL - 48

SP - 364

EP - 371

JO - Rooilijn

JF - Rooilijn

SN - 1380-2860

IS - 5

ER -