De grensoverschrijdende zelfstandige: een grijs gebied?

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  67 Downloads (Pure)

  Abstract

  In de tekst wordt aan de hand van voorbeelden uit de jurisprudentie betoogd dat er onduidelijkheden bestaan over wanneer iemand in loondienst, of als zelfstandige werkt. Er wordt uitgelegd wat een zelfstandige precies is en welke criteria de arbeidsinspectie hanteert. Het essay eindigt met een opsomming van omstandigheden die de auteur is tegengekomen is de jurisprudentie, om de lezer handvatten te bieden in het grijze gebied.
  Original languageDutch
  Place of PublicationGroningen
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Number of pages6
  Publication statusPublished - 2010

  Cite this

  van der Woude, Suzanne. / De grensoverschrijdende zelfstandige : een grijs gebied?. Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2010. 6 p.
  @book{36aecbc5bf194d95926264d779529d2f,
  title = "De grensoverschrijdende zelfstandige: een grijs gebied?",
  abstract = "In de tekst wordt aan de hand van voorbeelden uit de jurisprudentie betoogd dat er onduidelijkheden bestaan over wanneer iemand in loondienst, of als zelfstandige werkt. Er wordt uitgelegd wat een zelfstandige precies is en welke criteria de arbeidsinspectie hanteert. Het essay eindigt met een opsomming van omstandigheden die de auteur is tegengekomen is de jurisprudentie, om de lezer handvatten te bieden in het grijze gebied.",
  keywords = "arbeidsrecht, zelfstandigen, loondienst",
  author = "{van der Woude}, Suzanne",
  year = "2010",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  De grensoverschrijdende zelfstandige : een grijs gebied? / van der Woude, Suzanne.

  Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2010. 6 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - De grensoverschrijdende zelfstandige

  T2 - een grijs gebied?

  AU - van der Woude, Suzanne

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - In de tekst wordt aan de hand van voorbeelden uit de jurisprudentie betoogd dat er onduidelijkheden bestaan over wanneer iemand in loondienst, of als zelfstandige werkt. Er wordt uitgelegd wat een zelfstandige precies is en welke criteria de arbeidsinspectie hanteert. Het essay eindigt met een opsomming van omstandigheden die de auteur is tegengekomen is de jurisprudentie, om de lezer handvatten te bieden in het grijze gebied.

  AB - In de tekst wordt aan de hand van voorbeelden uit de jurisprudentie betoogd dat er onduidelijkheden bestaan over wanneer iemand in loondienst, of als zelfstandige werkt. Er wordt uitgelegd wat een zelfstandige precies is en welke criteria de arbeidsinspectie hanteert. Het essay eindigt met een opsomming van omstandigheden die de auteur is tegengekomen is de jurisprudentie, om de lezer handvatten te bieden in het grijze gebied.

  KW - arbeidsrecht

  KW - zelfstandigen

  KW - loondienst

  M3 - Report

  BT - De grensoverschrijdende zelfstandige

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  CY - Groningen

  ER -

  van der Woude S. De grensoverschrijdende zelfstandige: een grijs gebied? Groningen: Hanzehogeschool Groningen, 2010. 6 p.