De grensoverschrijdende zelfstandige: een grijs gebied?

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  64 Downloads (Pure)

  Abstract

  In de tekst wordt aan de hand van voorbeelden uit de jurisprudentie betoogd dat er onduidelijkheden bestaan over wanneer iemand in loondienst, of als zelfstandige werkt. Er wordt uitgelegd wat een zelfstandige precies is en welke criteria de arbeidsinspectie hanteert. Het essay eindigt met een opsomming van omstandigheden die de auteur is tegengekomen is de jurisprudentie, om de lezer handvatten te bieden in het grijze gebied.
  Original languageDutch
  Place of PublicationGroningen
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Number of pages6
  Publication statusPublished - 2010

  Keywords

   Cite this

   van der Woude, Suzanne. / De grensoverschrijdende zelfstandige : een grijs gebied?. Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2010. 6 p.
   @book{36aecbc5bf194d95926264d779529d2f,
   title = "De grensoverschrijdende zelfstandige: een grijs gebied?",
   abstract = "In de tekst wordt aan de hand van voorbeelden uit de jurisprudentie betoogd dat er onduidelijkheden bestaan over wanneer iemand in loondienst, of als zelfstandige werkt. Er wordt uitgelegd wat een zelfstandige precies is en welke criteria de arbeidsinspectie hanteert. Het essay eindigt met een opsomming van omstandigheden die de auteur is tegengekomen is de jurisprudentie, om de lezer handvatten te bieden in het grijze gebied.",
   keywords = "arbeidsrecht, zelfstandigen, loondienst",
   author = "{van der Woude}, Suzanne",
   year = "2010",
   language = "Dutch",
   publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

   }

   De grensoverschrijdende zelfstandige : een grijs gebied? / van der Woude, Suzanne.

   Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2010. 6 p.

   Research output: Book/ReportReportProfessional

   TY - BOOK

   T1 - De grensoverschrijdende zelfstandige

   T2 - een grijs gebied?

   AU - van der Woude, Suzanne

   PY - 2010

   Y1 - 2010

   N2 - In de tekst wordt aan de hand van voorbeelden uit de jurisprudentie betoogd dat er onduidelijkheden bestaan over wanneer iemand in loondienst, of als zelfstandige werkt. Er wordt uitgelegd wat een zelfstandige precies is en welke criteria de arbeidsinspectie hanteert. Het essay eindigt met een opsomming van omstandigheden die de auteur is tegengekomen is de jurisprudentie, om de lezer handvatten te bieden in het grijze gebied.

   AB - In de tekst wordt aan de hand van voorbeelden uit de jurisprudentie betoogd dat er onduidelijkheden bestaan over wanneer iemand in loondienst, of als zelfstandige werkt. Er wordt uitgelegd wat een zelfstandige precies is en welke criteria de arbeidsinspectie hanteert. Het essay eindigt met een opsomming van omstandigheden die de auteur is tegengekomen is de jurisprudentie, om de lezer handvatten te bieden in het grijze gebied.

   KW - arbeidsrecht

   KW - zelfstandigen

   KW - loondienst

   M3 - Report

   BT - De grensoverschrijdende zelfstandige

   PB - Hanzehogeschool Groningen

   CY - Groningen

   ER -

   van der Woude S. De grensoverschrijdende zelfstandige: een grijs gebied? Groningen: Hanzehogeschool Groningen, 2010. 6 p.