De allerkleinsten in beweging krijgen?

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

Abstract

Steeds vaker duikt in de media op dat niet alleen volwassen en jongeren te weinig bewegen, ook baby’s en peuters bewegen onvoldoende. De doelgroep van 0-4 jaar is echter een lastige doelgroep om beweeginterventies voor te ontwikkelen. Waar vanaf vier jaar kinderen kan bereiken via scholen en later ook via verenigingen, zijn de baby’s en peuters vaak relatief veel thuis. Interventies vinden dan ook plaats via de ouders en worden middels bijvoorbeeld het consultatiebureau of een crèche ingezet. Een voorbeeld van een veelgebruikte interventie is ‘beweegkriebels’ dat in sportimpuls projecten, maar ook door JOGG teams, wordt ingezet. De interventie is eigenlijk een workshop voor ouders om voorgelicht te worden over het belang van bewegen voor hun kind, en om inspiratie op te doen over wat je met jouw kind zou kunnen doen.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Publication statusPublished - 18 Apr 2015

Cite this

Slender, H. (Author). (2015). De allerkleinsten in beweging krijgen?. Web publication/site, Hanzehogeschool Groningen. Retrieved from http://sporthuddle.nl/?p=858
@misc{db78b89ed40b471fbfc5a693f104725d,
title = "De allerkleinsten in beweging krijgen?",
abstract = "Steeds vaker duikt in de media op dat niet alleen volwassen en jongeren te weinig bewegen, ook baby’s en peuters bewegen onvoldoende. De doelgroep van 0-4 jaar is echter een lastige doelgroep om beweeginterventies voor te ontwikkelen. Waar vanaf vier jaar kinderen kan bereiken via scholen en later ook via verenigingen, zijn de baby’s en peuters vaak relatief veel thuis. Interventies vinden dan ook plaats via de ouders en worden middels bijvoorbeeld het consultatiebureau of een cr{\`e}che ingezet. Een voorbeeld van een veelgebruikte interventie is ‘beweegkriebels’ dat in sportimpuls projecten, maar ook door JOGG teams, wordt ingezet. De interventie is eigenlijk een workshop voor ouders om voorgelicht te worden over het belang van bewegen voor hun kind, en om inspiratie op te doen over wat je met jouw kind zou kunnen doen.",
keywords = "bewegen (activiteit), gezondheid, kinderen, openbare ruimte",
author = "Hans Slender",
year = "2015",
month = "4",
day = "18",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Slender, H, De allerkleinsten in beweging krijgen?, 2015, Web publication/site, Hanzehogeschool Groningen.
De allerkleinsten in beweging krijgen? Slender, Hans (Author). 2015. Hanzehogeschool Groningen.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

TY - ADVS

T1 - De allerkleinsten in beweging krijgen?

AU - Slender, Hans

PY - 2015/4/18

Y1 - 2015/4/18

N2 - Steeds vaker duikt in de media op dat niet alleen volwassen en jongeren te weinig bewegen, ook baby’s en peuters bewegen onvoldoende. De doelgroep van 0-4 jaar is echter een lastige doelgroep om beweeginterventies voor te ontwikkelen. Waar vanaf vier jaar kinderen kan bereiken via scholen en later ook via verenigingen, zijn de baby’s en peuters vaak relatief veel thuis. Interventies vinden dan ook plaats via de ouders en worden middels bijvoorbeeld het consultatiebureau of een crèche ingezet. Een voorbeeld van een veelgebruikte interventie is ‘beweegkriebels’ dat in sportimpuls projecten, maar ook door JOGG teams, wordt ingezet. De interventie is eigenlijk een workshop voor ouders om voorgelicht te worden over het belang van bewegen voor hun kind, en om inspiratie op te doen over wat je met jouw kind zou kunnen doen.

AB - Steeds vaker duikt in de media op dat niet alleen volwassen en jongeren te weinig bewegen, ook baby’s en peuters bewegen onvoldoende. De doelgroep van 0-4 jaar is echter een lastige doelgroep om beweeginterventies voor te ontwikkelen. Waar vanaf vier jaar kinderen kan bereiken via scholen en later ook via verenigingen, zijn de baby’s en peuters vaak relatief veel thuis. Interventies vinden dan ook plaats via de ouders en worden middels bijvoorbeeld het consultatiebureau of een crèche ingezet. Een voorbeeld van een veelgebruikte interventie is ‘beweegkriebels’ dat in sportimpuls projecten, maar ook door JOGG teams, wordt ingezet. De interventie is eigenlijk een workshop voor ouders om voorgelicht te worden over het belang van bewegen voor hun kind, en om inspiratie op te doen over wat je met jouw kind zou kunnen doen.

KW - bewegen (activiteit)

KW - gezondheid

KW - kinderen

KW - openbare ruimte

M3 - Web publication/site

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -