Cultuurwijziging bank niet te meten: nodig is debat over waarden en normen, benoemen sociaal-ethische vragen en daar beleid op voeren

Frank Jan de Graaf

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

14 Downloads (Pure)

Abstract

De monitoringcommissie Code-Banken maakt met haar pleidooi voor meetbaarheid dezelfde fouten die de bankencrisis veroorzaakten. Ze neigt naar overwaardering van één groep belanghebbenden en toont een onjuiste verwachting van meetsystemen, terwijl sociaal-ethische vragen niet aan de orde komen.
Wanneer de monitoringcommissie werkelijk verschil wil maken, dan zal zij een sociaal-ethisch gesprek binnen de bankensector moeten stimuleren, plus zorgen dat in controlesystemen deze ethische vragen aan de orde komen.
Original languageDutch
Number of pages1
JournalHet Financieele dagblad
Publication statusPublished - 7 Aug 2010

Keywords

  Cite this

  @article{cf50f90f067e45e38b47b1e0cbd9129a,
  title = "Cultuurwijziging bank niet te meten: nodig is debat over waarden en normen, benoemen sociaal-ethische vragen en daar beleid op voeren",
  abstract = "De monitoringcommissie Code-Banken maakt met haar pleidooi voor meetbaarheid dezelfde fouten die de bankencrisis veroorzaakten. Ze neigt naar overwaardering van {\'e}{\'e}n groep belanghebbenden en toont een onjuiste verwachting van meetsystemen, terwijl sociaal-ethische vragen niet aan de orde komen.Wanneer de monitoringcommissie werkelijk verschil wil maken, dan zal zij een sociaal-ethisch gesprek binnen de bankensector moeten stimuleren, plus zorgen dat in controlesystemen deze ethische vragen aan de orde komen.",
  keywords = "bankwezen, economische crises, meetbaarheid, sociale ethiek",
  author = "{de Graaf}, {Frank Jan}",
  year = "2010",
  month = "8",
  day = "7",
  language = "Dutch",
  journal = "Het Financieele dagblad",
  issn = "1388-4425",

  }

  Cultuurwijziging bank niet te meten : nodig is debat over waarden en normen, benoemen sociaal-ethische vragen en daar beleid op voeren. / de Graaf, Frank Jan.

  In: Het Financieele dagblad, 07.08.2010.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Cultuurwijziging bank niet te meten

  T2 - nodig is debat over waarden en normen, benoemen sociaal-ethische vragen en daar beleid op voeren

  AU - de Graaf, Frank Jan

  PY - 2010/8/7

  Y1 - 2010/8/7

  N2 - De monitoringcommissie Code-Banken maakt met haar pleidooi voor meetbaarheid dezelfde fouten die de bankencrisis veroorzaakten. Ze neigt naar overwaardering van één groep belanghebbenden en toont een onjuiste verwachting van meetsystemen, terwijl sociaal-ethische vragen niet aan de orde komen.Wanneer de monitoringcommissie werkelijk verschil wil maken, dan zal zij een sociaal-ethisch gesprek binnen de bankensector moeten stimuleren, plus zorgen dat in controlesystemen deze ethische vragen aan de orde komen.

  AB - De monitoringcommissie Code-Banken maakt met haar pleidooi voor meetbaarheid dezelfde fouten die de bankencrisis veroorzaakten. Ze neigt naar overwaardering van één groep belanghebbenden en toont een onjuiste verwachting van meetsystemen, terwijl sociaal-ethische vragen niet aan de orde komen.Wanneer de monitoringcommissie werkelijk verschil wil maken, dan zal zij een sociaal-ethisch gesprek binnen de bankensector moeten stimuleren, plus zorgen dat in controlesystemen deze ethische vragen aan de orde komen.

  KW - bankwezen

  KW - economische crises

  KW - meetbaarheid

  KW - sociale ethiek

  UR - https://fd.nl/Optiek/707814/cultuurwijziging-bank-niet-te-meten

  M3 - Article

  JO - Het Financieele dagblad

  JF - Het Financieele dagblad

  SN - 1388-4425

  ER -