Cultuurwijziging bank niet te meten: nodig is debat over waarden en normen, benoemen sociaal-ethische vragen en daar beleid op voeren

Frank Jan de Graaf

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

18 Downloads (Pure)

Abstract

De monitoringcommissie Code-Banken maakt met haar pleidooi voor meetbaarheid dezelfde fouten die de bankencrisis veroorzaakten. Ze neigt naar overwaardering van één groep belanghebbenden en toont een onjuiste verwachting van meetsystemen, terwijl sociaal-ethische vragen niet aan de orde komen.
Wanneer de monitoringcommissie werkelijk verschil wil maken, dan zal zij een sociaal-ethisch gesprek binnen de bankensector moeten stimuleren, plus zorgen dat in controlesystemen deze ethische vragen aan de orde komen.
Original languageDutch
Number of pages1
JournalHet Financieele dagblad
Publication statusPublished - 7 Aug 2010

Cite this

@article{cf50f90f067e45e38b47b1e0cbd9129a,
title = "Cultuurwijziging bank niet te meten: nodig is debat over waarden en normen, benoemen sociaal-ethische vragen en daar beleid op voeren",
abstract = "De monitoringcommissie Code-Banken maakt met haar pleidooi voor meetbaarheid dezelfde fouten die de bankencrisis veroorzaakten. Ze neigt naar overwaardering van {\'e}{\'e}n groep belanghebbenden en toont een onjuiste verwachting van meetsystemen, terwijl sociaal-ethische vragen niet aan de orde komen.Wanneer de monitoringcommissie werkelijk verschil wil maken, dan zal zij een sociaal-ethisch gesprek binnen de bankensector moeten stimuleren, plus zorgen dat in controlesystemen deze ethische vragen aan de orde komen.",
keywords = "bankwezen, economische crises, meetbaarheid, sociale ethiek",
author = "{de Graaf}, {Frank Jan}",
year = "2010",
month = "8",
day = "7",
language = "Dutch",
journal = "Het Financieele dagblad",
issn = "1388-4425",

}

Cultuurwijziging bank niet te meten : nodig is debat over waarden en normen, benoemen sociaal-ethische vragen en daar beleid op voeren. / de Graaf, Frank Jan.

In: Het Financieele dagblad, 07.08.2010.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Cultuurwijziging bank niet te meten

T2 - nodig is debat over waarden en normen, benoemen sociaal-ethische vragen en daar beleid op voeren

AU - de Graaf, Frank Jan

PY - 2010/8/7

Y1 - 2010/8/7

N2 - De monitoringcommissie Code-Banken maakt met haar pleidooi voor meetbaarheid dezelfde fouten die de bankencrisis veroorzaakten. Ze neigt naar overwaardering van één groep belanghebbenden en toont een onjuiste verwachting van meetsystemen, terwijl sociaal-ethische vragen niet aan de orde komen.Wanneer de monitoringcommissie werkelijk verschil wil maken, dan zal zij een sociaal-ethisch gesprek binnen de bankensector moeten stimuleren, plus zorgen dat in controlesystemen deze ethische vragen aan de orde komen.

AB - De monitoringcommissie Code-Banken maakt met haar pleidooi voor meetbaarheid dezelfde fouten die de bankencrisis veroorzaakten. Ze neigt naar overwaardering van één groep belanghebbenden en toont een onjuiste verwachting van meetsystemen, terwijl sociaal-ethische vragen niet aan de orde komen.Wanneer de monitoringcommissie werkelijk verschil wil maken, dan zal zij een sociaal-ethisch gesprek binnen de bankensector moeten stimuleren, plus zorgen dat in controlesystemen deze ethische vragen aan de orde komen.

KW - bankwezen

KW - economische crises

KW - meetbaarheid

KW - sociale ethiek

UR - https://fd.nl/Optiek/707814/cultuurwijziging-bank-niet-te-meten

M3 - Article

JO - Het Financieele dagblad

JF - Het Financieele dagblad

SN - 1388-4425

ER -